Yeni ‘Taht Oyunları’ geliyor!

Güncelleme Tarihi:

Yeni ‘Taht Oyunları’ geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2017 14:31

Asker dizisi olmasalar da dizi âlemlerinde bomba etkisi yaratan iki yabancı dizi Türkiye’de de yayında. Sosyal medyada neredeyse ‘Taht Oyunları’ kadar çok konuşulan ‘The Handmaid’s Tale’ ve ‘American Gods’ adlı dizilerin çoktan müritleri oluşmuş durumda.

Haberin Devamı

Yılın ilk çeyreğini geride bıraktık. Bizde asker dizileri öne çıkarken yabancı diziler âleminde iki dizi nisan sonunda bomba etkisi yarattı. Biri, iki haftadır burada ısrarla yer alan ‘The Handmaid’s Tale’, ki yayımlanan ilk dört bölümü BluTv’den izleyebilirsiniz, hatta izlemelisiniz. Diğeri de ‘American Gods’. 30 Nisan gecesi yayına başlayan dizi bizde de ABD’den bir gün sonra Amazon Prime Video aracılığıyla Türkçe altyazılı veya Türkçe dublajlı olarak izlenebiliyor. Nasıl, kaça meselesini sonraya bırakıp hemen diziye geçelim.

Yeni ‘Taht Oyunları’ geliyor

The Handmaid’s Tale

 

Haberin Devamı

‘American Gods’, sosyal medyada ‘edebiyatın rock starı’ unvanını taşıyan yazar Neil Gaiman’ın bizde de ‘Amerikan Tanrıları’ adıyla yayımlanan 2001 tarihli romanından uyarlama. Konusu için hapisten çıktığı anda karısının tuhaf ölümünü öğrenen Gölge/Shadow (Ricky Whittle), ansızın karşısına çıkan ne idüğü belirsiz, tek gözü cam ‘Bay Çarşamba’nın (Ian Mc Shane) iş teklifini kabul eder ve onunla birlikte bir yolculuğa çıkar diyelim. Diyelim de, bu yolculuğun fonunda İskandinav mitolojisinin, tarihin, inancın, Amerika’nın, medyanın, teknolojinin izdüşümlerini barındıran, zaman ve mekân sınırı olmayan fantastik bir yolculuk olacağını da belirtelim.

Neil Gaiman, yapımın her aşamasında bizzat yer aldığı, sezonlar boyu devam edeceği öngörülen dizi için kitabın devamını da kaleme alacağını açıkladı. Dizinin yaratıcılarından Brian Fuller, ‘Pushing Daisies’ ve ‘Hannibal’ dizilerinin de mimarı. Diğeri Michael Green, ‘Logan’ ve ‘Alien Covenant’ filmlerinin senaristi. Nasıl bir prodüksiyonla karşı karşıya olduğumuzu tahmin edebilirsiniz. İlk bölümü beğenerek, etkilenerek ve anlamaya çalışarak izledikten sonraki hissiyatım “Neydi şimdi bu?” oldu ve “Acaba çok mu yaşlandım” diye geçirdim içimden. Fakat biraz internette gezinince gördüm ki bir dolu gençle aynı hissi paylaşmışım. Ve yine gördüm ki, her şeye burun kıvıran günümüz gençleri şimdiden dizinin ‘müridi’ olmuşlar ve ‘American Gods’dan bir ‘Game of Thrones’ (Taht Oyunları) popülerliği bekliyorlar. Bize de izlemek düşer o zaman.

Haberin Devamı

YENİ BİR DİZİ PLATFORMU

Amazon Prime Video platformuna gelirsek, geçen yılın son aylarında sessiz sedasız Türkiye’de de hizmet vermeye başlayan platformun bizde izlenebilen içeriği epey sınırlı. Buna karşılık, âlemde delice konuşulan yepyeni bir diziyi HD görüntüyle, Türkçe altyazıyla, hatta hiç de fena olmayan bir dublajla Türkçe olarak izlemek imkânı geleceğe yönelik umutları artırıyor. Şimdilik ‘Sneaky Pete’, ‘Goliath’, ‘The Man in the High Castle’ gibi Amazon’a özel içeriklerin yanı sıra ‘Fleabag’ gibi modern bir klasiği, eskilerden mesela ‘Seinfeld’in bütün bölümlerini ve birçok filmi barındıran Prime Video’nun aylık ücreti 8.95 dolar. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın ‘Dijital Hak İhlalleriyle Mücadele Merkezi’nin kurulacağını ve korsan izleyenlerin internet hızının bireysel olarak yavaşlatılabileceğini hatta durdurulabileceğini açıkladığı bugünlerde, platformların varlığı iyice önem kazanıyor. Netflix, BluTV, Amazon Prime... Daha da çok olsun, herkes karşılaştırmalarını yapsın, kendine uygun olanı seçsin.

 

BAKMADAN GEÇME!