Yeni Tatlar Keşfetmek İsteyenler Haydi “Belmek Yemek Kursu”na

Güncelleme Tarihi:

Yeni Tatlar Keşfetmek İsteyenler Haydi “Belmek Yemek Kursu”na
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2015 11:40

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN KADINLARA BELMEK’LERDE SUNDUĞU MESLEKİ BRANŞLARDAN BİRİ OLAN YEMEK KURSLARI, OSMANLI VE TÜRK MUTFAĞININ YANI SIRA ÇİN, FRANSIZ, İTALYAN GİBİ DÜNYA MUTFAĞINA AİT FARKLI TATLARIN PEŞİNE DÜŞENLER TARAFINDAN DA BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR.

BELMEK’lerde verilen yemek kurslarında çalışan kadınlar için pratik, hızlı ve doyurucu, ev kadınları için farklı ve bol çeşitler, yeni evliler için pişirmenin püf noktaları, yeni lezzetler arayanlar için dünya mutfakları ile yöresel tatlardan oluşan menüler en doğru şekilde öğretiliyor.
BELMEK yemek kursları, gsterişli sofralarda misafir ağırlamayı seven, ev yapımı turşu, reçel, marmelat, soslar ve envai çeşit içecek yapmak isteyen ile bildiklerinden daha fazlasını öğrenmeyi arzu edenleri bekliyor. Büyükşehir Belediyesi’nin Başkentli kadınlara BELMEK’lerde sunduğu mesleki branşlardan biri olan yemek kursları, Osmanlı ve Türk mutfağının yanı sıra Çin, Fransız, İtalyan gibi dünya mutfağına ait farklı tatların peşine düşenler tarafından da büyük ilgi görüyor. Karadeniz’in hamsili pilavının Güneydoğu’nun etli güveciyle, Ege’nin zeytinyağlılarının Akdeniz’in deniz mahsulleriyle, İç Anadolu’nun arabaşı çorbasının pasta ve börek kokularıyla iç içe geçtiği Sağlık Sokak’taki kursta yemek pişirmeyi adeta bir zevke dönüştüren her yaş ve meslekten kadının maharetleri sergileniyor.
Kurs eğitmeni Aygül Özdemir, 12 yıldır aralıksız olarak BELMEK yemek kursunda görev yaptığını belirterek, kursta yemek pişirmenin yanı sıra ev ekonomisi, kişisel hijyen, masa düzeni, yemek sunumu, kuru ve yaş gıdaların korunup saklanması gibi birçok konuda temel bilgilerin yer aldığı derslerin verildiğini kaydetti. Yemek kursunun haftanın 6 günü her meslekten 18 ile 70 yaş aralığındaki farklı kadın gruplarıyla gerçekleştirildiğini ifade eden Özdemir, “Kursumuzda her gün 5 veya 6 çeşit yemeğin hazırlanışı, pişirilmesi ve sunumu öğretiliyor. Et, balık ve tavuktan oluşan yemekler ile pastalar, tatlılar, çorbalar, açma börekler kursta yapılan çeşit çeşit yiyecekler gün sonunda kursiyerlerimiz tarafından paylaşılarak, evlerinde ailelerine de tattırıyorlar” dedi.
YİYECEKLER, KOLAY VE PRATİK YOLDAN HAZIRLANIYOR
Lokantada yedikleri kebabın, pastaneden satın aldıkları pastaların, kıvamını tutturamadıkları çorbaların yapılışının hiç de zor olmadığını kurs sayesinde öğrendiklerini ifade eden kursiyerler, “Eskiden yapamayacağımızı düşünüp satın alarak tükettiğimiz yiyecekleri artık büyük bir ustalıkta evlerimizde pişiriyoruz” diye konuştular.
Yemek kursuna ziraat mühendisi kızı ile birlikte geldiğini kaydeden Zeynep Yağız, büyüttüğü 4 çocuğuyla birlikte geniş, kalabalık ve misafir ağırlamayı seven bir aile olduklarını belirterek, “Evimizde yemekleri yıllardır ben pişiririm. Yemeklerimi tadanlar elimin de oldukça lezzetli olduğunu söylerler. Ama bu yemek kursu sayesinde değişik yöresel yemekleri de öğrenirken, göz kararı ile değil de ölçü kullanarak yemek pişirmenin oldukça iyi ve mükemmel sonuçlar verdiğini gördüm” dedi.
Matematik öğretmenliğinden emekli olduktan sonra BELMEK’lerde verilen kursların müdavimi olduğunu ifade eden Filiz Korhan, “Tam 12 yıldır farklı farklı kurslara geliyorum. Yemek kursuna da meslektaşım olan arkadaşlarımla birlikte gelmeye başladım. İlgi alanım olan yöresel yemeklerin yanı sıra büyük bir keyifle çeşitli salatalar ve mezeler yapmayı öğrendim” diye konuştu.
Ev kadını olduğunu söyleyen Sevda Cebe Pektaş ise, vaktini evde televizyon başında geçirmektense yeni şeyler öğrenmeye ayırdığını ifade ederek, kurs sayesinde yapımı çok zormuş gibi görülen yemekleri püf noktalarını öğrenmekle çok kolay ve leziz bir şekilde yaptığını anlattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!