Yeni köprüde sona gelindi

Güncelleme Tarihi:

Yeni köprüde sona gelindi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2018 10:01

Yeni köprüde sona gelindi

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - ANTALYA'nın Kaş ilçesiyle Muğla'nın Seydikemer ilçesini bağlayan ve 3 yıl önceki selde çöktükten sonra yeniden yapımına başlanan köprüde sona gelindi. Köprünün bir ay sonra hizmete gireceği belirtildi.

Kaş'a bağlı Akar Mahallesi ile Seydimeker'e bağlı Korubükü Mahallesi arasında 1999 yılında yapılan köprünün ayakları, 2015 yılının ocak ayında meydana gelen selde çöktü. O tarihten bu yana yöre halkı ve turist gruplarını taşıyan araçların tehlikeli olmasına rağmen kullanmaya devam ettiği köprünün yeniden yapımı için Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Muğla Büyükşehir Belediyesi ortaklaşa 2 milyon 137 bin 12 lira artı KDV bedelle ihale yaptı. İhaleyi alan firmanın çalışmalara başladığı yeni köprü 102 metre uzunluğunda, 12 metre genişliğinde olacak.

Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, "Daha önce Antalya ve Muğla büyükşehir belediyeleriyle, Kaş ve Seydikemer ilçe belediyeleri arasında ortak yapım sözleşmesi imzalanmış ve ihale yapılmıştı. Köprünün yapımında sona geldik. Bir ay sonra köprü hizmete girecek. Kaş'a bağlı Aklar, Palamut ve Çavdır mahalleleriyle Seydikemer ilçesine bağlı Korubükü, Gebeler, Kadıköy, Güneşli ve Çaltıözü mahalleleri arasındaki ulaşımda yaşanan sıkıntı ortadan kalkacak. Turist grupları iki yaka arasında yolculuk yapabilecek" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!