Yeni yıla nerde gireceksiniz?

Aralık geldi mi, başlar her yerde aynı sohbet “Yeni yıla nerde gireceksin?”

Haberin Devamı

Diğer yandan sene sonu yaklaştıkça benim için ayrı bir hazırlık dönemi de beraberinde geliyor. Yılın en iyi albümleri listesi için kafam sürekli meşgul. Birçok müzik yayını ve müzik eleştirmeni kendi listelerini yayınlarken, ben 25 ile sınırlı tutuğum yılın en iyi albümleri listemde inanılmaz bir mücadele yaşıyorum. Genel hatlarıyla 2013 senesinin en iyi albümleri aslında kafamda belli olsa da, 12 ayı gözden geçirip hiçbir albümü atlamamaya da ekstra gayret gösteriyorum. Muhtemelen bir sonraki hafta sizlerle bu listeyi paylaşıp, senenin en iyi albümlerinden oluşan Karışık Kaset listesi ile de bu yazıyı taçlandıracağım.

Gelelim yazının başlığına. Her ne kadar yılbaşı gecesi için en güzel kutlama hali evdeki partidir mantığına daha yakın olsam da, bu sene İstanbul’da belki de tek dikkat çeken etkinlik Küçük Çiftlik Parkı’ndaki Atelier & Alchemy Project organizasyonu. 31 Aralık gecesi Küçük Çiftlik Parkı’nda birbirinden büyük Dj’lerle dolu bir gece organize ediyor. Benny Benassi , Kelis, Groove Armada , Example ve Bedük ile 2013 ‘ün son dakikalarını saymak isteyenler için alternatif bir parti gecesi olabilir.

Haberin Devamı

Yeni yıla nerde gireceksiniz

8 Aralık Dünya Koro Müziği Günü IFCM (International Federation for Choral Music) dünyanın birçok yerinde ve merkezlerinde konserlerle kutlanıyor. Aynı gün İstanbul’da da İDSO (İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası) Senfoni Korosu, İDSO Çocuk Korosu, TRT İstanbul Gençlik Korosu, Rezonans Korosu ve İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Korolarıyla Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda ücretsiz bir etkinlikle kutlanacak. Söz konusu etkinlik saat 13:00’da başlayacak, Pazar günü için güzel bir alternatif olabilir, ilgilenenlere duyurulur.

BRITNEY SPEARS – BRITNEY JEAN

Yeni yıla nerde gireceksiniz

30’larında olgun bir insan artık o. İlk klibinde mini okul eteğiyle, lise sıralarında tanıdığımız Britney Spear’ın 8. albümü “Britney Jean” bu hafta piyasaya çıktı. Albüm “Britney Jean” adını Britney’nin yakın arkadaş çevresi ve ailesinin kullandığı takma adından alıyor. Her yeni albüm çıkartan sanatçının dediği gibi bu albüm Spears’ın “kendini en olgun” hissettiği albüm olması açısından da mühim.

Bu yazıyı yazmadan önce Britney’nin ilk albümlerini, özellikle eski hit şarkılarını tekrar dinledim. Hatta madem bu kadar Britney dinliyorum, bu haftanın Karışık Kaset listesini de “Best Of Britney” temalı yapayım dedim. Özellikle ilk 3 albümünde şarkıların tarzı birbirine baya benzermiş. Üst üste dinleyince insan bunu daha iyi fark ediyor. Son albümü biraz da bu açıdan dinleyince müzikal anlamda kesinlikle farklı hatta belki daha cesur bir Britney var, ama bu yeterli mi orası tartışılır.

8. albümü “Britney Jean” için will.i.am ile çalışan Spears aslında bu albüm öncesinde will.i.am’in solo albümünde yer alan “Scream & Shout” şarkısıyla bize değişen tarzından biraz ipucu vermişti. Britney’de tıpkı Lady Gaga gibi yeni albümünde bir değil, bir düzine prodüktörle çalışmış. Dr. Luke, Diplo , Guetta , will.i.am , William Orbit diye gidiyor bu liste. Aslında William Orbit’in bu listede olması hem şaşırtıcı hem de sevindirici. “Alien” şarkısında birlikte çalışan ikili, albümü bu şarkıyla açıyorlar. Gönül isterdi ki, keşke will.i.am ile bu kadar çok çalışacağına Orbit ile daha çok şarkı yapsaymış.

