Yeni üniversiteliler kayıt telaşında

Güncelleme Tarihi:

Yeni üniversiteliler kayıt telaşında
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 15, 2016 09:18

Uzun süren maratonun ardından, 10 Ağustos’ta yerleştirme sonuçlarını öğrenen üniversite adayları için sıra, sürecin son aşaması olan kayıtlara geldi. Üniversiteler için kayıt süreci bugün başladı, 19 Ağustos’a kadar sürecek. e-Kayıt için ise 16 Ağustos son gün.

Haberin Devamı

Üniversite kayıtları bugün başladı. Adaylar, kazandıkları üniversitelere 19 Ağustos’a kadar giderek kayıt olabilecek. Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK), geçen yıl tüm devlet üniversitelerinde hayata geçirdiği ve isteyen vakıf üniversitelerinin de uygulamadan yararlandığı e-Kayıt dönemi ise yarın bitecek. İsteyen öğrenciler, e-Devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresindeki YÖK Başkanlığı bölümünden kayıt olabiliyor. Özel yetenek programları ile üniversitelerce uygun görülmeyen, sağlık raporu isteyen bölümlere e-Kayıt’a dâhil edilmedi.

YÖK Genel Kurulu toplantısında alınan kararla, kazandığı halde liseden mezun olamayarak bütünleme ya da tek ders sınavına gireceği için kayıt yaptıramayan adaylar da bu tarihlerde geçici kayıt olabilecek. Mezuniyet belgelerini 30 Aralık’a kadar üniversiteye ibraz ettiklerinde asıl kayıtları yapılacak. Mezuniyetini belgeleyemeyenlerin geçici kaydı silinecek.

Haberin Devamı

Hâlâ üniversiteli olamamış adaylar için ek yerleştirme tercihleri ise 26-30 Ağustos’ta alınacak, kayıtları da 6-9 Eylül’de olacak.

Akdeniz Üniversitesi’nde kayıtlar başladı

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) 2016-2017 akademik yılı kayıtları, merkez kampüsü, ilçelerde bağlı fakülte ve meslek yüksekokullarında başladı.

Akdeniz Üniversitesi’nde akademik eğitim almaya hak kazanan öğrenciler için kayıt dönemi başladı. 12 Ağustos’ta internet üzerinden kayıt yaptırmayan öğrenciler şahsen kayıtlar bugün başladı. Kayıt işlemleri 19 Ağustos Cuma gününe kadar devam edecek. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, en çok tercih edilen devlet üniversitelerinin başında yer aldıklarını söyledi.

Akdeniz Üniversitesi’ni tercih eden öğrencilere "Hoş geldiniz diyen" Prof. Dr. Ünal, "Eğitim kalitesi, yetkin öğretim üyesi, sanat, spor, kültür ve çok çeşitli kampüs olanakları ile üniversitemizde dünya standartlarında eğitim ve öğretim alacaklar. Diplomalarında Akdeniz üniversitesi yazmasından her zaman gurur duyacakları bir üniversiteyi kazandılar" dedi.

Her zaman öğrenci odaklı bir yönetim sistemi belirlediklerini söyleyen Prof. Dr. Mustafa Ünal, devlet üniversiteleri arasında öğrenci memnuniyet anket sıralamasında dokuzuncu sırada olduklarını, öğrencilerin geri bildirimlerini dikkate alarak ilerleyen yıllarda öğrenci memnuniyetinde birinci olmak istediklerini belirtti.

Haberin Devamı

Öğrencilere karanfilli karşılama

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ni (MSKÜ) kazanarak kayıt yaptırmak için kente gelen öğrenci ile veliler, protokol tarafından otogarda karanfillerle karşılandı. Mutlulukları yüzlerine yansıyan öğrencilerin heyecan olduğu görüldü.

Muğla Vali Vekili Fethi Özdemir, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Muğla İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Cafer Öz, CHP’li Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, MSKÜ’ye kazanarak kayıt yaptırmak için kente gelen öğrenci ile velileri Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde karanfillerle karşıladı.

