Yeniden turizm hamlesi

Güncelleme Tarihi:

Yeniden  turizm  hamlesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2017 20:33

Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Yönetim Kurulu Başkanı Oya Narin, “2017-18 sonrasında yeniden turizm hamlesi ve farklı bir yaklaşımla dünya turizmindeki yerimizi alacağız. Turizmde bir atak başlayacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

MART ayı sonunda çekişmeli bir seçimin ardından Turizm Yatırımcıları Derneği’nin (TYD) başkanlık koltuğuna oturan Martı Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Oya Narin, önceki akşam eski başkanlar ve turizm sektörünün temsilcileri ile buluştu. Başkanlık koltuğunu devraldığı Atlas Global Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy’un da katıldığı gecede, eski başkan Turgut Gür ve Murat Ersoy’a plaket verildi. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Başaran Ulusoy ve Türkiye Otelciler Birliği Başkanı Timur Bayındır da katılımcılar arasında yer aldı.

YUKARISI HEDEFLENMELİ

2017’den itibaren turizmde bir dönüşümün başladığına dikkat çeken Oya Narin, “2017’de geçen yılın biraz üstüne çıkabiliriz. 2018 sonrasında ise yeniden turizm hamlesi ve farklı bir yaklaşımla dünya turizmindeki yerimizi alacağız. Turizmde çok daha iyi yerleri hak ediyoruz. Hükümetin de desteği ile Türkiye turizmi bundan sonra altıncı sıradan daha yukarıları hedeflemeli. Daha önce başardık. Yine başaracağız. Ancak birlikte olmamız gerekiyor. Turizmde bir atak başlayacak. Yatırımcılar da bu atağın dinamosu” dedi.

Haberin Devamı

Önceki başkan Murat Ersoy da, “Turizm kabuk değiştirmeye başladı. Dijitalleşmeye ayak uyduramayan birçok otel turizm sahnesinden çekilmek zorunda kalacak. 2019’da bunları göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Son dönemlerin tartışma konusu olan Booking.com’un Türkiye faaliyetlerinin yasaklanma kararını da desteklediklerini dile getiren Ersoy, “Booking.com hiçbir şey ödemiyor. ‘Türkiye zaten muz cumhuriyeti kontrol eden yok’ diye düşündüler. Avrupa’da sıkıysa böyle çalışsınlar. Çok doğru bir karar verildi. Asla geri dönülmemesi gerekiyor” diye konuştu.

Yeniden  turizm  hamlesi

Ekonomide son 24 saat

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!