Yeni kral Hakan

Güncelleme Tarihi:

Yeni kral Hakan
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 1997 00:00

Haberin Devamı

San Marino karşısında milli forma altında 22. golünü de atan Hakan Şükür, Lefter Küçükandonyadis'in 21 gollük rekorunu tarihe gömdü.

Dakika 72 Ve Hakan Şükür Türk futbolunun yeni kralı. San Marino önünde milli forma altına 22. golünü de atan başarılı golcü Lefter Küçükandonyadis'in 21 gollük rekorunu kırdı. Karşılaşmanın ilk yarısında girdiği pozisyonlardan yararlanamayan Hakan, 72. dakikada filelere gönderdiği usta vuruşu ile rekora ulaşmayı başardı.

DİĞER GOLCÜLER

Milli Takımda Hakan 22 golle ilk sırayı alırken Lefter 21 golle ikinci sırada bulunuyor. Milli Takımımızın diğer golcüleri ise 20 gol atan Cemil Turan ile 19 gole sahip bulunan Metin Oktay. San Marino maçı ile rekora ulaşan Hakan'ın önümüzdeki yıllarda rekoru çok daha yukarılara taşıyacağına kesin gözü ile bakılıyor.

COŞKULU SEYİRCİ

San Marino seyircisi maça büyük ilgi göstermemişti. Boş tribünlerde çoğunluk yine Türk futbolseverlerindi. Maç boyunca takımımızı destekleyen futbolseverler, atılan 5 golle de iyice coştular.

Hakan: Bu kalabalıkta ancak bu kadar

22 golle tarihi bir rekora imza atan Hakan San Marinolu futbolcuların kural dışı mücadelelerinden yakındı.

Hakan şükür çok mutlu. Lefter Küçükandonyadis'i bir golle geçerek Türk Futbol tarihine ismini yazdıran golcü futbolu, rakip bu kadar sert oynamasaydı, daha çok gol atabileceğini söyledi. San Marino'lu futbolcuların sadece kalabalık bir savunma yaptıklarını ifade eden Hakan ‘‘Bu kalabalık içinde gol pozisyonuna girmek çok zor’’ dedi

22. golü atmaktan dolayı büyük bir sevinç duyduğunu ifade eden Hakan ‘‘Böyle kapanan takımları açmak çok zor. İnanıyorum ki, Hollanda maçını da kazanıp arzuladığımız yere gideceğiz. Ayrıca, yaşım daha çok genç milli forma altındaki gol sayımı 35'e yükseltmek en büyük hedefim. Bu amaçta bana yardım eden tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim’’dedi.

GOLCÜNÜN BÜYÜK MUTLULUĞU

Hiç kuşkusuz Hakan Şükür, Türk futbolunun en büyük golcülerinden biri. Milli forma altında 22. golünü dün San Marino filelerine yollayan golcü, tarihi bir rekoru kırmanın mutluluğunu da yaşadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!