Yeni komedi 6’lısı Somali’de

Güncelleme Tarihi:

Yeni komedi 6’lısı Somali’de
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2009 12:12

Yapım aşamasında hiçbir masraftan kaçınılmadığı söylenen komedi filmi Türkler Çıldırmış Olmalı, şaşaalı prodüksiyonu ve ünlülerden oluşan kalabalık oyuncu kadrosuyla vizyonda.

Haberin Devamı

ÖMÜR GEDİK

Peker Açıkalın’ın başrolde olduğu film, yönetmeni Murat Aslan’ın deyimiyle, Türkiye’nin yeni komedi 6’lısının hikayesini anlatıyor. Filmde teknesiyle dünya turuna çıkan Türkiye’nin zengin ve ünlü Türk işadamını kaçıran Somalili korsanlara karşı Türkiye’den gönderilen özel ekibin maceraları var.

Türkler Çıldırmış Olmalı, basın gösterimi yapılmadan vizyona girmiş olan komedilerden.
Bu nedenle galalara gitmekten kaçınan sinema yazarlarının kaçırdığı bir film oldu.
Bana da ‘yorum’ yapmadan filmle ilgili genel bilgileri size aktarmak kalıyor.
Filmin yönetmeni 3 filmlik Maskeli Beşler serisinden sonra komediye ara verip Umut’u yöneten Murat Aslan.

Aslan, Türkler Çıldırmış Olmalı’da eski ekip arkadaşlarından bazılarını bir araya getiriyor.
Başrole tabii ki Peker Açıkalın’ı koyuyor.
Ve yine çılgın bir arkadaş grubunun hikayesini anlatıyor.
Filmle ilgili ilginç detaylar da var; Erdem Akakçe ve Ruhi Sarı gibi bu tarz komediye nispeten uzak isimlerin de kadroda bulunması gibi.

Haberin Devamı

HİÇBİR MASRAFTAN KAÇINILMAMIŞ!

Türkler Çıldırmış Olmalı için özel robot hayvanların getirtildiği haberlerine siz de rastlamışsınızdır. Bunlar Terminatör 3, Godzilla ve Armageddon gibi Hollywood yapımlarına hizmet veren özel efekt şirketi Anatomophex’den kiralanmış.
4 milyon dolarlık bir bütçeden bahsedilen film için Afrika köyü ve Somali korsan şehri inşa edilmiş.
Yerli köyü için Kenya’dan aksesuvarlar bile getirtilmiş.
Hikaye de bu cilalara uygun bir yapı sergiliyor.
Filmde teknesiyle dünya turuna çıkan Türkiye’nin en zengin ve ünlü Türk işadamını kaçıran Somalili korsanlara karşı Türkiye’den gönderilen özel ekibin maceraları var.

KADRO KALABALIK

Film, Türkiye’nin en zengin işadamının ailesi ile dünya turuna çıkması ve Güney Afrika kıyılarında Somalili korsanlar tarafından kaçırılması ile başlıyor. Korsanlar işadamı için Türkiye’den yüklü miktarda fidye istiyorlar. Türk Hükümeti de işadamının kurtarılması için askeri bir tim gönderilmesine karar veriyor. Ancak bir diplomatın önerisi dikkate alınarak uluslararası ilişkilerin hassas dengesi sebebi ile bu iş için resmi bir tim değil de toplama bir tim oluşturuluyor. Hükümlülerden oluşan ve şartlı tahliye anlaşması yapılan bu timde; hanutçuluk yapan dolandırıcı Kuru Kadir (Peker Açıkalın), elektronik mühendisi ancak korsan CD basmaktan sabıkalı Korsan Ercüment (Durul Bazan), sokaklarda büyümüş, tek derdi ünlü bir şarkıcı olmak isteyen, düğün şarkıcısı Kirli Şahin (Önder Açıkbaş), korkak kumarcı Kadırgalı Sarı Recep (Timur Acar), kuru sıkı tabancaların namlularını delerek gerçek tabancaya çevirip satmaktan hüküm giyen Laz Mahmut (Erdem Akakçe), Başbakan dahil birçok üst düzey bürokratı dolandıran Mahsun Güler (Ruhi Sarı) ve uluslararası birçok terör operasyonunu başarı ile yönetmiş ancak bir sebeple hapishaneye düşmüş Albay Mehmet Kara (Burhan Öçal) vardır. Bir hafta gibi kısa bir sürede operasyon için bu ekibi eğitmeyi, timin liderleri Albay Mehmet Kara ve onun güzelliği kadar sertliği ve disiplini ile de tanınan kızı, yüzbaşı Asena (Zeynep Beşerler) üstlenir.
Eğitimden sonra Somali’ye bırakılan ekip Somalili korsanlar ve Afrikalı yerliler ile mücadele ediyorlar. Afrika yerli kabilesinin şamanı eski uzman çavuş (Kadir Çöpdemir)’de onlara bu maceralarında yardımcı oluyor. Bu arada Somalili korsanların lideri Adbul Hasbi Aden’de (Erdal Tosun), Türk işadamı Fahri Bayer (Levent Özdilek) ve eşi Şenay Bayer’in (Oya Aydoğan) kızları Tuğçe’ye (Tuba Ünsal) tutuluyor.
Kalabalık kadrosuyla dikkat çeken Türkler Çıldırmış Olmalı için yönetmen Murat Aslan “Bu filme Türkiye’nin yeni komedi 6’lısı doğacak” demiş.
Buradan yola çıkarak Maskeli Beşler’den sonra karakter sayısı artmış benzer bir komedi serimiz oldu diyebiliriz herhalde.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!