Yeni üniversiteliler Gaziantep'i yakından tanıdı

Güncelleme Tarihi:

Yeni üniversiteliler Gaziantepi yakından tanıdı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2016 12:16

Yeni üniversiteliler Gaziantep'i yakından tanıdı

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Hasan Kalyoncu Üniversitesi aralarına yeni katılan öğrencilerine özel yaptığı oryantasyon programının sonuncusu olarak Gaziantep'i ve tarihi yerlerini tanıtma gezisi düzenledi.

HKÜ'ye yeni kayıt yaptıran öğrencilere; Gaziantep'e ve şehir yaşamına uyum sağlamalarını kolaylaştırmak, şehrin yapısına ve olanaklarına hızla adapte olmalarına yardımcı olmak amacıyla düzenlenen gezi etkinliği yeni üniversitelilerden büyük ilgi gördü.

Öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi desteğiyle ve personeli rehberliğinde ilk ziyaret edilen Kendirli Gazi Kültür Merkezinde; Gaziantep savunması kahramanlarının kurtuluş mücadelesini, Cumhuriyet dönemi Gaziantep'inin 3 boyutlu bir sunumunu ve Atatürk'ün Gaziantep'e geldiğinde öğretmenevi balkonundan yaptığı konuşmanın elektronik robotla ve Ata'nın kendi sesiyle canlandırıldığı gösteriyi izledi. Ardından öğrenciler Gaziantep Atatürk Anı Müzesini ziyaret ederek, Gaziantep'e ve Gazi Mustafa Kemal'e ait anıları yerinde görmenin mutluluğunu yaşadı. Ardından Gaziantep'in en eski mahallelerinden Bey Mahallesi'nde yer alan müzeleri gezen öğrenciler, Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesinde çocukluklarını yaşadı. Öğrenciler, çok beğendiklerini ifade ettikleri kente geldikleri için mutlu olduklarını da kaydetti.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!