Yeni mağaza yok yenilenme var

Güncelleme Tarihi:

Yeni mağaza yok yenilenme var
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2017 20:05

DAHA verimli mağazalarla hizmet verme kararı alarak geçtiğimiz yıl yaklaşık 70 mağaza kapatan TeknoSA, 2017 yılında yeni mağaza açmama ve 210 mağaza sayısını koruma kararı aldı.

Haberin Devamı

2016 yılı değerlendirme toplantısında konuşan TeknoSA Genel Müdürü Bülent Gürcan, “fit olma” stratejisiyle verimsiz mağazaları kapattıklarını belirterek, “Mağaza açılış ve kapanışları perakendenin olmazsa olmazı. 2016’da 70 mağaza civarında mağaza kapattık. Bütün dünyada mağazalar daralıyor. Perakendede 3 bin metrekarelik alanlar kalmadı. Örneğin; Diyarbakır’da 5 mağazamız vardı, 2’ye düşürdük. Hedefimiz 2017’de 61 şehirdeki 210 mağaza sayısında kalmak” dedi. 2016’nın zor bir yıl olduğunu ifade eden Gürcan, “Kendi adımıza yılı iyi bitirdik. Fit TeknoSA olduk. Yatırımlarımızı nereye yapacağımızı biliyoruz. 2017’de zor olacak gibi duruyor. Fit olduk, koşmaya hazırız” diye konuştu. Gazetecilerin bu yıl içinde 27 tane daha AVM’nin açılacağını hatırlatması üzerine Gürcan, “Görünüşte yeni AVM’lere ihtiyacımız olmadığını düşünüyoruz” dedi. Çalışan sayısının ise yüzde 20 azaldığı Gürcan’ın paylaştığı bilgiler arasında yer aldı.

Haberin Devamı

25 MİLYON TL YATIRIM

2016 yılını 3 milyar 74 milyon TL ciro, 160 milyon TL zararla kapattıklarını, son çeyrekte de 10 milyon TL kâr ettiklerini söyleyen Gürcan, şunları söyledi: “Bu zararın çoğunluğu fit TeknoSA’yı yaratabilmek için yaptığımız harcamalardan kaynaklandı.” Gürcan, bu yılın mağaza, web sitesi ve mobil uygulama başta olmak üzere tüm alanlarda yenilenme yılı olacağını belirterek, “25 milyon liralık yatırım hedefimiz var. Bu yatırımlar, IT ve dijitalleşmeye harcanacak” dedi.

TEKNOSA MOBİL GİTTİ TEKNOSACELL GELDİ

TÜKETİCİ elektroniği perakendesinin yanı sıra müşterilerine mobil iletişim hattı da sunan TeknoSA, bu alandaki markasını değiştirdi. ‘TeknoSA Mobil’ olarak tanıtılan TeknoSA’nın mobil iletişim hattı ‘Teknosacell’ adını aldı. TeknoSA Mobil’in mobil uygulama ile karıştırıldığını belirten Gürcan, “Tüketiciye anlatmakta zorlanıyorduk. Yeni isim ile sahadaki elemanlarımız müşterilere daha rahat anlatacak” dedi. Gürcan, Teknosacell ile 100 binden fazla abone sayısına ulaştığını ve şirketin toplam telefon cirosundan yüzde 12 pay aldığını belirtti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!