Yeni otogarın görselleri

Güncelleme Tarihi:

Yeni otogarın görselleri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2018 13:31

Yeni otogarın görselleri

Haberin Devamı

 

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin Döşemealtı'na taşımayı planladığı terminalin görselleri ortaya çıktı.

Büyükşehir Belediyesi'nin Döşemealtı Belediyesi'nden tahsis ettiği 100 dönümlük arazide yapmayı planladığı Antalya Otogarı'nın görsellerini Antepe oluşturdu. Belediyede açık alanda sergilenen projenin bilgilendirme levhasında, terminalin iklimsel verileri, yerel bağlamı ve güncel mimariyi birlikte yorumlayan çağdaş bir ulaşım yapısı olarak tasarlandığı belirtildi. Taşıyıcı sistem ile binanın tek bir yapı gibi algılandığının belirtildiği tabelada 'Zengin sosyal donatı ile özelleşen yapının içerisinde terminale gelen yolcuların bekleme sırasında kaliteli vakit geçirebilecekleri su ve peyzaj öğelerinden oluşan bir iç avlu park, doğal havalandırma, gün ışığı, park ve gezinti alanları bulunmaktadır' ifadelerine yer verildi.

Terminalin enerjisini güneş panellerinden kendisinin üreteceği kaydedilirken, çocuk oyun alanları, alışveriş ve yeme içme üniteleri, yönetim birimleri, konaklama bölümü ile yolcular için dinlenme ve bekleme alanlarının yer aldığı aktarıldı. Levhada, 'Yolcu otobüsleri için yolculuk öncesi ve sonrası araç bakımlarını yaptırabilecekleri araç bakım istasyonu, bekleme alanları ile akaryakıt istasyonu bulunmaktadır. Kullanıcıların yapı içinde rahat hareket edebilecekleri bir ortam sunacak olan terminal binası alternatif dinlenme ve vakit geçirme olanakları ile destek hizmetleri ile olumlu ve keyifli seyahat deneyimleri yaşatmayı hedeflemektedir' notuna yer verildi.

MEVCUT OTOGAR ALANI İHALEYLE SATIŞA ÇIKARILMIŞTI

Büyükşehir Belediyesi, mevcut otogar alanını ise yazın yaptığı ihale ile satmayı planladı. Turizm, ticaret ve konut yatırım alanı olarak nitelendirilen arazinin toplam alanı 144 bin metrekare. Dev otogar arazisi 650 milyon liraya satılığa çıkarıldı, ancak ihaleye katılımcı olmadı. Expo alanı ile tramvay bağlantısı, anayolların kesişme noktasında 1.8 emsaldeki arazi imar durumu bakımından yüzde 70 ticari ve yüzde 30 konut alanı olarak çıkılan ihale ilanında arazi üzerinde kat sınırının olmadığı belirtilmişti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!