Yeni Macbook'larda SD kart slotu neden yok?

Güncelleme Tarihi:

Yeni Macbooklarda SD kart slotu neden yok
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2016 07:32

Apple, iPhone 7 ile kulaklık girişini kaldırdıktan sonra, yeni MacBook Pro ile de SD kart girişini tarihe gömdü. Peki ama bunu tam olarak neden yaptı?

Haberin Devamı

Apple'ın belki de çok ihtiyacınız olan SD kart girişini yeni MacBook Pro'dan neden kaldırdığını merak ediyorsunuz. Giden SD kart slotu belki geri gelmeyecek, ancak en azından firmadan gelen bir açıklama var.

Kıdemli başkan yardımcısı Phil Schiller, The Independent'ın yaptığı bir röportajda SD kart slotunun gidişi için birkaç nedenden bahsetti. Slotun "külfetli" olduğunu söyleyen Schiller'a göre bunun nedeni, SD kartın ucunun dışarıda kalması. Slotun (genellikle CompactFlash veya XQD kartlarını kullanan) üst seviye kamera sahiplerini harici okuyucu almaya zorladığını da ileri süren yönetici, günümüzde tüm slotlara duyduğumuz ihtiyacın azaldığını ileri sürdü. Bugünkü kameraların çoğu kablosuz aktarımı desteklediğinden, laptop'unuza hiçbir şey takmadan dosyalarınızı aktarabiliyorsunuz.

Yeni Macbooklarda SD kart slotu neden yok

Haberin Devamı

Yani Schiller'ın söylediklerine hak vermek mümkün; ancak yeni MacBook Pro'yu satın almayı düşünen birçok müşterinin Apple ile hemfikir olmayacağı anlaşılıyor. SD kartın dışarıya doğru "çıkıntı yapması" çok büyük bir sorun olmadığı gibi, profesyonel seviyede olup SD kartları kullanan birçok kamera var. Dahası kameraların hepsinde Wi-Fi bağlantısı bulunmuyor; ancak bu gelecekte sorun olmaktan çıkabilir.

Her şeye rağmen Apple, uzun vadede kararının doğru olduğunun anlaşılacağına inanıyor. Tüm itirazlara rağmen Apple, "şimdiye kadarki tüm Pro noteboook'lardan" daha fazla sipariş alıyor. Apple notebook'larını çok sık güncellemediği için bu şaşırtıcı değil, ancak satışlar Touch Bar'lı yeni tasarımın bazılarının ilgisini çektiğini de doğruluyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: EN YENİLİKÇİ LAPTOP'LAR ONLARIN ELİNDEN ÇIKTI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!