Yeni prens Button

Güncelleme Tarihi:

Yeni prens Button
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2009 00:00

Formula 1’de Monaco Grand Prix’ini Brawn GP’nin İngiliz pilotu kazandı. Jenson Button sezonun 6. yarışında beşinci birinciliğini elde ederken, takım arkadaşı Barrichello ikinci oldu. İkili, bu sezon üçüncü kez double yaptı.

Haberin Devamı

FORMULA 1’de sezonun altıncı yarışı olan Monaco Grand Prix’ini, Brawn GP’nin İngiliz pilotu Jenson Button kazandı. Monaco’nun şehir merkezinde koşulan ve 3 bin 340 kilometre uzunluğa sahip pistte, 78 tur üzerinden yapılan yarışa ilk sırada (pole position) başlayan Button, 1 saat 40 dakika 44.282 saniyede zafere uzandı. Bu sezonki beşinci, kariyerindeki yedinci birinciliğini elde eden Button, Avustralya, Malezya, Bahreyn ve İspanya Grand Prixlerinin de galibi olmuştu.

Brawn GP’nin Brezilyalı pilotu Rubens Barrichello’nun ikinci olduğu yarışta, mücadeleye ikinci sırada başlayan Fin pilot Kimi Raikkonen de üçüncü olarak, takımı Ferrari’ye bu sezonki ilk derecesini getirdi. Ferrari’nin Brezilyalı pilotu Felipe Massa’nın dördüncü olarak, bu sezonki en iyi derecesini yaptığı mücadeleyi, Çin Grand Prix’inde birinci olan, geçen yılki İtalya Grand Prix’indeki birinciliğiyle de Formula 1 tarihinin en genç yarış kazanan pilotu ilan edilen Red Bull’un Alman pilotu Sebastian Vettel beşinci sırada bitirdi.

İki dünya şampiyonluğu bulunan, Renault’nun İspanyol pilotu Fernando Alonso’nun yedinci tamamladığı yarışta, geçen sezonun şampiyonu, McLaren Mercedes’in İngiliz pilotu Lewis Hamilton ise 12’ncilikle yetindi.

Sezonun 7. yarışı olan Türkiye Grand Prix’i, 7 Haziran Pazar günü İstanbul Park’ta yapılacak.

Monaco Grand Prix'sinin ardından pilotlar ve markalar klasmanında puan durumu şöyle oluştu:

Haberin Devamı

Yeni prens Button

Sezonun 7. yarışı olan Türkiye Grand Prix'si, 7 Haziran Pazar günü İstanbul Park'ta yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!