Yeni yıl, bana bunlarla gel.

Haberin Devamı

Yeni yıl, bana bunlarla gel.

BİR yılı daha devirdiniz Bahar Hanım. El alemin kendinde hak bulup dediğine göre; ortada ne çocuk, ne de koca var!
Ama “uçakla, trenle, otobüsle ya da arabayla tepilmiş binlerce kilometre, onlarca ülke, sayısız şehir, bolca fotoğraf ve video, yüzlerce kitap, dergi, atlas, harita; vitesli araba kullanmayı yeniden öğrenme, otomatik vitesli Vespa kullanmayı sıfırdan öğrenme, Mac’te Indesign programını kullanmayı öğrenme, yeni dergilerde yazarlık serüveni, ekmeğini taştan çıkarma, şahane bir anne-bana-abla-kardeş, müthiş ve beni hiç bırakmayan arkadaşlar, bol kahkaha, bol gözyaşı ve onlarca biriktirilmiş insan” var.

Haberin Devamı

Bu durumda ne yapıyoruz ?

1. Daha çok şükret, daha az şikayet et
Hatta bunu hayat motton mu yaparsın, desturun mu yaparsın artık orası senin bileceğin iş. Ama şükrettikçe daha güzel şeyler geliyor önüne. Test ettin, onaylaması kaldı.

2. Daha çok spor yap, daha az ye
Kış sebebiyle stabil hayata geçince 6 kilo gitti bile. Kalanı da ver, kendine gel. Spor disiplinin iyi, böyle devam et. Tatlı-çikolata senin neyine. Kır dizini zeytinyağlı sebze yap. Balık pişir. Mutfak salonla bir, evi kokutma. İçine bir dal kurutulmuş defne yaprağı koy. Aktarlarda var.

3. Bir lisan bin insan
İngilizceni geliştir. Yanına bir de İtalyanca ya da İspanyolca katarsan; şahtın, şahbaz olursun.

4. Daha çok film seyret
Sen bir boşladın sanki bu sinemaya gitme işlerini eve büyük ekran alınca. Hayır, ikisi aynı şey değil. Sinema, sinemada izlenir diye slogan yazmış adamlar. Git bak bu hafta Anna Karenina geldi, Amour (Aşk) geldi.

5. İnsanları sevmeye sıfırdan başla
Ki, tanıması uzun sürsün ya da vazgeçmesi kolay olsun.

6. İnsanlara kızmaya 100’den başla
Ki, sinirin çoğalacağına azalsın. Trafiğe zaten sinirli çık ki, işin bitip park ettiğinde pamuk gibi olasın. Markete canın burnunda gir ki, kasaya gidene kadar sinir minir kalmasın. Kasa kuyruğunda elinde bir ekmek, bir yoğurt önüne geçmek isteyen 1 – 2 ve hatta 3. kişiye nazikçe yer veresin.

Haberin Devamı

7. Hayat boyu seni takip edecek bir hobin olsun
Ne güzel fotoğrafa başlamıştın. Eğitimler, dünyanın dört bir yanında workshop’lar derken onu da elinin tersi ile itiverdin. Hayatta kendin, işin, eşin ya da çocuğundan gayrı bir meşgalen daha olmazsa; Alzheimer kapıda. Diyor uzmanlar. Benden söylemesi.

8. Daha çok yardım et
Biraz daha elini taşın altına koy. Bu köşe senin değil, herkesin. Unutma.

9. Daha fazla sus, daha çok dinle
Ama gözünü seveyim dinlemeye değer insanları dinle.

10. İzmir’i daha çok sev
Hatalarını görmezden gelme tamam ama biraz daha şefkatli yaklaş. Hep çirkinliklerini görme. Meseleye biraz da iyi tarafından bak.

11. Dünyaya ve ülkene karşı daha AKTİVİST ol
Sadece facebook’tan like etmekle, twitter’dan nutuk atmakla olmuyor bu işler. Atla git, katıl, bağır, çağır, haykır. Kızdığın ne varsa dile getir.

Haberin Devamı

12. Kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla
Ne güzel atasözüdür.

Bu maddeler vesilesi ile herkese kendi listesini en azından kafadan yapmasını önerir, bir yılı daha birlikte devirmenin mutluluk sarhoşluğu ile gözlerinden öperim, gözleri aşka gülen taze bahar dalı okur. MUTLU YILLAR...

Yazarın Tüm Yazıları