Yeni zaferler icin kartal -5'ten havalanacak

Güncelleme Tarihi:

Yeni zaferler icin kartal -5ten havalanacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2015 22:04

Tarih olan İnönü Stadı’nın yerinde sadece bir futbol stadı yükselmeyecek. Orada aynı zamanda, teknoloji harikası, sanat, moda, ofis ve yeme, içme merkezi olan bir mimari harika yer alacak. Özetle, Beşiktaşlılar muhteşem bir statta yeni başarılara imza atacak.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ  camiası ve siyah beyazlı renklere gönül verenler üç sezondur yeni mabedleri Vodafone Arena Stadı’nın açılacağı günün hayaliyle yaşıyorlar...Öyle ki “Şampiyonluk mu, yeni stada dönmek mi” diye sorsanız, bir çoğu “Yeni stat” diyecektir, gözü kapalı...Ve artık sayılı günler kaldı... Beşiktaşlılar yeni arenalarına dönüp ilk maçı izlediklerinde “Çekilen onca çileye değmiş” diyecekler...Geçen hafta içinde Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Yayın Direktörü Fikret Ercan ve Spor Müdürü Mehmet Arslan’a Vodafone Arena Stadı’nı gezdirip çok önemli bilgiler verdi.

BİTMEMİŞ HALİ BİLE ETKİLEYİCİ

SİYAH beyazlılar harika bir stata sahip olacaklar. Bitmemiş hali bile bunu müjdeliyor.İnönü Stadı’nın yerinde sadece bir futbol stadı yükselmiyor.¡ Orada aynı zamanda;¡ Bir teknoloji harikası,¡ Bir sanat merkezi¡ Bir moda merkezi¡ Bir ofis merkezi¡ Bir yeme içme merkezi de yükseliyor...Başkan Orman’ın stat turunda anlattıkları gerçekten heyecan vericiydi. Gelin Vodafone Arena’yı diğer statlardan ayıran en önemli özelliklerini hep birlikte okuyalım....

Haberin Devamı

Boğaza karşı yemek keyfi

LOCA sahipleri, stattaki alanlarını ofis olarak da kullanabilecekler.◊ Statta çok sayıda restorant olacak. Ama deniz tarafındaki tarihi iki kulenin arasındaki bölgeye yani açık alanı da olan boğaz manzaralı o yere enfes bir restoran açılacak.◊ Tüm birimler stada taşınacak. Akaretler’deki bina yıllık 1 milyon Euro’ya kiralanacak.

YENİ AÇIKTAN BAKINCAKARŞI KALE ÖNÜNÜZDE!

Zemini -5 metre aşağıya indirilen stata kapılardan adım attığınızda, orta kata giriyorsunuz. Yeni açıkta otururken, deniz tarafındaki kale önünüzde. Her yerden saha çok yakın.

VODAFONE Arena, eski stada göre deniz seviyesinin 5 metre altında. Eskiden ise 5 metre üzerindeydi. Yani yeni stadın rakımı eksi 5!..

KUZEYE KAYDI

Yeni stat, eskisine göre tam 23 metre daha kuzeye doğru kaydırıldı.

Yeni stadın protokol girişi eskiden yol seviyesindeydi. Şimdiyse 10 metre aşağıya inmiş durumda.

Diğer tribün girişlerinden içeriye adım attığınızda, orta kata girmiş oluyorsunuz.

Haberin Devamı

Oradan da bir kat aşağı veya yukarı çıkıyorsunuz.ölü nokta yok

Taraftar açısından hiç ölü nokta yok.

Her açı statta muazzam.

Öyle ki eski tabirle yeni açık kale arkasında otururken bile deniz tarafındaki kale sanki birkaç metre önünüzde gibi.

Özetle, Olimpiyat Stadı’ndaki en yakın tribünden daha yakınmış gibi.

ÇİMİ HİBRİT, ÇATISI ENERJİ ÜRETİYOR

Yağmur suyunun bile değerlendireleceği yeni mabed “Yeşil stat” konseptine sahip.

DÜNYADA örneği az görülen bir çatı sistemine sahip olacak Vodafone Arena, kendi enerjisini üretirken çimlerinin yüzde 95’i doğal, yüzde 5’i de hibrit olacak.

Yağmur suyunun da değerlendirileceği stat tüm bu özellikleriyle ‘yeşil stat’ konseptine sahip.

Haberin Devamı

Stat aynı zamanda bir teknoloji üssü olacak.

41 bin 903 taraftar aynı anda sorun yaşamadan internet bağlantısına sahip olabilecek.

Maça dair tüm veriler anında stattaki taraftarlarla paylaşılacak.

ŞENOL GÜNEŞ’İN KAFASI KARIŞTI

KRİTİK iki maç öncesi Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş kadro kurmakta zorlanıyor... Perşembe akşamı L.Moskova ile UEFA Avrupa Ligi’nde hafta sonunda da ligde Bursaspor ile deplasmanda karşılaşacak olan siyah beyazlılarda iki maçın kadrosu da farklı olacak.Perşembe akşamı Güneş, Quaresma’yı kulübeye çekecek. Sosa ve Gökhan Töre ise ilk 11’de olacak. Bursaspor’a karşı ise Sosa ve Töre ikilisinin kulübeye dönme ihtimali yüksek. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!