Yeni nesil konutta küçük ve lükse yöneldi

Güncelleme Tarihi:

Yeni nesil konutta küçük ve lükse yöneldi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2012 00:00

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Işıl Dinçer, yeni nesil konut sahiplerinin küçük ama lüks daireleri tercih ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

“Konutlarda fonksiyonalite artık bir lüks değil, bir ihtiyaç olarak görülüyor. Konutlarda yüksek standartlarda yalıtım, ısı ve neme karşı yalıtım ile birlikte ses yalıtımı aranıyor. Fonksiyonel dizaynlar isteniyor” diyen Dinçer, “Büyükşehirlerde yalnız yaşayan insanların sayısının artmasıyla birlikte, 1+1 ve 1+0 konutlar kiralama ve satın alma için tercih edilmeye başlandı” ifadesini kullandı.
“Ankara’da 1+1 dairelere olan talebin toplu konut üreticilerinin, yeni projelerinin en az yüzde 15’ini tek odalı dairelere ayırmasına yol açtığını” kaydeden Dinçer, şunları söyledi:
“Avrupa, Amerika ve Japonya’da olduğu gibi küçük metrekareli dairelere olan talebin artması, yeni projelerdeki yaşam standardından ve sosyal imkanlardan yararlanmak isteyenlerin daha ucuza buna sahip olmasından kaynaklandı. Stüdyo dairelerin satış fiyatları ise birkaç odalı dairelere göre her yıl artıyor. Son yıllarda stüdyo ve 1+1 dairelere olan talep toplu konut üreticilerinin de yeni projelerinin en az yüzde 15’ini tek odalı dairelere ayırmasına yol açıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!