Yeni yılda sağlıkla beslenin

Güncelleme Tarihi:

Yeni yılda sağlıkla beslenin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2016 01:00

Yeni ne güzel bir kelimedir... Yeniye geçmek, yeniyi planlamak çok heyecan vericidir her zaman.

Haberin Devamı

Yılın bu dönemi, bana kendimi hep iyi hissettirir ve yenilenme fırsatı sunar. Çünkü; yeni yıl neleri yapmak istediğimi, neleri değiştirmek istediğimi, hangi insanların hayat hikâyelerine dokunmam ve renk katmam gerektiğini hatırlatır ve düşündürür. Siz de deneyin bakın ne kadar iyi gelecek.
“Yeni Yıl” deyince hindi akla ilk gelen besinler arasındadır.
Hindi eti müthiş protein içeriği, düşük yağ ve kolesterol oranı ile yeni yıl akşamının gözdesi olmaya adaydır. Hindi, mineral deposudur. İçeriğinde bulunan çinko ile bağışıklık sistemini güçlendiren hindi eti aynı zamanda yaraların çabuk iyileşmesini de katkı sağlamaktadır. Hindi eti demir, fosfor, magnezyum, B grubu vitaminleri ve özellikle triptofan’dan oldukça zengindir. Triptofan, mutluluk hormonu olarak bilinen serotonin üretimi için kullanılan önemli bir amino asittir. Mutlu olmak için hindi etinden faydalanın derim. Hindi eti B grubu vitaminlerinden olan niasin açısından da iyi bir değere sahiptir. Niasin; kalp sağlığının korunmasında, kötü huylu kolesterolün(LDL) düşürülmesinde ve iyi huylu kolesterolün(HDL) yükseltilmesinde önemli roller oynamaktadır. Beslenmenizde çeşitlilik yaratmak, yukarıda sayılan güzel özelliklerden faydalanmak için yeni yıl akşamı dışında da sofranızda hindiye yer açın.

Haberin Devamı

KÜÇÜK BİR TÜYO

Ruhumuzun da gıdaları var, biliyor muydunuz?
İçinde triptofan amino asidini bulunduran besinler ruhumuzu besler.
Hangi besinler mi bunlar?
Bu listenin başında hindi eti var. Somon, tavuk eti, yumurta, süt, bal, kuruyemişler, bitter çikolata ve muz da triptofan açısından zengin grup arasında yer alır. 2017 yılında kendinizi iyi hissetmek istiyorsanız bu besinleri ajandanıza not edin ve günlük beslenmenize dahil etmeyi ihmal etmeyin...

YILBAŞI AKŞAMININ VAZGEÇİLMEZLERİ KURUYEMİŞLER

Kuruyemiş deyince aklımıza; badem, fındık, ceviz, yer fıstığı, kabak çekirdeği vs bir sürü isim geliyor değil mi? Hele gün yeni bir yıl için hazırlık günü olunca çeşit de, miktar da artıyor. Kuruyemişlerin bedenimize olan yararlarını saymakla bitiremeyiz. İçerdikleri bitkisel steroller sayesinde kötü huylu kolesterolü düşürürken, posa içerikleri nedeniyle kabızlığın engellenmesinde önemli rol oynamaktadırlar. Selenyum, çinko, folik asit, demir, E vitamini ve B grubu içerikleri nedeni ile kuruyemişler hiç şüphesiz 2017 yılının da gözde besinleri arasında yer almaya devam edeceklerdir. Kuruyemişlerin her birini aslında sağlık mucizesi olarak adlandırmak yanlış olmasa gerek. Burada dikkatli olmamız gereken nokta bedenimize fayda sağlayalım derken miktarı abartıp yağlanmamak. Bu özel akşamı kilo almadan atmak istiyorsanız kuruyemişleri avuç avuç değil kararında tüketin.

Haberin Devamı

2017'YE GİRERKEN KİLO KONTROLÜ

Bu yıl yeni yıl planlarınız arasında kilo vermek veya kilo kontrolünü sağlamak gibi kararlarınız varsa öncelikle yeme-içme davranışlarınızı gözden geçirip, beslenme alışkanlıklarınızı keşfetmenizi öneririm. Amacınız; dinç ve dinamik kalmak, fiziksel ve zihinsel performansınızı arttırmak, formda bir vücuda sahip olmak ise hem bedeninizi, hem de ruhunuzu sağlıklı beslemeyi unutmamalısınız. Böylece; kendinizi daha mutlu, daha huzurlu, daha sağlıklı ve daha fit hissedebilirsiniz
2017’ye girerken kilo kontrolünüzü sağlamak ve daha sağlıklı yaşamak istiyorsanız:
• Sabah güne mutlaka kahvaltıyla başlayın.
• Sofranızda besin ve renk çeşitliliği oluşturun. Her mevsim farklı yelpazede sebze ve meyveye ulaşımın kolay olduğu güzel ülkemizde gıda tüketim çeşitliliğinizi arttırın.
• Gün içerisindeki beslenme planınızda bütün besin gruplarını bulundurun.
• Kilo vermek için kalorisi aşırı kısıtlı katı beslenme programları uygulamayın.
Balık tüketin.
• Yoğurt ,kefir, ev turşusu ve ev tarhanası gibi probiyotik gücü yüksek besinlerden faydalanın.
• Şekerli, unlu ve asitli yiyecek ve içeceklerden mümkün olduğunca uzak durmaya çalışın.
• Tuz alımınıza dikkat edin.
• Az ve sık yiyin.
• Vitamin D değerlerinizi mutlaka kontrol ettirin.
• Gün içerisinde en az 7500 adımı bulacak yürüyüşler planlayın . Çünkü bu durum hem ruhunuza hem de bedeninize iyi gelecek ve modunuzu yükseltecektir. Bu yıl hareket yılı olsun sizin için.
• Bol su için.
• Uyku düzeninize dikkat edin.
Yeni yılda; sağlıklı, mutlu, huzurlu ve formda bir hayatı kucaklamanız dileği ile...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!