Yeni ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir oldu

Güncelleme Tarihi:

Yeni ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2015 09:14

YÖK tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’na, ÖSYM Başkanlığı için gönderilen üç isimden birinci sıradaki Prof. Dr. Ömer Demir, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atandı.

Haberin Devamı

ÖSYM Başkanlığına beklenen isim atandı. YÖK tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderilen listede birinci sırada yer alan Prof. Dr. Ömer Demir, ÖSYM Başkanı olarak atandı. YÖK listeyi Milli Eğitim Bakanlığı’na 20 Mart’ta gönderdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da listede birinci sırada olan Prof .Dr. Ömer Demir’i ÖSYM’nin yeni başkanı olarak atadı.

MEB’e önerilen isimler, YÖK Genel Kurulu’nda belirlendi. Adaylar arasında Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Demir, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Vehbi Çelebi ile Üniversitelerarası Kurul Genel Sekteri Prof. Dr. Fatih Nuray bulunuyordu. Yeni ÖSYM Başkanı ise listenin birinci sırasındaki Prof. Dr. Ömer Demir oldu.

Yekte Saraç’tan boşalan koltuğa gelmişti

Haberin Devamı

1988’de ODTÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olan Ömer Demir, Anadolu Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi’nde, Çankırı Karatekin Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalıştı. Demir, Ak Parti iktidarları döneminde ataması yapılan 2’nci Devlet İstatistik Enstitüsü (DİE) Başkanı oldu; daha sonra DİE’nin Türkiye İstatistik Kurumu’na dönüşmesiyle, 2005-2008 arasında TÜİK Başkanı olarak görev yaptı.
2008-2011 arasında YÖK Başkanı olan Yusuf Ziya Özcan döneminde YÖK Başkanvekili olarak çalışan Demir, 2013’ten beri hükümet tasarısıyla kurulan Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’nin kurucu rektörlüğünü yürütüyor. Kasım 2014’te Prof. Dr. Yekta Saraç’ın YÖK Başkanlığı’na getirilmesiyle, Saraç’tan boşalan YÖK üyeliği koltuğuna Demir’in ataması yapıldı. Demir halen TÜBİTAK Bilim Kurulu üyeliği yapıyor. “Küresel rekabette etkin devlet/Türkiye için etkin devlet oluşturma imkanı”, “İslam, sivil toplum, piyasa ekonomisi”, “İktisat ve ahlak”, “Din ekonomisi: inanç, zenginlik ve mutluluk” gibi kitapları bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!