'Yeni Nesil Gazetecilik Eğitimi' sertifika töreni düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Yeni Nesil Gazetecilik Eğitimi sertifika töreni düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2017 17:27

'Yeni Nesil Gazetecilik Eğitimi' sertifika töreni düzenlendi

Haberin Devamı

Hakan AKGÜN/SAMSUN, (DHA) - SAMSUN'da Basın İlan Kurumu ve İŞKUR aracılığıyla düzenlenen 'Yeni Nesil Gazetecilik Eğitimi' programında 3 hafta boyunda başarılı olan kursiyerlere sertifika verildi.

Samsun'da 17 Nisan-08 Mayıs tarihleri arasında 3 hafta ve toplam 90 saat süren 'Yeni Nesil Gazetecilik Eğitimi' programı sonrasında Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) konferans salonunda yapılan toplantı sonrasında başarılı olan kursiyerler 22 kursiyer sertifika aldı.

Programda konuşma yapan Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey, "Teknoloji gelişiyor ve hayat şartları tamamen değişiyor. Eğer siz çağın gereğini ve çağın şartlarını iyi okuyamazsanız hem iyi bir gazeteci olamazsınız hem de kurumunuza katkı sunamazsınız. Bunları çok iyi anlamak gerekiyor. Önümüzdeki dönem dijitalin daha fazla yükseldiği bir dönem olacak. Gelecek bilim adamları sözlerinde 2030'lu yıllarda artık basılı mecraların olmayacağını söylüyor. Basılı mecralar bu anlamda ciddi bir tehdit altında. Bugün dijital dünya yani internet ortaya çıktığında şu anda basılı mecralar ve hatta radyo ve televizyon ciddi tehdit altında. Yurttaş gazeteciliği diye bir gazetecilik türü var bugün. Her yerden görüntü yayınlanabiliyor. Her yerden anlık görüntüler gönderiliyor. Sosyal medyadan bile canlı yayınlar yapılabiliyor. Yani gazetecilik de kendi alanında çok büyük bir değişim yaşadı. Bizim bu değişimi görmemiz ve bu değişimi yakalamamız lazım" dedi.

Programa OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen ve 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mahmut Erdoğan'da konuşma yaptı. Ardından program kursiyerlere sertifika verilmesiyle son buldu. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!