Yeni yıla umutla girin

Biliyorsunuz geçen yıla Güneş Tutulmasıyla birlikte girdik.

Hemen Ocak Ayı'nın 9'unda meydana gelen Güneş tutulması aslında 2001 yılının nasıl bir yıl olacağını haber veriyordu.

Neyse ki, 2002 yılına bir tutulma ile başlamıyoruz. Ne varki, 18 Ocak günü Kova Burcu'nda dolaşan Merkür geri gitmeye başlıyor. Bu durum üst düzey yöneticiler dahil olmak üzere iletişim sıkıntılarını haber veriyor. Yanlış anlamalar, iktidar mücadeleleri, sözleşmeler ve yazılı evraklarla ilgili karışıklıkların olabileceğini işaret ediyor.

Halbuki Gökyüzündeki Jüpiter Türkiye'nin doğum haritasındaki Yükselen Burcunun üzerinde bulunuyor ve şansını arttırıyor. Tabii aynı anda Akrep Burcu'ndaki Güneş'i de olumlu etkiliyor. Şimdi bütün bunlardan pek bir şey anlamadınız herhalde.

Efendim, Jüpiter büyüteç gibi bir etkiye sahip. Yani her şeyi büyütüyor. Bu nedenle astrologlar bolluk-bereket şeklinde tarif ediyorlar. Ancak az önce belirttiğim gibi büyütkme özelliği olduğu için olumsuzlukları da büyütebiliyor. Gerçekleri abartabiliyor. Ve Türkiye'nin Yükselen burcu halkı sembolize ettiği için, halk içinde bulunduğu durumu abartabilir. Karamsar ve sorgulayan bir tavır içine girebileceği gibi son derece iyimser ve iyi beklentiler içine de girebilir. İyimser duygular iyi gelişmeleri, yani şansı kendine çektiği için son derece keyifli gelişmeler açığa çıkabilir.

Aslında 2002 yılına girerken karamsar duygu ve düşüncelerinizden tamamen sıyrılıp olumlu beklentiler içine girmenizi öneriyorum. koşullarınız her ne olursa olsun, bir kenara bırakın. 2002 için kendinize hedefler tayin edin. Gelecekten neler bekliyorsanız bunları gözden geçirin ve gerçekleşebilecek hedeflere dikkatinizi yoğunlaştırın. Hatta bugün oturup bunları yazın.

Hedeflerinizin gerçekleşeceğine inanarak 2002 yılına girin. Ne kadar umutlu, neşeli ve olumlu duygular içinde bulunursanız, yeni yıl sizin için öyle geçer. Yani haliniz nasıl olursa, gelecek de pek farklı olmaz. Bu nedenle bütün bir halk olarak olumlu duygularımızı yükseltelim ve kendimiz için Türkiye'nin feraha çıkacağını düşünerek ve kuvvetle isteyerek yeni yıla girelim diyorum, Yasemin'ce...


Yazarın Tüm Yazıları