Törende konuşan Rektör Harmandar, "2016-2017 dönemi yeni yerleşme ile kayıt yaptıracak olan öğrencilerimiz kayıtlarını elektronik ortamda da yapılabiliyor. Ancak üniversitemizi görmek isteyen öğrenciler ve veliler bizzat Muğla’ya gelerek ilgili programlar için kayıtlarını yaptırabiliyorlar. 12 Ağustos Cuma gününden bu yana 3 bin 500 öğrencimiz elektronik ortamda kayıt yaptırdı. Sabahtan bu yana da yaklaşık 500 öğrenci yüz yüze kayıtlarını yaptırmak üzere üniversitemize geldi. Öğrencilerimiz hayatlarını en önemli kararlarından birisini üniversitemize tercih yaparak verdiler. Üniversitemiz her yıl kendisini çağın gerektirdiği şekilde kendini yenileyerek daha iyi eğitim ve öğretim imkanına kavuşmaktadır" dedi.

Haberin Devamı

Rektör Prof. Dr. Harmandar, Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından 10 bin 379 kontenjan ayrıldığını ifade ederek, "Şu anda 137 kontenjan açık kaldı ve bunu da ek kontenjan ile kapatacağımızı düşünüyorum. Aktif kayıtlı öğrenci sayımız 34 bin 535. Yeni kayıtlar ile bu rakam 44 bin 778 olacak. Öğrencilerin 23 bin 853’ü üniversite kampus alanında, 6 bin 906’sı Menteşe ilçe merkezindeki yüksekokulda ve geri kalan 14 bin 18"i de ilçelerimizde bulunuyor. Bu yıl ilk defa üç fakülte ve beş meslek yüksekokulda açılan yeni bölümlere 535 öğrenci kayıt yaptırdı. Bunun yanında Fen ve Su Ürünleri Fakültesi ile Ula Ali Koçman Meslek Yüksekokulu’na yeniden 74 öğrenci kabul edildi" diye konuştu.

Haberin Devamı

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ise, "Muğla, ülkemizin sakin, huzurlu ve iyi üniversitesine sahip bir il. Bugünden itibaren sizler bizim misafirimizsiniz. Umuyorum üniversite hayatı bittikten sonra da Muğla’ya yaşamaya devam edeceksiniz veya Muğla’nın bir fahri hemşerisi görevini üstleneceksiniz" dedi.

Vali Vekili Fethi Özdemir de öğrencilerin artık kendilerinin bir parçası olacağını söyledi.

Öğrencilere yardımcı olunması amacıyla Valilik, İl Emniyet Müdürlüğü, belediye ve üniversite tarafından bir danışma standı kuruldu. Şehri tanıtan broşürler dağıtılırken, stant görevlilerinden burs ve barınma imkanlarıyla ilgili bilgiler verildi. Öğrenci ile ailelerine çay, kek, simit, meyve suyu ve su ikram edildi. Öğrenciler daha sonra da ücretsiz olarak minibüsle üniversite yerleşkesine götürüldü.

Haberin Devamı

Üniversitelileri Süleymanpaşa Belediyesi karşılandı

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi, üniversite sınavlarında Namık Kemal Üniversitesi’nde okumaya hak kazanmış öğrencileri şehirlerarası otobüs terminalinde karşılayarak öğrencilere bilgilendirmede bulundu.

Üniversite kayıt döneminin başlamasıyla birlikte Namık Kemal Üniversitesi’nde okumaya hak kazanarak kayıt yaptırmaya gelen üniversite öğrencilerini şehirlerarası otobüs terminalinde karşılayan Süleymanpaşa Belediyesi, öğrencileri kayıt işlemleri için Namık Kemal Üniversitesi öğrenci işlerine belediye araçları ile ulaştırdılar. Kayıt işlemleri sırasında çeşitli illerden gelen öğrenciler Süleymanpaşa Belediyesinin kurmuş olduğu Namık Kemal Üniversitesi Kayıt Danışma standını ziyaret ederek üniversite kayıtları hakkında bilgi aldı. Üniversite tercihlerinin açıklanmasının ardından Namık Kemal Üniversitesi’nde eğitime başlamaya hak kazanan üniversite öğrencilerine başarılar dileyen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat; "Üniversite hayatında "Mutlu Kenti" tercih eden genç arkadaşlarımı kutluyorum. Gençlerimizin ihtiyaç duydukları her anda Süleymanpaşa Belediyesi olarak yanlarında olacağımızı bilmelerini canı gönülden istiyor, eğitim hayatlarında her birine başarılar diliyorum" dedi.

HKÜ’de kayıt heyecanı

Hasan Kalyoncu Üniversitesinde (HKÜ) de kayıt günleri başladı.

Tercihlerde kontenjanlarını yüzde 100 oranında dolduran HKÜ, 2016-2017 eğitim öğretim yılı lisans ve ön lisans kayıtları, yoğun bir ilgi ve heyecanla başladı. Gaziantep’ten ve dışındaki illerden yüzlerce veli ve öğrencinin sabahın erken saatlerinden itibaren HKÜ Kampüsüne gelmesiyle start alan yeni öğrenci kayıtları, yoğun bir katılımla gün boyu devam etti.

