Yeni Nesile Enerji Tasarrufu Bilincinin Aşılanması

Güncelleme Tarihi:

Yeni Nesile Enerji Tasarrufu Bilincinin Aşılanması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2015 14:35

"ENERJİMİZ ÇOCUKLUR İÇİN2 PROJESİ TEKİRDAĞ'DA TANITILDI.

Ulusal ölçekli ilk enerji eğitim projesini 5 yıl önce başlatan Zorlu Enerji Grubu, Tekirdağ ve Edirne’nin de aralarında yer aldığı 5 bölgede öğrencilerin enerji kaynakları ve sürdürülebilirlik konularında bilgi sahibi olmalarını sağlıyor.
Enerjimiz Çocuklar İçin projesi, yeni içerik ve uygulamaları ile devam ediyor. Şimdiye kadar 180 bin çocuğun enerji kaynakları, sürdürülebilirlik ve enerji verimliliği konularında bilinçlenmesini sağlayan proje, Tekirdağ’da belirlenen okullarda hayata geçti. Yeni içerik ve tüm yıla yayılan okul aktiviteleri ile kapsamı genişletilen proje, çocukların, geleceğin enerji sorunlarını çözebilecek nesiller olarak yetişmesine destek oluyor. Proje, Tekirdağ Süleymanpaşa’daki okullarda uygulanmaya başladı.
Çocuklara enerjinin önemini ve enerjinin tasarruflu kullanımını öğretmeyi hedefleyen proje kapsamında Tekirdağ’da bir otelde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan GAZDAŞ Trakya Bölge Müdürü Tamer Akaslan, Zorlu Enerji Grubu olarak, her geçen gün daha fazla enerji kaynağına ihtiyaç duyan bir dünyanın miras bırakılacağı çocukların geleceğe doğru bir şekilde hazırlanabilmesini önemsediklerini vurguladı. Akaslan, "Bu nedenle, 2010 yılında, topluma ve çevreye karşı duyduğumuz sorumluluğun bir yansıması olarak Enerjimiz Çocuklar İçin projesini başlattık ve böylece şimdiye kadar 180 bin çocuğa enerji kaynaklarını, yenilenebilir enerjiyi, verimliliği ve sürdürülebilirliği öğretmeye çalıştık. Bu yıl ise projemizi daha etkili, etkileşimli ve sürekli kılabilmek amacıyla yeniden yapılandırma kararı aldık. Çevre, iletişim, enerji ve çocuk gelişimi alanında uzmanların danışmanlığında oluşturulan eğitsel içerikleri ve tüm yıla yayılan okul aktivitelerini içeren bu yeni dönemde ilk olarak 5 bölgedeki 92 okulda 8 bin 750 öğrenciye ulaşarak enerjiyle ilgili temel bir eğitim sunabilmeyi hedefliyoruz. Çocuklarımızın alacakları bu eğitimle gelecekte, enerji sorunlarını çözebilecek bir nesil olma yolunda ilk adımı atacaklarını umuyoruz" dedi.
"TRAKYA’DA 22 OKULDA 2 BİNDEN FAZLA ÖĞRENCİYE ULAŞACAĞIZ"
Akaslan, 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı döneminde 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik müfredata uygun içerikler ve okul aktivitelerini içeren projenin, Tekirdağ Süleymanpaşa’daki okulları kapsadığını söyledi. Tekirdağ ve Edirne’deki toplam 22 okulda 2 binden fazla öğrenciye ulaşmayı planladıklarını belirten Akaslan, Trakya bölgesinin temiz ve ekonomik yakıt doğal gazın dağıtım hizmetini üstlenen şirket olarak bölge ekonomisi ve kalkınmasına önemli bir destek sunduğunu söyledi. ’Enerjimiz Çocuklarımız İçin’ projesi ile bu katkıyı sosyal sorumluluk düzeyine taşımaktan gurur duyduklarını belirten Akaslan, şunları kaydetti:
"Parçası olduğumuz topluma ve çevreye karşı sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Gelecek kuşakların kendi ihtiyaçlarını tehlikeye sokmaksızın, bugünkü kuşakların ihtiyaçlarını karşılayabilen kalkınma olarak tanımlanan sürdürülebilir kalkınma anlayışını ‘Enerjimiz Çocuklar İçin’ projesi ile hayata geçiriyoruz. Çevre ile uyumlu biçimde kaynaklarımızın yüksek verimlilikte değerlendirilerek, enerji tüketiminin enerji-çevre etkileşimine göre yeniden düzenlenmesindeki sorumluluğumuzun bir yansıması olarak ülkemizin ulusal çaptaki ilk enerji eğitimi projesi olan projemizin faydalarının katlanarak artacağına inancımız sonsuz."
Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünal Mamur da, güzel bir olaya şahitlik etmekten dolayı kıvanç duyduğunu ifade etti. Mamur, "33 bin öğrencinin bulunduğu ilçemizde, 2 bin 247 öğretmen arkadaşımızla birlikte, öğrencilerimizi her konuda olduğu gibi eğitmek temel amacımız. Ama bugünün gündemi olan enerji, daha da bir önem arz ediyor. Atalarımızdan ve geçmişten bize miras kalan doğal bir takım varlıklarımızı, temiz bir şekilde, düzgün bir şekilde, bozulmadan bizden sonraki nesillere emanet olarak bırakabilmek için bir farkındalık oluşturmak, bilinç oluşturmak asli vazifemizdir diye düşünüyorum. Eğitimcilerin de öncelikli olarak hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olan enerjinin gerek üretim, gerekse tüketim konusunda bir ahlak temeline oturtulması gerektiğini düşünüyorum. Umudum odur ki, bu bilinci, gerekli şekilde öğrencilerimize öğretebiliriz ve gelecekte de enerji sıkıntısı yaşamayan bir nesil ortaya koyabiliriz. Bu duygu ve düşüncelerle, bu programın hazırlanmasında emeği geçen başta Zorlu Enerji Grubu yetkilileri, GAZDAŞ yetkilileri olmak üzere ve bu projenin içinde emek sarf eden mesai arkadaşlarım, okul müdürüm, öğretmen arkadaşlarım ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum, kutluyorum" diye konuştu.
"Konumuz çocuklar, o yüzden de bugüne güzel başladık. Çünkü onlar bizim geleceğimiz" diyerek sözlerine başlayan Zorlu Enerji Grubu Kurumsal İletişim Müdürü Esra Çakır ise, "Sorumlu birer birey olarak, onların gelecekte enerjiyle ilgili, herhangi bir sıkıntıya düşmeksizin yaşayacakları, onların kaynağından kullanmayacağımız bir dünya bırakmamız gerekiyor. Çünkü gelecekte enerji sorunlarıyla bu minik arkadaşlarımız ilgileniyor olacaklar" ifadelerini kullandı.
"AĞAÇ YAŞKEN EĞİLİR"
Grup olarak pek çok bölgede faaliyet gösterdiklerini dile getiren Esra Çakır, "Burada özellikle paydaşlarımızla yani yaşayan oradaki komşularımızın işbirliğini alarak, birlikte uzun vadeli ve kapsamlı toplumsal yatırım projelerini hayata geçirmek üzere hareket ediyoruz. Bugünkü konumuz ‘Enerjimiz Çocuklar İçin’. 2010 yılında hayata geçen bir proje ve tamamen çocuklarımızın enerji kaynakları konusunda bilgilendirilmesi ve farkındalıklarını artırmak üzere hayata geçirdiğimiz, ilk enerji konulu interaktif dramayla çocuklarla buluştuğumuz ve 4 yılda 180 binden fazla çocuğa ulaştığımız bir projemiz. Avrupa Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi ödülüne layık görülen bir proje. Biz daha da ileriye gidelim istedik. 2015-2016 eğitim öğretim döneminde ‘Enerjimiz Çocuklar İçin’ projemizi yeniden yapılandırdık, büyük heyecanla. Bugün de o nedenle sizlerleyiz. Çünkü biz bu konuda çocuklarımıza daha fazla ehemmiyet verebilirsek, onların farkındalığını daha da artırabiliriz diye düşündük. İlkokul 3’üncü ve 4’üncü sınıfta, yani ağaç yaşken eğilir dediğimiz yaşlarda, çocukların eğitimlerine paralel, müfredata paralel olması bizim için çok önemli. Çocukların dilinden olması, çünkü biz büyüdükçe çocukların diline uzaklaşıyoruz. O yüzden çocuklarımıza yönelik projeler bazen yetişkin dilli oluyor. Burada en çok önemsediğimiz şey, çocukların dilinden, onlara yakın olabilecek bir iletişim tonu kurgulamaktı. Yaygınlaştırılabilir olması çok önemli. Bugün bu proje, bizim yatırım alanlarımızda 5 bölgede, 92 okulda 8 bin 750 çocukla uyguladığımız bir proje. Ancak hedefimiz çok daha fazla çocuğa ulaşmak. Çocuklarımıza erişebilmek bizleri heyecanlandırıyor. Tüm kapsamıyla projemiz böyle. destek olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.
Daha sonra konuşan Süleymanpaşa İlkokulu Müdürü, okul olarak böylesine önemli bir sosyal sorumluluk projesine destek olma konusunda kendilerine imkan sunan herkese şükranlarını sundu.
Süleymanpaşa İlkokulu Öğretmeni Semra Gürtunca ise, "Enerjimiz Çocuklar İçin projesi bize her bakımdan fayda sağlayacak bir projedir. Bu projede yer alan öğrencilerimiz, oyunlar oynayarak, eğlenerek öğreniyorlar. Çocuklarımızın projeye ilgisi çok yoğun. Bu durum bizi gerçekten de çok memnun ediyor" dedi.
Süleymanpaşa İlkokulu öğrencilerinin projeyle ilgili yaptıkları konuşmalar ise büyük alkış aldı.
Projenin, Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesi haricinde Edirne merkez, Gaziantep merkez ve Nurdağı ilçesi, Denizli Sarayköy ilçesi, Aydın’ın Buharkent, Manisa’ın Alaşehir ilçeleri ve Osmaniye merkezde hayata geçirildiği bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!