Yeni Okullarına Kavuşmanın Heyecanını Yaşıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Yeni Okullarına Kavuşmanın Heyecanını Yaşıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2015 15:45

SABİHA GÖKÇEN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ’NİN 25 BİN METREKARELİK YENİ OKUL BİNASI EĞİTİM VERMEYE ARTIK HAZIR.

Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 25 bin metrekarelik yeni okul binası eğitim vermeye artık hazır.
Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, 25 bin metrekare alanda yapımı tamamlanan ve üniversite kampüsünü aratmayan yeni okullarına taşınacak olmanın heyecanını yaşıyor. Türkiye’de uçak bakım alanında eğitim veren ilk mesleki ve teknik lise olan, uçak bakım ve bilişim alanlarında 2 bin 500’ü aşkın mezunu olan ve son yıllarda ulusal ve uluslar arası yarışma ve projelerde öğrencilerinin gösterdiği başarılarla dikkat çeken Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Aşağısöğütönü Mahallesi’ndeki dev okul binalarının yapımı tamamlandı. Halen 650 öğrencinin öğrenim gördüğü yeni okul binasına ikinci dönem başında eğitim ve öğretime başlanılması hedeflenirken öğrenci sayısının artması da öngörülüyor.
İÇERİSİNDE YOK YOK
Yeni okul kompleksinin en dikkat çeken binası Uçak Bakım Alanı Binası. 4 bin 800 metrekare büyüklüğünde ve iki katlı olan bina içerisinde 15 atölye ve laboratuvar, 8 derslik, 2 bilgisayar laboratuvarı, 2 teknik resim salonu, 2 toplantı salonu, 2 öğretmen odası, havacılık müzesi, şef odaları, takımhaneler ve depolar bulunuyor. Söz konusu bina aynı zamanda Türkiye’de ve Eskişehir’de uluslararası sivil havacılık standartlarına uygun olarak yapılan ilk ve tek bina olma özelliğine de sahip. Kampüs içerisindeki bilişim teknolojileri alanı binasında 10 atölye ve laboratuvar, öğretim binasında 24 derslik, 300 öğrenci kapasiteli pansiyon binası ve spor salonu bulunuyor. 16 milyon TL keşif bedeli ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaptırılan yeni okul binasının alanı, mevcut okul alanından yüzde 50 daha büyük olacak. Yeni okul binasında eğitim öğretime ikinci dönemin başında başlanması hedefleniyor.
UÇAK BAKIM ALANINDA AKREDİTE OLAN TEK LİSE
Türkiye’nin uçak bakım alanında eğitim veren 10 mesleki ve teknik lisesinden biri olan okuldan biri. Okul Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından uçak elektroniği ve uçak gövde-motor dallarında akredite edilerek uluslar arası standartlarda eğitim verdiği onaylanmış “tanınan okul”statüsüne sahip tek lise.
DEPREM RİSKİ TAŞIYORDU
Okulun 2012 yılında iki atölyesi ve pansiyon binasından deprem riski görüldü ve Milli Eğitim Müdürlüğü binalarda güçlendirme yapmak istedi. Ancak okul Şarhöyük arkeolojik sit alanında olması sebebiyle Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü güçlendirme ve yeni bina çalışmalarına izin vermedi. Bunun üzerine Aşağısöğütönü Mahallesinde TOKİ konutlarının karşısında bulunan 25 dönümlük alanda yeni bir okul kampusu inşasına karar verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!