24 bölümde kayıt işlemlerini sürdüren HKÜ, kayıt işlemlerini daha seri ve pratik hale getirebilmek için bölümlerin kayıtlarını günlere bölerek oluşabilecek kalabalık ve yığılmanın önüne geçti. HKÜ; 15-16 Ağustos pazartesi ve salı günlerinde, Eğitim Fakültesi, Meslek Yüksekokulu ve Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin kayıt işlemlerini gerçekleştirecek. 17-18 Ağustos çarşamba ve perşembe günlerinde ise; Hukuk Fakültesi ve İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu ve Mühendislik Fakültesinin yeni öğrenci kayıt işlemlerini yapılacak. Mazereti dolayısıyla kayıt yaptıramayan öğrencilerin kayıtları ise 19 Ağustos cuma günü yapılarak, yeni öğrenci kayıt işlemleri tamamlanacak.

NNYÜ’de kayıt işlemleri başladı

Yeni üniversiteliler kayıt telaşında

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi yerleştirme sonuçlarına göre, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi’ne (NNYÜ) kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri başladı.

Eğitim öğretime başladığı yıldan itibaren, yani son altı yılda, Vakıf Üniversitelerinin tercih edilme oranlarının ortalama değerlerine göre en ön sıralarda bulunan Nuh Naci Yazgan Üniversitesi’nde 15 Ağustos 2016 tarihinde başlayan kayıt işlemleri 19 Ağustos Cuma günü sona erecek. Üniversite Kampüsünde Süleyman Çetinsaya Kültür Merkezi’nde yapılan öğrenci kayıt işlemlerinin kısa sürede tamamlanması için her bölüme ayrı ayrı kayıt masası oluşturuldu. Üniversitenin internet sitesinde (www.nny.edu.tr) duyurulan kayıt için gerekli evraklarla birlikte kayıt masalarına gelen öğrenciler kısa sürede ve rahatlıkla kayıt işlemlerini tamamlayabiliyorlar. 

ÇÜ’de 10 binlik ilk kayıt heyecanı

Yeni üniversiteliler kayıt telaşında

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) 2016-2017 dönemi kayıtları başladı. Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Salonu ile Kozan, Karaisali, Ceyhan, Yumurtalık ve Pozantı Meslek Yüksekokullarındaki kayıtlar, 19 Ağustos’a kadar devam edecek.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Genel Sekreter Nazan Karataş ve Öğrenci İşleri Daire Başkanı Nazım Altan ilk gün kayıt yaptıran öğrenciler ve aileleriyle bir araya geldi. Prof. Dr. Şeref Erdoğan kayıt sistemi ile ilgili veliler ve öğrencilere bilgi vererek "Sizlere iyi bir kayıt ortamı sunabilmek için tüm ekip olarak gerekli hazırlıklarımızı yaptık. Sorunsuz bir ortamda kayıtlarımızı gerçekleştireceğiz. Bu yıl Eczacılık Fakültesi ilk defa öğrenci alacak. İlk kaydı bundan dolayı Eczacılık Fakültemizin öğrencisi ile başlayacağız" dedi. Prof. Dr. Erdoğan, Eczacılık Fakültesi öğrencisi Meryem Parlak’ın kaydını yaptı. Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuran Öğülener ise ilk öğrenciye tebrik belgesi ve çiçek verdi. 

9 bin 796 yeni öğrenci

Prof. Dr. Erdoğan, bu yıl genel kontenjanın 10 bin 101 olduğunu belirtti, 2016 ÖSYS sonuçlarına göre ÇÜ’ye kayıt yaptırma hakkı kazanarak yerleşen öğrenci sayısını ise 9 bin 796 olarak açıkladı.

Kayıt için gelen üniversitelilere dondurma ikramı

Yeni üniversiteliler kayıt telaşında

Kahramanmaraş Merkez İlçe Onikişubat Belediyesi, Sütçü İmam Üniversitesi’nde öğrenci kayıtlarının başlaması ile birlikte aileleri ile kayıt yaptırmaya gelen öğrencileri dondurma ikramı yaparak karşılıyor.

