Yeni ürünler

Güncelleme Tarihi:

Yeni ürünler
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2004 22:28

Unutkan insanlara özel kamera

Microsoft
kuruluşuna bağlı Hardware System Group firması tarafından geliştirilen kamera, unutkan insanlara ya da kazaların aydınlanmasında yardımcı olacak. ‘SenseCam’ olarak adlandırılan kamera tasma şeklinde bir bantla boyunda taşınıyor ve günde VGA formatında 2000 kadar görüntü alıyor, yani sonuçta fotoğraflardan oluşan bir günlük çıkıyor ortaya. Kamera, fotoğrafları otomatik olarak alırken, mesela hızlı hareket, yeni ışık koşulları ya da gelip geçen insanlar gibi çevredeki belli başlı değişimlere göre reaksiyon gösteriyor. Bu şekilde alınan görüntüler kullanıcıya gündelik yaşamda kaybolan (örneğin gözlük, anahtar vb) eşyaları bulmasına yardımcı olacak. Kamera ayrıca kazaların ne şekilde meydana geldiğini de gösterebilecek. Windows XP bazındaki, balık gözü etkisiyle geniş açılı görüntüler alan ilk prototipler üretildi bile. Bu tip kameralar gelecekte giysilerin veya kalem gibi objelerin içlerine de yerleştirilecek.

Bilgi için: www.microsoft.com

Mekanik obtüratörlü kamera modülü

Sanyo
Electric, IGT99353M-ST ile cep telefonları için yeni bir kamera modülü sundu. Modül, 1,03 milyon piksel çözünürlüklü, 1 / 4,5inçlik HyperEye CDD bazında . Kendi CDD’sine ve dijital bir sinyal işlemcisine sahip modülün diğer dikkat çekici özelliği mekanik obtüratör (örtücü). CDD’nin piksel büyüklüğü 2,7 x2,7 _m ve QVGA videolarında 120mW’ye ihtiyaç duyuyor. Merceğin diyafram açıklığı F 3,5-7,0. Firma, Obtüratör hızını açıklamadı. Modül 17x11x7,6mm boyutlarında ve Japonya’daki fiyatı yaklaşık olarak 85 dolar.

Bilgi için: www.sanyo.co.jp

Philips’ten sıvı mercek

Philips
kuruluşunun araştırmacıları, odak mesafesini mekanik parçalar olmadan değiştirebilen mercekler geliştirdiler. ‘Sıvı mercekler’ (FluidFocus System), dijital kamera, kameralı cep telefonu, endoskop ve güvenlik sistemlerinde kullanılabilecek. FluidFocus merceği, farklı optik özelliklere sahip ve birbirine karışmayan iki sıvıdan oluşuyor. Mercek elektrik gerilimi sayesinde biçimlenerek odak mesafesini değiştiriyor. İçbükey mercek bu şekilde düzleşebiliyor. Philips, Hannover’de düzenlenecek CeBIT fuarında 2,2mm çapındaki merceği sunacak. Firma odak mesafesinin 5cm-sonsuza kadar olduğunu ve merceğin hızlı bir şekilde odakladığını bildirdi.

Bilgi için: www.extra.research.philips.com/media/

Robotlar mayın arayacak

Viyana
Teknik Üniversitesi’ne bağlı El Aletleri ve Robot Teknikleri Enstitüsü şu sıralar tüm mayın arama işlerini (arama, çıkarma ve imha etme) üstlenecek robotlar üzerinde çalışıyor. Proje, her mayın arama işi için farklı robot gruplarının kullanılmasına dayanıyor. Enstitüsünün planında biri tekerlekli veya zincirli diğeri ayaklı olmak üzere iki robot türü var. Bunlar mayın türü ve arazi şekline göre sadece 30 dakika içinde gerekli aletlerle donatılabilecek.

