Yeni sezonda bu filmleri izleyeceğiz

Türkiye’nin seçime kilitlendiği pazar günü seçim yasakları kalkıp, siyaset konuşulana kadar biz de CNN Türk’te “Yaza Yelken Açtık” adlı programda sinemadan, müzikten, modadan, yemekten, içmekten, gezmekten, yani aslında hayatın ta kendisinden konuştuk.

Haberin Devamı

Ekip iyiydi, hazırlıklar da yerinde olunca aksamayan, keyifli bir program oldu.
“Yaza Yelken Açtık”ın ilk yarısında Mesut Yar ve Özge Uzun’la birlikte sinema konuklarını ağırladık ve sinema konuştuk.
Önümüzdeki günlerde setlerde neler yaşanacak, kim hangi filmler için sete girecek, kısaca üzerinden geçeyim.

MUSTAFA SANDAL DEDESİYLE FİLM ÇEKECEK

Mustafa Sandal uzun zamandır dedesi ile birlikte kamera karşısına geçmeyi planlıyordu.
Duyduğuma göre bu projenin başlamasına az bir süre kalmış.
Bu arada Mustafa Sandal oyunculukta ilerlerken müzikten de elini eteğini çekmediğini nokta atışı ve başarılı projelerle kanıtlıyor. Gülben Ergen’le yaptığı “Şıkır Şıkır” düeti ve klibi gayet başarılı.
Yüksel Aksu’nun filminin sürekli değişen adı son olarak “Entel Köy Efe Köy’e Karşı” olmuş.
Canlı yayınımıza filminin başrol oyuncuları Şahin Irmak ve Ayşe Bosse ile geldi. Almanya’da yaşayan Bosse, Türkçe’yi Ege şivesiyle öğrenmiş. Filmde aktivist bir kadını canlandırıyor.
En son “Dracula” olarak izlediğimiz Şahin Irmak ise bu filmde rol almaktan çok mutlu olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

ÇAĞAN IRMAK’TAN DEDEMİN İNSANLARI

Çağan Irmak’ın yönettiği “Dedemin İnsanları”nın çekimleri başladı.
Çağan Irmak; Çetin Tekindor, Hümeyra, Zafer Algöz, Ezgi Mola, Mert Fırat, Yiğit Özşener gibi iyi oyunculardan oluşan kuvvetli bir kadroyla yine iddialı geliyor. Girit, Gökçeada, Bodrum ve Söke’de çekilecek film, 10 yaşındaki çocuk ve dedesi aracılığıyla bir aile ve ülkenin geçirdiği zor yıllara odaklanıyor.
Çağan Irmak’ın filmlerinde ilginç bir eğri var; bir filmi az konuşulursa bir sonraki bomba etkisi yaratıyor. “Prensesin Uykusu”ndan sonra gelecek “Dedemin İnsanları”nın önümüzdeki sinema sezonunun en ses getiren filmlerinden biri olacağına kesin gözüyle bakmakta bir sakınca yok.

ALPER KUL SÜMELA’NIN ŞİFRESİNİ ÇÖZECEK

Vizyona girdiğinde beğenilen “Romantik Komedi”nin devamının geleceği tahmin ediliyordu, ikincisinin senaryosu yazılma aşamasında.
“Recep İvedik 4” de senaryo aşamasında olan filmlerden. Togan Gökbakar’ın askerden dönmesiyle çekime daha da yaklaşıldığı söyleniyor.
Alper Kul, “Mağara Adamı” ve “Babamın Oğlu” adlı tek kişilik oyunlardaki başarısı ve çeşitli filmlerdeki rollerinden sonra ilk kez bir filmde başrol oynuyor. Adem Kılıç’ın yöneteceği “Sümela’nın Şifresi” adlı komedi macera, Kul’un memleketi Trabzon’da çekilecek.
Halil Sezai Paracıkoğlu da CNN Türk’te canlı yayın konuklarımızdandı. “İncir Reçeli”nin tekrar vizyona gireceğini söyledi. Aytaç Ağırlar ile yeni bir film projesi olduğunu da.

Haberin Devamı

YERLİ TOP GUN

Ömer Vargı’nın yönettiği, yerli “Top Gun” olarak anılmaya başlanan “Anadolu Kartalları” pilot olma hayaliyle tutuşan 5 gencin hayatına ve uçuş eğitiminin zorluklarına odaklanıyor. Engin Altan Düzyatan, Çağatay UIusoy, Özge Özpirinçci oyuncular arasında. Hava Kuvvetleri’nin 100. yılı şerefine çekilen 6 milyon dolarlık filmin havadaki aksiyon sahneleri için özel jet kiralandığını hatırlatayım.

RECEP İVEDİK’TEN KAZANDIĞINI FETİH’E YATIRDI

Yüksek bütçelerden söz etmişken lafı tabii ki Fetih’e getirmek gerek. Faruk Aksoy, “Recep İvedik” filmlerinden kazandıklarını, sinema tarihine vefa borcunu ödemek adına bu filme yatırdığını söylüyor. 20 milyon dolar bütçeli “Fetih”te Fatih Sultan Mehmet rolünde Devrim Evin var.

Haberin Devamı

KARA MURAT TRABZON’DA ÇEKİLECEK

Yüksek bütçeli bir başka film de önce çizgi roman sonra da sinema filmi olarak karşımıza çıkan Kara Murat. Cüneyt Arkın’la özdeşleşen Kara Murat’ı 25 yıldır dövüş sporlarıyla uğraşan Fatih Usta canlandırıyor. Hakan Ural da filmin oyuncuları arasında. 600 sporcunun yer alacağı aksiyon sahnelerinin koreografisini Fransız Cyril Raffaelli’nin yaptığı film, Trabzon’da çekilecek.
Kısıtlı imkanlarla çekilen eski Kara Murat filmlerinden sonra son sistemler kullanılarak çekilen modern Kara Murat nasıl olacak, merak etmemek elde değil.

Metroyla Avusturya’ya yolculuk

Avustralya olsa anlayacağım (hatta belki onu da anlamayacağım), dünyanın bir ucu, uçak biletleri pahalı.
Ama Avustralya değil, Avusturya.
Neredeyse burnumuzun dibi.
Orada temmuz ortasında dünya koro şampiyonası var ve Boğaziçi Üniversitesi Caz Korosu bu şampiyonda yarışmak için hak kazandı.
Ve ne yazık ki ancak sponsor bulursa Türkiye’yi temsil edebilecek!
Denk geldiyseniz onları metroda, insanların arasına girerek şarkı söylerken görmüşsünüzdür. (Gelmediyseniz, Youtube’da metroda ‘Joshua Fit the Battle of Jericho’ söyledikleri videolarını izleyin.)
Ya da Beyaz Show’da, Disko Kralı’nda rastlamışsınızdır.
Bir Boğaziçili, Boğaziçi’nin rock korolarından Mavi Topluluk koristi ve BÜMK (Boğaziçi Müzik Kulübü) üyesi olarak ben de onların yanındayım.
Sponsorlar, olmazsa üniversite, olmazsa devlet ellerinden tutmalı.

Yazarın Tüm Yazıları