Albüme bakınca gayet baştan sonra bir pop albümü olduğu açıkça kendini belli ediyor. Britney tüm şarkıların sözlerinde yer alırken, yine bir düzine mühim isimle çalışmış. Son senelerin söz fabrikatörü olan Sia bu albümde de var. Albümdeki nispeten iki slow şarkıda (Perfume , Brightest Morning Star) imzası olan Sia için Britney “onla çalışma fırsatım olduğu için çok şanslıyım” demiş. Albümün ilk single’ı “Work B*tch” bence Britney’nin Slave 4 U’dan beri yaptığı en iyi çıkış şarkısı. “Perfume” ikinci single olurken , Britney’nin en sevilen slowlarından olan ‘Everytime’ ile kıyaslanmış ama Billboard 100 listesinde tahmin edilen başarıyı yakalayamamış.

Önceki albümlerine kıyasla şu ana kadar geçen dönemde “Britney Jean” ile ilgili nispeten daha az promosyon yapan Britney, 22 Aralık’ta E! televizyon kanalında yayınlanacak olan bir belgesel ile hayranlarına sürpriz yapmayı planlıyor. “I Am Britney Jean” adlı belgeselde yeni albümünün hazırlık dönemini ve kişisel hayatına dair tüm detayları sevenleriyle paylaşacakmış. Diğer yandan 2 senedir performansıyla Vegas’ı kitleyen Spears, 27 Aralık’tan 2014 senesinin Eylül ayına kadar yine Planet Hollywood Otel sahnesinde olacak. Vegas’a yolu düşecek olanlara duyurulur.

Özellikle X Factor’daki jüri üyeliğinden sonra daha çok sempati duyduğum Britney’nin son albümü “Britney Jean”i beni ilk dinleyişte maalesef tahmin ettiğim kadar etkilemedi. Ama albümü tekrar dinlediğimde ,2 ve 3. turda beni çeken şarkılara biraz daha eğilip, kim yazmış, bestesinde kimler çalışmış diye incelerken albümün favorileri de ortaya çıktı. 8. albümü için “yaptığım en kişisel albüm” diyen Britney bence elektronik dans müziği tarafına yaklaştıkça daha çok kazanacaktır diye düşünüyorum. Bir tane daha “pop” Britney albümü beni kendisine daha da yaklaştırmayacak orası kesin.

Haberin Devamı

YILDIZLAR:

Alien

Perfume ( Britney bu şarkı için “herkes kendinden bir parça bulacak” demiş)

Passenger ( Bu şarkıyı Katy Perry ile birlikte yazmışlar. )

Body Ache

Chillin’ With You ( Kız kardeşi ile bu şarkıda düet yapan Britney’nin bence tahtını kime devredeceği belli)

OSCAR’IMI VERDİM GİTTİ:

Work B*tch

Brightest Morning Star ( Sia bu şarkıları kendisi söylese nasıl olur acaba diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Bari Sezen gibi “Yürüyorum Düş Bahçelerinde” albümü çıkartsa Sia, başkalarına verdiği şarkıları bir de kendisi söylese)

KARIŞIK KASET

Britney Spears’ın yeni albümü bu hafta yayınlanınca, Karışık Kaset de bundan nasibini aldı. Albüm inceleme yazısını yazarken, eski albümlerini de bir gözden geçirmek gerekli dedim. Zincirleme reaksiyon sonucu Karışık Kaset bir “Best Of Britney” listesiyle doldu.

Haberin Devamı

Liste Spotify’da “BestOfBritney” adıyla hazırlandı, sizleri bekliyor.

Keyifli dinlemeler…

1) Baby One More Time

2) (You Drive Me ) Crazy

3) Oops!...I Did It Again

4) Lucky

5) Stronger

6) I’m A Slave 4 U

7) Overprotected

8) Me Against The Music

9) Gimme More

10) Piece Of Me

11) Break The Ice

12) Womanizer

13) Circus

14) If U Seek Amy

15) Till The World Ends

16) Hold It Against Me

17) Everytime

18) 3

19) Toxic

20) Alien

21) Work B*tch

22) Chillin’ With you

23) Body Ache

Yazarın Tüm Yazıları