Yeni Zelandalı Rabbani liselilere rehberlik yaptı

Güncelleme Tarihi:

Yeni Zelandalı Rabbani liselilere rehberlik yaptı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2017 11:37

Yeni Zelandalı Rabbani liselilere rehberlik yaptı

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Burhaniye İlçesi'ndeki Dutluca Mahallesi'nde yaşayan Yeni Zelandalı Abdullah Rabbani, Burhaniye Anadolu Lisesi öğrencilerine doğa manzaralı köyünü tanıttı.

Kardeş okul kapsamında Burhaniye'nin merkezine 9 kilometre uzaklıktaki Dutluca Mahallesi'ne giden Burhaniye Anadolu Lisesi öğrencileri, mahalledeki ilkokul öğrencileri için çeşitli etkinlikler yaptı. Körfeze kuşbakışı manzarası ile dikkat çeken Dutuca Mahallesi'ni 20 yıl önce Müslüman olan 56 yaşındaki Abdullah Rabbani öncülüğünde gezen öğrenciler tarihi yerlerle ilgili bilgi aldı. Deliktaş kaya sunağını da gezen öğrencilere rehberlik yapmaktan mutlu olduğunu anlatan Abdullah Rabbani, "Ben 6 senedir bu köyde ikamet ediyorum. Sık sık yabancı misafirleri ağırlıyoruz. Bugün de bizim çocuklarımız geldi. Onlarla bu köyün tarihi, değerlerimiz konusunda uzun uzun konuştuk. Beni dikkatlice dinlediler. Doğa manzaralı köyümüz turizme açıldı. Herkesi bekliyoruz" dedi.

Liseli öğrenciler Dutluca İlkokulu'ndaki minik öğrencilere gitar çalarak müzik dinletisi sundu. Dutluca'yı gezmekten mutlu olduklarını anlatan öğrencilerden Ecenur Adıyaman, proje kapsamında ikinci kez burada olduklarını anlatarak, "Dutluca'yı ve Deliktaş'ı gezdik. Abdullah ağabey bize güzel bilgiler verdi. Ondan çok şey öğrendik" dedi.

Sefer TALAY /  BURHANİYE (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!