İzmir'deki 940 eczanede yeni uygulama başladı

Güncelleme Tarihi:

İzmirdeki 940 eczanede yeni uygulama başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2017 11:42

EDAK Ecza Kooperatifi, İzmir merkezdeki eczanelerinde başlattığı yeni uygulama ile siparişlerin takibi ve izlenebilirliğini sağlıyor. Bu uygulamayla zaman ve enerji tasarrufuyla verimliliğin artması hedefleniyor.  İzmir Merkez'deki 940 eczanede uygulanan sistemin yakında tüm İzmir ve ilçeleri başta olmak üzere EDAK'ın 11 şubesinde de uygulanacağı bildirildi.

Haberin Devamı

 

EDAK Ecza Kooperatifin başlattığı yeni uygulama ile sağlık hizmetlerinin yaygınlaşması ile iş yükü hızla artan eczanelere siparişlerinin takibinde kolaylık geliyor. Sağlık Bakanlığı tarafından halihazırda uygulanan İlaç Takip Sistemi'ne (İTS)benzer sistemde; ürün faturalarında yer alan barkodun okuyucu ile sisteme tanıtılması ile EDAK'tan çıkış yapılacak ve eczanelerde yer alan 'EDAK Teslimat Alanı' adı verilen diğer barkoda okutulması ile de sonuçlanacak. Böylece eczacı, reçeteli /reçetesiz ilaç veya ilaç dışı ürün siparişlerini faturalandıktan sonra kooperatifinden eczanesine teslimine kadar geçen sürede izleyip, takip edebilecek. EDAK; bu uygulamayla zaman ve enerji tasarrufu sağlamayı hedefliyor. Böylece verimliliğin artması ve dolayısıyla maliyetlerin de düşürülmesi amaçlanıyor.

Haberin Devamı

EDAK Ecza Kooperatifi Bilgi İşlem ve Lojistik Bölümlerinin ortak çalışmasıyla, yaklaşık iki ay önce İzmir'de 100 eczanede yapılan pilot çalışma ile başlayan uygulama, kısa sürede 940 eczaneye ulaştı. Uygulamayla faturada yer alan ürünlerin de izlenebilirliği sağlanacak. Böylece, eksik/fazla ürün, siparişin doğru teslimat adresine yapılması ve eczane rota sistemi de değerlendirilecek. Hatalar minimize edilecek. Uygulamanın EDAK'ın 11 şubesiyle hizmet verdiği 20 İl'de de yaygınlaştırılması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Ege, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 4 bin 649 ortak eczacısına günde 4 kez planlı sevkiyat hizmeti veren EDAK, eczacılarının özel ürün ve raf stoklarında olmayan reçeteli acil ürünleri için de ayrıca motor kuryeleriyle günde ortalama 603 sefer hizmet veriyor. EDAK, günde 47 bin 727 kilometrelik toplam sevkiyat gerçekleştiriyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!