Yeni trend; güzellik tabletleri

Giderek daha fazla kadın, güzellik tabletlerinin mucizelerine inanmaya başlıyor.

Cildi olumsuz etkileyen fiziksel, biyolojik ve sosyal fonksiyonlar olarak bildiğimiz güneş, stres, sigara ve genetiğin olumsuz etkileri şimdilerde bu haplarla hafifletiliyor.

O vücudumuzun en önemli bölümü... Oysa birçoğumuz cildimizin bize verilmiş en değerli hediye olduğunun farkına varmadan yaşıyoruz.

Vücudumuzu tamamen kaplaması nedeniyle diğerleri arasında en büyük organ olan cildimizin, dışarıdan gelebilecek olumsuz etkilere karşı bizi koruması ve vücuttaki nemi tutması bakımından da hayati bir işlevi var.

Tüm bunların yanı sıra cilt, bizim vücudumuzla kurduğumuz kişisel iletişimin de başkahramanı... Yaşımızı, sağlığımızı ve hatta yaşam tarzımızı onun aracılığıyla ortaya koyuyoruz. Yüzümüzdeki çizgilerle de içinde bulunduğumuz ruh halimizi, karakterimizi ve kişisel özelliklerimizi yansıtıyoruz.

Sonsuz gençlik sırrı

Hepimizin en büyük dileği güzel ve sağlıklı bir cilde sahip olmak. Çünkü sağlıklı bir cilt, kendimizi daha iyi, daha çekici hissetmemizi sağlıyor. Oysa zarar görmüş ve tüm olumsuz etkileri taşıyan bir ciltle bunu hissetmek mümkün değil. Genç bir cildin en belirgin özelliği de genel olarak güzel görünmesi.

Kozmetikçiler, uzun yıllardan beri işte bu konu üzerinde çalışıyor. Araştırmalar, belirli dönemlerde cildin içinde meydana gelen değişikliklerin neler olduğu üzerinde yoğunlaşıyor.

Kozmetik olarak cilt bakımının da hassas olduğu konuların başında temizlik, nemlendirme ve cildi dış etkenlere karşı korumak geliyor. Kozmetik ürünlerinin etkisi çoğunlukla cildin dış yüzeyinde olduğu için de yapısında ve kalitesinde yeterince söz sahibi olamıyor.

Cildi içten fethettiler

Son zamanlarda cildi içeriden korumak adına yapılan araştırmaların sonucunda geliştirilen ürünlerin etkisi giderek daha fazla kadının dikkatini çekiyor.

Nedeni ise kremlerin dıştan etkilerine karşı, tabletlerin içeriden doğrudan cilt yapısına etki ediyor olması. Merkezi Kopenhag’da bulunan Ferrosan’ın yönetim kurulu ve aynı zamanda Imedeen laboratuvarlarının araştırma ve geliştirme bölümü başkanı Dr. Lars Lindmark kalıcı bir etkinin ancak içeriden olduğu sürece uzun vadeli olduğunu belirtiyor. Ve cilt bakımındaki felsefelerinin de sağlıklı bir cilde, ancak kaliteli bir yapıyla sahip olunacağını ekliyor.

Zamansız güzelliğin kaynağı

Dünyanın en güzel kadınlarının tercihi Imedeen ‘Time Perfection’, son dönemde tablet olarak alınan en trend anti-aging formülüne sahip. İçinde marin ekstreleri, protein ve polisakarid dışında soya, beyaz çay, demir ve papatya ekstresi var. Cildi sarkmaya, incelmeye, kurumaya ve kırışıklıkların giderek derinleşmeye başladığı 35 yaşından itibaren serbest radikallere karşı koruyor.
Yazarın Tüm Yazıları