Bilgi için. www.tuwien.ac.at

Mıknatıslı şişe açacağı

Buzdolabına
iliştirilen mıknatıslı şişe açacağı sayesinde, arama külfetinden tamamen kurtuluyorsunuz. Çünkü o her zaman orada yapışık kalacak. Fiyatı: 20 İngiliz Sterlini.

Bilgi için: www.gadgetshop.com

USB ördeği FireWire dinozoruna karşı

Amerikan
TikiMac firması dahili USB belleği sayesinde veri aktarımını da yerine getiren bir ördek modeli sundu. Siyah boynuzlu kırmızı şeytan ördeğinin içinde Mac ve PC uyumlu, 128, 256 veya 512MB kapasiteli bir USB-2.0 gizli. Veri aktarımı sırasında ördeğin gözleri kırmızı renkte ışıyor. Firmanın açıklamasına göre FireWire dinozoru, dünyanın en cool 400-Hub’u. 20cm büyüklüğündeki dinozorun sırtında dört FireWire girişi bulunuyor. FireWire dinozoru, işlemcinin FireWire girişiyle bağlandığında, gözleri kırmızı, açık çenesi ise mavi renkte ışıyor. USB ördeğinin fiyatı: 71 dolardan başlıyor, FireWire dinozorunun fiyatı ise 65 dolar.

Pratik buz makinesi

Evde
parti verirken en fazla ihtiyaç duyulan şey, buz olsa gerek. Ve buz kapları boşaldıktan sonra genelde doldurulmadan yerine konulduğu için gerektiğinde buz bulmak zor olur. Pratik buz makinesi sadece 2,5 saat içinde bir kilo buz hazırlıyor. Makinenin içine suyu boşalttıktan sonra istediğiniz buz boyunu (küçük,orta,büyük) ayarlamanız yeterli. Fiyatı:250 İngiliz Sterlini.

Bilgi için. www.gadgetshop.com

Güvenli PC fişi

Temizlik
görevlisi yanlışlıkla fişi çekerse, en iyi virüs programı ne işe yarar? Dikkatsizlik, manipülasyonlar, hatalı kullanım ve yetersiz donatılar, bilgisayar virüslerinden daha fazla zarara ve veri kaybına neden olur. R&M firması şimdi basit ama etkili bir güvenlik sistemiyle çözüm getirdi. İsviçre firması LAN bağlantıları için yeni bir program sunuyor. R&M’nin güvenlik programı cam elyaf bağlantılarında da kullanılabiliyor. SC-RJ Dublex fişi türünün en küçük ve güvenlisi. Sistem üç ayrı güvenliğe sahip. 1) Renkli plastik kılıflar prize takılırken karıştırmayı önlüyor, 2) RJ45 fişi için sunulan Data Safe Lock parçası, özel biçimlendirilmiş adaptör, klips ve çerçevenin mekanik olarak şifrelenmesine izin veriyor. Fiş sadece profillerin birbirine uyması halinde prize giriyor. 3) Manşetler (Plug Guard) fişin kazara çekilmesini önlüyor. Manşetler sadece özel anahtara sahip kişiler tarafından açılabiliyor.

Bilgi için: www.rdm.com

Ceple çekilen fotolar TV ekranında izlenebilecek

Cep
telefonu kameralarıyla çekilen fotoğrafları artık TV ekranında izlemek mümkün. Philips 855 cep telefonuyla alınan görüntüler TV bağlantısı sayesinde ekrana yansıyor. Üç bant girişli yeni cep telefonu dahili VGA kamera ve iki renkli ekrana sahip. 85x47x25mm boyutlarındaki aletin ağırlığı 91g. VGA kamera ve küçük ekran, 180 derece döndürülebilen kapağın üzerinde, büyük ekran ise kapağın içinde yer alıyor. 9MB’lık belleğe 1000 fotoğraf kaydedilebiliyor. Temmuz ayısında piyasaya çıkması beklenen aletin fiyatı henüz açıklanmadı.

Bilgi için: www.futurebytes.com
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!