Yeni kral Messi

Güncelleme Tarihi:

Yeni kral Messi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2006 10:39

GOAL yazarı Kristian Borell, Avrupa'da forma giyen 22 yaşın altındaki (1985 ve sonrası doğumlu) en iyi genç yetenekleri sekizinci defa sıralıyor. Lionel Messi, Rooney'i devirerek yeni kral oldu.

Haberin Devamı

30. (-) Carlos Vela ('89), Celta de Vigo
Carlos Vela Giovanni Dos Santos'un paslarını değerlendirerek Meksika'ya 17 Yaş Altı Milli Takımlar Dünya Kupası'nda şampiyonluğu getirdi. Arsenal bu oyuncuyu takip eden kulüpler içinde uzun çöpü çeken oldu ve Vela, Kasım 2005'te Londra ekibiyle sözleşme imzaladı. İngiltere'deki çalışma izni sınırlamaları nedeniyle Carlos Vela Celta Vigo'ya kiralandı.

29. (-) Simon Vukcevic ('86), Partizan
Avrupa futboluna giriş yapan yeni bir Sırp yetenek. Simon Vukcevic iki ayağıyla da sert şutlar çekebiliyor ve mükemmel bir teknik ile hıza sahip.


28. (-) Arturo Lupoli ('87), Arsenal
İtalyan golcü Arturo Lupoli Arsenal yedekleri arasında hayatını sürdürürken, ara sıra A takım formasıyla da sahaya çıkabiliyor. Arsène Wenger bugüne kadar takıma getirdiği genç golcülerden çok fazla bir şey bulamadığı için Lupoli de fazla forma şansı bulamıyor olsa gerek.

Haberin Devamı

27. (-) Mathieu Debuchy ('85), Lille
Zor günler geçiren takımları ligde iyi yerlere getiren oyunkurucular her zaman ilginç bir araştırma konusudur. Mathieu Bodmer top kapma yeteneğiyle manşetleri tek başına kaplasa da Mathieu Debuchy de en az onun kadar önemli bir oyuncu. Atılan gollerden ve verilen belirleyici paslardan bizzat sorumlu.

26. (-) Hatem Ben Arfa ('87), Olympique Lyon
Sol ayaklı Hatem Ben Arfa Olympique Lyon takımının en fazla gelecek vadeden isimlerinden biri. Fransa 17 Yaş altı Milli Takımı'nın sürekli görev alan isimlerinden biri olan Ben Arfa genç oyuncu yetiştirmeyi iyi bilen bir takımda gelecek vaat eden bir golcü olarak yer alıyor. Daha çok yol da alabilir.

25. (-) Giuseppe Cozzolino ('85), Lecce
Giuseppe Cozzolino Giulianova'nın yeni büyük oyuncusu. En azından Juventus genel menajeri Luciano Moggi ile birlikte İtalya'nın en iyi yetenek avcısı olarak kabul edilen Pantaleo Corvino böyle düşünüyor.
Corvino Fiorentina'ya gelmeden önce Cozzolino'yu yıllarca sportif direktör olarak çalıştığı Lecce takımına kazandırmıştı. Corvino, Cozzolino'nun gol pozisyonlarına girmede özellikle başarılı olduğunu gösterirken, bunun yanı sıra hızı, oyunu kolayca anlaması ve tekniği de genç forvetin dikkat çeken diğer özellikleri olarak ortaya çıkıyorlar.

Haberin Devamı

24. (-) Ryan Babel ('86), Ajax
Uzun boylu, hızlı, iki ayağını da kullanabilen ve hem kanatlarda hem de merkezde oynayabiliyor. Ryan Babel'i anlatırken akıllara Marco van Basten'in gelmesi şaşırtıcı değil. Geçen sezon çok başarılı bir dönem geçiren Babel 2005/06 sezonunda epey zorlandı ve gollerinin sıklığı azaldı.

