Yeni kaptanın sır ölümü

Güncelleme Tarihi:

Yeni kaptanın sır ölümü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2016 15:07

İZMİRLİ denizci Erkan Kalka, 3'üncü kaptan olarak yeni işe başladığı yük gemiyle Yunanistan'ın Selanik kentinin Stavroz Limanı'na uğradı.

Haberin Devamı

Burada 4 gün önce arkadaşlarıyla eğlenmeye gittiğini söyledikten sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Erkan Kalka'nın cesedi, denizde bulundu. Acı haberi aileye veren şirket yetkilileri, Kalka'nın gemiden atladığını ileri sürdü; ailesi ise gerçeğin kendilerinden gizlendiğini iddia etti. 

Denizcilik Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olduktan sonra uluslararası taşımacılık yapan gemilerde çalışmaya başlayan 26 yaşındaki Erkan Kalka, kısa süre önce yeni bir gemide işe başladı. Üçüncü kaptanlık yapacak olan Erkan Kalka, geminin bağlı bulunduğu şirketiyle de bir aylık sözleşme imzaladı. Yeni gemisiyle aldığı yükle denize açılan Erkan Kalka, Selanik'in Stavroz Limanı'na uğradı.


DÖRT GÜN BULUNAMADI
Geminin demirlemesinden sonra eğlenmek içini arkadaşlarıyla ayrılan Erkan Kalka'dan bir daha haber alınamadı. Ailesi de telefonlarına ulaşamayınca şirket yetkilileriyle bağlantıya geçti. Yunan polisine de kayıp başvurusunda bulunan gemi personeli, Erkan Kalka'nın cesedini 4'üncü günde geminin yanında denizde buldu. Yapılan ilk kontrollerde genç kaptanın boğulma sonucu hayatını kaybettiği tesit edildi. Şirket yetkilileri de sabah saatlerinde aileyi arayıp, acı haberi verdi.
Günlerdir gelecek iyi haberi bekleyen aile, çocuklarının öldüğünü öğrenince, büyük üzüntü yaşadı. Çocuklarının gemiden atlayabilecek birisi olmadığını söyleyen aile yakınları, onun ölümüyle ilgili gerçeklerin kendilerinden gizlendiğine inandıklarını söyledi. Yakınları, gerçeğin ortaya çıkması için de Dışişleri Bakanlığı'ndan ve adli makamlardan yardım isteyeceklerini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!