Yeni Mesut Özil "Hakan Çalhanoğlu"

Türk oyuncu Hakan Çalhanoğlu, 2–2 biten Heidenheim maçında serbest vuruştan attığı iki inanılmaz golle bir anda futbol gündeminin en önemli isimlerinden biri haline geldi.

Haberin Devamı

1994’te Mannheim’da doğan ve Bayburtlu bir ailenin çocuğu olan Hakan Çalhanoğlu orta sahada forma giyiyor. Karlsruhe’de gösterdiği performansla Türk takımlarının gündemine gelen ancak bir kez daha Almanlara kaptırdığımız bu genç yetenek artık Werder Bremen forması giyecek.

Mesut Özil gibi bir yetenekten sonra Mehmet Ekici’nin de milli takıma kadar yükselmesini sağlayan Bremen ekibi, bu kez Hakan’ı alarak yeni bir Mesut yaratmak için harekete geçti. Alman spor kamuoyu tarafından da “küçük Özil” olarak adlandırılan Hakan’ın Bundesliga’ya büyük renk katması bekleniyor.

Futbol zekâsı ve adrese teslim vuruşlarıyla büyük bir yetenek olduğunu ispatlayan 17 yaşındaki futbolcu, sağ ayağını adeta raket gibi kullanırken, frikik stiliyle de Cristiano Ronaldo’yu aratmıyor.

Haberin Devamı

HERKES BU TÜRK FUTBOLCUYU İSTER - WEB TV

Bonservisi sadece 3 milyon Euro

Hakan gibi bir yetenek için 3 milyon Euro bonservis bedeli ödeyen Werder Bremen, genç futbolcuyla 2016 yılına kadar sözleşme imzaladı. Türkiye'den başta Trabzonspor olmak üzere Fenerbahçe, Beşiktaş ve Bursaspor ile de ismi anılan Hakan, futbol kariyerini düşünerek Almanya’yı tercih etti.

Futbolcu yetiştiremeyen kulüplerimiz gurbetçi yeteneklerimizi de birer birer Alman ekiplerine kaptırmaya devam ederken, Hakan “yeni Mesut Özil” hikâyelerimize malzeme olmaktan öteye geçememiş oldu.

Künyesi

Adı: Hakan Çalhanoğlu

Doğum tarihi: 08.02.1994

Doğum yeri: Mannheim

Boyu: 178 cm

Uyruk: Türkiye-Almanya

Pozisyon: Orta saha, forvet arkası

Kullandığı ayak: Sağ

 

Yazarın Tüm Yazıları