Yeni nesil sanat bakışı sergisi

Güncelleme Tarihi:

Yeni nesil sanat bakışı sergisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2017 19:04

Yeni nesil sanat bakışı sergisi

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR,(DHA)- YENİ nesil sanat bakışını eskinin geleneksel yöntemleriyle birleştiren sanatçı Barış Özyurt'un, pirinç metalinden yaptığı eserlerden oluşan 'Brass&Wood Pirinç Desen' sergisi Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen tarafından açıldı.

Büyükşehir Belediyesi'nin sanata ve sanatçıya verdiği değerle bir 'Kültür-Sanat' kenti haline gelen Eskişehir'de yeni bir sergi açıldı. Sanatçı Barış Özyurt'un pirinç metal alaşımı ile yaptığı eserleri, Pirinç Desen Sergisi Brass&Wood sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Animasyon Bölümü mezunu Barış Özyurt'un sergisi, Odunpazarı'ndaki Büyükşehir Belediyesi'nin Kent Müzeleri Kompleksi Sergi Salonu'nda Başkan Büyükerşen tarafından açıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Başkan Büyükerşen, açmaktan gurur duyduğu Güzel Sanatlar Fakültesi'nden mezun sanatçı Barış Özyurt gibi genç sanatçıların güzel sanatların her alanında yeni teknikler geliştirdiğini belirterek, "Yeni bir teknik olan Pirinç Desen Sergisini izleyeceğiz. Keşke bu teknikler bizim zamanımızda da olsaydı da bende uğraşsaydım. Genç sanatçıları gıpta ile izliyorum. Kim ne derse desin Eskişehir, bir kültür ve sanat şehri oldu. 15 milyonluk İstanbul dışında hiçbir şehirde kültür ve sanat bu kadar yoğun yaşanmıyor" dedi.

Geleneksel yöntemleri kullanarak, yeni nesil bir bakış açısıyla illüstrasyon desen tarzını kağıda aktaran ve bunları pirinç metale uygulayan sanatçı Barış Özyurt, Büyükşehir Belediyesi'nin Kurtuluş Müzesi'nin kuruluş aşamasında tasarım ekibinde de yer aldı. Tüm materyalleri kullanmayı seven sanatçı Özyurt, üç boyutlu işlere elverişli materyallerle sanat çalışmalarını sürdürüyor. 39 eserin yer aldığı Brass&Wood Pirinç Desen Sergisi 20 Nisan 2017 tarihine kadar açık kalacak.

-

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!