Kahramanmaraş Merkez İlçe Onikişubat Belediyesi, Sütçü İmam Üniversitesi’nde öğrenci kayıtlarının başlaması ile birlikte kampus içerisinde stant açtı. Açılan stantlarda kayıt yaptırmaya gelen öğrencilere, şehri tanıtan broşürlerin yanı sıra dondurma ikramı yapılıyor. Konu ile alakalı açıklama yapan Onikişubat Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ünsal, kayıt yaptırmaya gelen öğrencileri karanlık cemaatlerin ellerine düşürmek istemediklerini söyledi.

Öğrencilere ellerinden gelen her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını anlatan Ünsal, şöyle konuştu:
"Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi öğrenci kayıtları bugün itibari ile başladı. Onikişubat Belediyesi olarak 3’üncü kez Sütçü İmam Üniversitesi’nde stant açtık. İlçemizde bulunan üniversitemiz büyük bir önem taşıyor. Kayda gelen öğrencilerimize ev sahipliği yapmak için bizde stant açtık. Stantlarımız 5 gün boyunca açık kalacak. Stantlarımızla şehrimize yeni gelen öğrencilerimize ev sahipliği yapmak istedik. Şehri tanıtan broşürler dağıtacağız. Kahramanmaraş güzel bir şehir. Akdeniz’in incisi olarak nitelendirilen bir şehir. Burada öğrencilerimiz kendi evlerindeymiş gibi hissetsinler diye Onikişubat Belediyesi olarak yanlarında olduğumuzu bilmelerini istedik.

Zor günlerden geçiyoruz. Bugünlerde bu gençlerimize daha çok sahip çıkmamız lazım. Çünkü bu gençler geleceğimizi inşa edecek gençler. Milletimizi, vatanımızı, devletimizi yönetecek gençler. Her zaman bunların yanında olmalıyız. Bu bağlamda da gençlerimizi kötü emelleri olan karanlık cemaatlerin ellerine düşmemesi için bizde her zaman yardıma hazır olduğumuzu kendilerine söyledik. Aileleri ile birlikte geldiler. Kalacak yeri olmayanlara kalacak yardımı, yiyeceği olmayanlara yiyecek yardımı her türlü fedakarlığa yardıma hazırız."

Başkan Yardımcısı Ünsal’ın konuşmasının ardından kayıt yaptırmak için gelen öğrencilere ve ailelerine dondurma ikramı yapıldı.

Ãœniversite öğrencilerine karanfilli karşılamaÂ

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine kayıt yaptıracak öğrenciler, otogarda karanfillerle karşılandı.

Muğla Vali Yardımıcısı Fethi Özdemir, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Muğla Otogarı'na gelen öğrencileri karşıladı.       

Vali Yardımıcısı Özdemir, öğrencilere yeni başlayacakları üniversite yaşantısında yalnız olmadıklarını göstermek adına her yıl tören düzenlendiğini söyledi.       

Muğla'nın üniversite kenti olduğunu belirten Özdemir, "Bugünden itibaren artık bizim çocuklarımızsınız. Hep birlikte bugün ilk adımını attığınız uzunca bir yolu birlikte yürüyeceğiz. Muğla, insanların huzur içinde yaşadıkları güvenli bir kent. Bu noktada ailelerin de çocuklarını burada bırakıp gönül rahatlığı içinde dönebileceklerini tahmin ediyorum" dedi.       

Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Çoban ise Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin akademik çalışmaları ile kısa zamanda isminden söz ettiren ayrıcalıklı bir üniversite olduğunu dile getirdi.       

Çoban, "Kentimiz barış ve sevgiyle çevrili, hoşgörülü, emniyet açısından son derece güvenli bir yer. Muğla halkı, üniversite öğrencisini kendi evladı gibi görür ve sahip çıkar" diye konuştu.       

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar da karşılama töreninin üniversitenin kuruluşundan bu yana yapıldığını ve artık geleneksel hale geldiğini anlattı.

Üniversitenin sloganının "sevginin bilgiyle bütünleştiği üniversite" olduğunu söyleyen Harmandar, "Muğla, kültürüyle yaşantısıyla bir barış kentidir. Üniversitemizde bilginin sevgiyle bütünleştiği bir üniversite olarak barışın, sevginin ve dostluğun kalesi olmaya devam etmektedir" dedi.

10 bin 379 kontenjan ayrıldı       

Yeni üniversiteliler kayıt telaşında

Harmandar, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine bu yıl 10 bin 379 kontenjan ayrıldığına işaret ederek 10 bin 242 öğrencinin yerleştirildiğini açık kalan 137 kontenjanın ise ek yerleştirmelerle ile dolacağını vurguladı.       

