Yeniden başlamak gerek

Trabzonspor, eğer şampiyonluk istiyorsa yeniden iyi bir ekip kurmak zorunda. Bunun için de para ve zaman lazım.

Haberin Devamı

TRABZONSPOR’un problemi ne hoca ne de oyun anlayışı. Hatta oyuncular bile değil. Çünkü oyuncuların kalitesi ve yetenekleri ancak bu kadarına izin veriyor. Asıl sorun takımın her geçen sene zayıflayan, eriyen kadrosuna müdahele etmeyen, etse de yanlış transferler ile işi iyice kötüleştiren yönetim.
Trabzonspor yönetimi, yakaladığı çok iyi kadroyu korumak hatta daha iyi hale getirmek varken elden giden oyuncuların yerini dolduramadı. Oyuncular ayrılabilir ama yönetimlerin işi takviye yapmak hatta daha iyisini almaktır. Trabzonspor yakaladığı çok iyi kadroyu bir daha 10 yıl bulamaz.

Geleceği de kaybettİler

Trabzonspor 1995 ve 2011 yıllarında Fenerbahçe ile yaşadığı şampiyonluk yarışının sonunda hep kaybeden taraf oldu. Fakat sorun yarışı kaybetmenin ötesinde gelecek yılların kaybedilmesi oldu. Bordo mavili ekip şampiyonlukların kaybedilmesinin devamında yaşadığı yıkım ve moral bozukluğu ile baş edemedi ve bunun sonucu dağılan kadro oldu.

Haberin Devamı

En güçlü bölge kale ve defans

Bugün itibari ile yaşanan sıkıntının altında bu sebep var. Bordo mavili ekibin yarışın dışında ya da yarışa dahil edilmemesi eldeki kadro sebebi ile... En güçlü ve özverili bölge kale ile defans. Trabzonspor’un Türkiye’nin en iyi kalecilerinden 2 tanesine sahip olması en büyük avantaj. Bunu Tolga ve Onur’ adeta tek başlarına kazandırdıkları maçlara bakınca anlarsınız. Defans ise Giray’ın savaşcı ruhu ile ayakta kalmaya çalışıyor. Fakat sonrası yok diyebiliriz. Orta sahada Zokora artık tempoyu ve devamlı oynamayı kaldıramıyor. Yanında öne doğru oynayacak, oyunu yönlendirecek bir lider olmayınca Trabzonspor kısır bir orta alana sahip oluyor. Kenarlarda kağıt üstünde iyi diyebileceğimiz oyuncular var ama kağıttan sahaya yansımıyor.

Forvete takviye şart

Forvet ise sıradan. Henrique, Halil ve oynamayan Janko ihtiyacı karşılamanın çok ötesinde. Süper Lig’de şampiyonluk istiyorsan, forvetin icraat yapacak. Trabzonspor’un durumuna bakınca forvetlerin bir katkısının olmadığı gerçek. O yüzden olmazsa olmaz forvet transferidir öncelik. Sonra orta alana bir oyuncu alınırsa Trabzonspor bir kademe daha çıtasını yükselterek beklenene yaklaşır. Ama hedef her sene şampiyonluk kovalayan bir takımsa onun için yeniden başlamak ve ekibi yeniden kurmak gerekecek. Çünkü iyi oyuncuları bir araya getirmek zaman ve para ile alakalı. Artı her zaman transferler uyumlu da olmuyor. İyi oyuncular, iyi hoca, iyi sitem ve iyi yönetim olması lazım. Bunların bir araya gelmesi, en azından birkaç yıl sürer. Yani Trabzonspor’un ne kadar büyük bir fırsatı kaçırdığı ya da harcadığını anlayın. Hem de 2 kere...

 

Yazarın Tüm Yazıları