23. (-) Taye Taiwo ('85), Olympique Marseille
Nijeryalı Taye Taiwo Lobi Star takımından ayrılarak 2005 Ocak ayında Olympique Marseille ekibine katıldı. Genç Taiwo'ya veteran Bixente Lizarazu'nun yerini doldurma görevi verildi.
İşler de orta karar gitti. 2005/06 sezonu ise daha başarılı geçti ve Taiwo da Avrupa'nın en ilginç genç sol beklerinden biri olarak isim yaptı.

Haberin Devamı

22. (-) Pablo Javier Zabaleta ('85), Espanyol
Avrupa'ya gelen bir diğer genç Arjantinli yetenek. Ortasaha oyuncusu bu sene Espanyol formasıyla deneyim kazanıyor.

21. (-) Hedwiges Maduro ('85), Ajax
Hedwiges Maduro Ajax altyapısından yetişen yetenekli bir oyunkurucu. Rafael van der Vaart gibi seleflerinin aksine Maduro savunmada da görev alabiliyor. Bu da onu özellikle büyük kulüplerin ilgisini çeken bir oyuncu haline getiriyor.

1. (-) Lionel Messi ('87), Barcelona

Listenin ilk sırasında ise Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi var. 2005 baharında büyük çıkışını yapan Messi,  Barcelona A takımıyla ilk maçına 16 Ekim 2004'te çıkarak kulüp tarihinde forma giyen en genç üçüncü oyuncu olmayı başardığında 18 yaşından henüz 23 gün almıştı.

Haberin Devamı

Genç yaşına rağmen Messi şimdiden İspanya'da birkaç sezon geçirdi. Arjantin'de para sıkıntısı nedeniyle ailesi Messi'ye yazılan ilaçları bile almakta zorlanıyorlardı.

Messi de son derece yetenekli bir genç olduğundan ailesi son çare olarak reçete masraflarıyla bir Avrupa takımının ilgilenmesi yolunu seçti. Messi 13 yaşında Barcelona altyapısına girdi.

Katalan takımındaki ilk golünü 1 Mayıs 2005'te Ronaldinho'dan aldığı bir pası kalecinin üzerinden aşırtarak kaydetti. Hollanda'daki gençler dünya kupasında Arjantin ekibinin formasını giydi ve şampiyonluğun yanı sıra en golcü oyuncu olma başarısını yaşadı. Messi oyunu okuması, hızı, gol yeteneği ve olgun tavrıyla dikkat topluyordu.

Haberin Devamı

Herkes yeni bir Maradona'dan bahsederken Arjantin milli takımının Macaristan'la yaptığı özel maçta oyuna girdikten bir buçuk dakika sonra kırmızı kart gören Messi ilk hayal kırıklığını yaşattı.
Buna rağmen milli takım kadrosunda sürekli forma şansı bulmaya devam ediyor ve bütün dünya bu yaz Almanya'da Messi'nin hocası Ronaldinho'ya karşı neler yapabileceğini görmek istiyor.

Listenin yenileri: Messi (1), Diaby (6), Canini (8), Nasri (11), Vanden Borre (12), Mikel (13), dos Santos (15), Akinfeev (17), Sahin (18), J. de Guzman (20), Maduro (21), Zabaleta (22), Taiwo (23), Babel (24), Cozzolino (25), Ben Arfa (26), Debuchy (27), Lupoli (28), Vukcevic (29) ve Vela (30).

Liste dışı kalanlar: Valdés (1), Torres (3), Kranjcar (7), Schweinsteiger (8), Robben (10), Meghni (11), Guerrero (14), Chiellini (15), Love (16), Martins (17), D. Diarra (20), Huth (21), Iniesta (22), Chiumiento (23), Adebayor (24), Muntari (25), G. Johnson (26), Jimenez (27), Sneijder (28) ve Felipe (29).

Parantez içindeki veriler GOAL 4/05 sayısına aittir.

Oyun kurucuların tam listesi GOAL dergisinin nisan sayısında. Mayıs ayında ise Avrupa'nın en iyi 30 stadyumunu sıralanacak, kaçırmayın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!