Kayıt yaptıracaklarla öğrenci sayısının 44 bin 777'ye ulaşacağını bildiren Harmandar, "Bu yıl Eğitim Fakültesi, Fen Fakültesi, Tıp Fakültesi, Su Ürünleri Fakültesi ve bazı yüksekokullarda yeni bölümler açılarak ilk kez öğrenci alımı yapılacak. Yeni açılan bölümlere de 609 öğrenci kayıt yaptıracak" dedi.       

Karşılama töreninin yapıldığı alana Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi stant açtı. İl ve üniversite hakkında bilgiler verilen stantlarda tanıtıcı broşürler de yer aldı.       

Konuşmaların ardından Muğla Vali Vekili Özdemir ve protokol üyeleri otobüslerle gelen öğrenci ve ailelerine karanfil vererek bir süre sohbet etti. Öğrenciler ve aileleri, otogarda kurulan stantları gezerek görevlilerden bilgi aldı.     

Otogarda, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi stantlarında görevli personel, kayıt için gelenlere çay, kek, simit, meyve suyu ve su ikram etti.      

Öğrenciler ve aileleri, otogarda bekleyen üniversite ve belediyeye ait otobüslerle üniversite kampüsüne ücretsiz taşındı.       

Uludağ Üniversitesi'nde kayıtlar başladı

Bursa Uludağ Üniversitesi’ni kazanan 12 bin 888 öğrenci kayıt işlemlerine başladı. Kayıtlar, 19 Ağustos’a kadar devam edecek. 

Uludağ Üniversitesi’ne 12 bin 888 öğrenci kayıt olacak. Tıp Fakültesi 15-16 Ağustos, İİBF ve Hukuk Fakültesi 15-19 Ağustos, Mühendislik Fakültesi 16-18 Ağustos, Veteriner Fakültesi 16-17 Ağustos, Ziraat Fakültesi 16-17 Ağustos, Eğitim Fakültesi, Fen Edebiyat ve İlahiyat Fakültesi 15-19 Ağustos, İnegöl İşletme 15-17 Ağustos, Mimarlık 16-17 Ağustos, Sağlık Yüksekokulu ve diğer meslek yüksekokulları 15-19 Ağustos tarihlerinde 09.00 - 17.00 saatleri arasında kayıt işlemlerini yapacak. 

Öğrenciler, kazandıkları fakülte ve meslek yüksek okulunun kayıt masalarına başvurarak belgelerini teslim edebilecek. Hazırlanan kayıt masalarına gelen öğrenci ve aileleri heyecanlı göründü.

Yeni bölümlere öğrenci kabulu

Uludağ Üniversitesi’nde yeni açılan Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü de bu yıl ilk kez öğrenci kabul edecek. Toplam 52 öğrencinin kayıt edileceği bölümü kazanan öğrencilerin kayıt işlemlerine başlandı. Yenişehir Meslek Yüksekokulu’ndaki Sivil Havacılık Programı ise yeni açılan bir diğer bölüm oldu. Sivil havacılık ve kabin personeli yetiştirmesi hedeflenen programa kabul edilecek öğrenci sayısı ise 31 olarak belirlendi.

Başarılı öğrencilere burs

‘3’üncü Nesil Üniversite’ sloganıyla Türkiye’nin en iyi 10 üniversitesi arasına girebilmeyi hedefleyen Uludağ Üniversitesi, kendisini tercih eden başarılı öğrencilere bu yıldan itibaren burs vermeye başlayacak. Yaptığı sponsorluk anlaşmaları ile hemen hemen her fakülte ve yüksekokulu ilk 5 sırada kazanan en başarılı öğrencilere aylık 400 ile 500 TL arasında burs verecek olan Uludağ Üniversitesi, ÖSYM sıralamasında ilk 10’dan gelecek olan öğrencisine 2 bin 500, ilk 20’den gelecek olan öğrencisine de 2 bin TL burs ödeyecek. Alttan dersi olmayan ve belirlenen taban puanın altında kalmayan öğrencilerin burs ödemeleri mezun oluncaya kadar devam ettirilecek. Öte yandan bazı fakültelerde dönem birincisi olan öğrencilere de ayrıca 750 TL’lik başarı bursu verilecek.

Üniversiteye kayıt yaptırmaya gelen öğrenciler, kendilerinden kayıt esnasında istenilecek evrakların listesine ve kayıt masalarının adresine http://www.uludag.edu.tr/oidb/default/duyuru-ogrenci/217 linkinden kolaylıkla ulaşılabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!