Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı ÇimenYazarın Tüm Yazıları

Yeni koleksiyonlar ruhumuza ulaşıyor

Evimizle oynamak için her gün başka bir ‘neden'imiz var.

Ya yeni yerler açılıyor, ya da mevcut olanlar bir yenilik yapıp aklımızı karıştırıyor! Not defterimizdeki dekorasyon adresleri giderek çoğalırken, hepsinde bir ortak özellik göze çarpıyor:

Tarzlarındaki özel ayrıntılarla, insanların ruhuna ulaşabilme becerisi...

Deri ustası Madeleine

Deri, farklı dekorasyon tarzlarının ortak tutkusu oldu bugüne dek; rahatlığı ve kaliteyi simgeledi. Madeleine de, bu malzemenin birçok farklı tasarımından yola çıkarak oluşturulmuş koleksiyonuyla merhaba diyor sonbahar dönemine. Madeleine, derinin farklı malzemelerle uyumunu, modern, klasik, retro gibi ayrı stillerdeki kullanım esnekliğini ve daha doğal, insana yakın, tensel olmasının farkını ortaya çıkarmayı amaçlıyor. Zaman zaman ahşap, zaman zaman kumaşla birleştirilerek tasarlanan koleksiyon, feminen ve maskülen mekán oyunları için nostaljiden çağdaşlığa devam eden bir zıtlıklar ve kesişimler dünyası gibi görünüyor. İkitelli, Tel: (0212) 472 11 90

Şeker kıvamında İroni

Fuşya ponponları, şeker pembesi külahları, boncuk boncuk saçaklarıyla hemen fark edilen pek çok aydınlatma çeşidini Kemerburgaz’daki İroni mağazasında bulabilirsiniz. Farklı renk, boy, kumaş ve malzeme seçenekleri ile bir evin kullanım ihtiyacı olan her alanına sevimli ve sıra dışı bir yorum kazandıran İroni, sahip olduğu tasarımlarda cam, kristal, ahşap, pirinç ve demir gibi malzemeler kullanıyor. Objelerle özgürce oynamaktan zevk alan bir yer burası.

Kemerburgaz, Tel: (0212) 322 42 22

Kralların yatağı Treca

1927 yılından beri Fransa’da üç fabrikada üretim yapan bir yatak ustası. İhracat rekorları kırmış, lüks projelerde tercih edilmiş, dünyaca ünlü pek çok ismin yatak odasına girmiş! 10 senedir de Türkiye’de. Kilo ve boy orantısına bakılarak kişiye özel olarak da üretilen Treca, yatak seçmeyi ciddi bir iş olarak ele alıyor.

Üç ayrı kategoride, üç ayrı sertlikte, antialerjik, kışlık-yazlık tarafları bulunan, boyun, sırt, bel ve ayak boşluklarını tam destekleyen ve omurganın doğru bir çizgide kalmasını sağlayan modellere sahip. Motorlu ve beş pozisyonlu olanları bile var. Haute couture bir rahatlık arıyorsanız, en iyisi oldukları konusunda iddialılar.

Bu arada önemli not: Treca artık yeni showroom’unda!
Levent, Tel: (0212) 351 56 83

Şık ve asil Argento

Bazı malzemelerin değeri hiç kaybolmuyor; kullanıldığı yere göre farklı tarzlarda karşımıza çıkabiliyor. Tıpkı gümüş ve cam gibi. 900 ayar gümüş ve özel tasarımlar başta olmak üzere, şekerlik, sürahi, duvar aynası, şamdan, şarap altlığı, avize gibi farklı ihtiyaçlarınıza cevap veren ürünler sergileyen Argento mağazasında, cam sanatının özel örneklerini de görmek mümkün.

Murano, yani özel Venedik üfleme camından yapılan birçok zarif ürün raflarda keşfedilmeyi bekliyor. Argento’da, aklınız yarı değerli doğal taşlar ve gümüş kullanılarak tasarlanmış takılara da takılabilir; dikkat!

Teşvikiye, Tel: (0212) 327 46 22

Elbette rengarenk Colorique

Rosa, Rouge, Surprise, Hippychic, Sorbet ve Ornament... Bu isimleri okurken bile insanın merakı uyanıyor. Hollanda’da doğan ve ürünlerinin çoğu el işçiliğiyle üretilen Colorique, ev ve moda aksesuvarları ile dünyanın birçok ülkesinde satılan bir marka. Ve nihayet Türkiye’de.

Farklı karakterlere sahip olan temaları bulacağınız yastıklar, mumluklar, tüller, örtüler o kadar pullu, o kadar işli, o kadar rengarenk ki! Çeşitli kültür ve akımlardan ilham alan Colorique tasarımcıları, eski-yeni, doğu-batı sentezleriyle gerçekten özel bir dünya yaratmışlar. Rouge koleksiyonundaki çiçek-perde ve Sorbet koleksiyonundaki payetli kelebekler arasında seçim yapmak o kadar zor ki!

Teşvikiye, Tel: (0212) 225 78 52

20 markalı Tefrish

Kısa süre önce açılan Tefrish’in sahipleri Elif Özver ve Neslihan Güloğlu, showroom’larındaki döşemelik, perdelik, duvar kağıdı koleksiyonlarında 20’ye yakın markanın ürünlerine sahipler. Gruplarına katılan en son marka ise, Gaston Y Daniela isimli İspanyol döşemelik ve perdelik markası. 1876 yılından bugüne üretimini sürdüren bu ünlü üretici, her sene geliştirerek yenilediği koleksiyonunda bu yıl modern çizgilere ağırlık vermiş. Ayrıca iç dekorasyon hizmeti de veren Tefrish, farklı bakış açılarını konutlara yansıtıyor.

Nişantaşı, Tel: (0212)274 01 11

Bırakın vız’lasın!

Ödevden kaçmak için bahane çok; dolayısıyla bu şirin arının yardımıyla dikkati yeniden defterlere, kitaplara çekebilirsiniz. Çalışma masaları da dahil olmak üzere, aydınlatma önemli iş! Odda; www.odda.com.tr

Buzdolabım ve ben

Electrolux, özel desenli ev aletlerini modanın kalbinin attığı Paris Pret-A Porter Fuarı’nda tanıttı. Ev aletlerinin kişilerin hayat tarzlarının bir ifadesi olduğuna inanan firma, dış yüzeyinde renkler ve desenler kullandığı buzdolaplarıyla çok ilgi çekeceğe benziyor.
Yazarın Tüm Yazıları