Yeni kampüste sağlık kampı

Güncelleme Tarihi:

Yeni kampüste sağlık kampı
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2016 17:23

Ankara’da 42 yıldır hizmet veren Özel Ankara Güven Hastanesi’nin 2014 yılında açtığı Güven Çayyolu Sağlık Kampüsü, sağlık, spor ve sanatın buluştuğu bir yaşam merkezi olarak dikkat çekiyor. Güven Çayyolu Sağlık Kampüsü Yönetim Kurulu Başkanı Banu Küçükel, “Türkiye’de ilk defa sağlıkta yeni jenerasyon bir sağlık hizmeti anlayışıyla geliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Güven Çayyolu Sağlık Kampüsü, Tıp ve Dr. Aysun Küçükel İkinci Bahar Geriatri Merkezi ve Palyatif Bakım merkezlerinin ardından Lifeco@Güven ve G4 Sağlıklı Spor Kompleksi’nin de kapılarını açtı. Sanatçı sağlığı merkezi olması planlanan Güven Sanat’ın tamamlanması için de çalışmalar devam ediyor. Yeni jenerasyon bir sağlık hizmetini hayata geçirmeyi amaçladıklarını belirten Güven Çayyolu Sağlık Kampüsü Yönetim Kurulu Başkanı Banu Küçükel, şunları söyledi:

“Güven Sağlık Kampüsü’nde, Türkiye’de ilk defa sağlıkta yeni jenerasyon bir sağlık hizmeti anlayışıyla geliyoruz. Sağlıklı kalmak için kafa yoruyoruz. Amacımız akıl, ruh ve beden sağlığı. Kişiye özel dengeli spor yapma, sağlık için spor yapma, kişiye özel doğru beslenme, çevresel faktörlerin etkisinden arınma ve yenilenme programlarını, Ankaralıların ayağına getiriyoruz. Check-up programları ve genetik taramalarla kişinin genel bir resmini çekiyoruz. Bir problem varsa ehil kadromuzla, kişinin sağlığını yerine getirmeye çalışıyoruz. Her daim genç, dinç ve sağlıklı kalmak için de çalışıyoruz. Bilimin sunduğu olanakları biz de Türkiye’nin hizmetine sunuyoruz. Sağlık için çok önemli olan sporu, yaparken yaşanabilecek sakatlanma riskini minimalize etmek için çabalıyoruz.

Haberin Devamı

Yeni kampüste sağlık kampı

SPOR İÇİN HEKİM HEYETİ ANALİZİ

Bunun için birebir spor hizmetleri geliştirdik. Misafirlerimiz önce spor sağlık taramasından, diyetisyen ve fizyoterapist ölçümlerinden geçiyor. Sonra ortopedisyen, fizik tedavi uzmanı, fizyoterapist, diyetisyen, spor hocası ve gerekirse psikoloğun bulunduğu bir spor hekim heyeti, tüm bu ölçümleri analiz edip kişi için özel bir program belirliyor. Kişi risk gurubundaysa fizyoterapist, sağlıklıysa spor antrenörüyle çalışıyor. Sağlık için dengeli ve sürekli sporu hayatlara entegre etmek istiyoruz. Ayrıca tüm bu ölçümleri, 6 ayda bir yeniliyoruz.”

TOKSİKLERDEN ARINMA MERKEZİ

Lifeco@Güven’i ise, çevresel etkenlere bağlı olarak vücutta biriken toksiklere karşı en etkili arınmayı sağlamak amacıyla tasarladıklarını belirten Küçükel, şöyle dedi: “Farklı konseptlerdeki 8 masaj odası ile buhar odası, kese-köpük, hamam, sauna gibi bölümlerin yer aldığı termal alanlardan oluşuyor. Tıbbi kontrollerin ardından hazırlanan kişiye özel detoks uygulamalarının yapıldığı merkezde ayrıca, sağlıklı beslenmeyi destekleyen, menüsünde bitkisel ve kurutulmuş besinlerin yer aldığı bir vegan mutfağı yer alıyor.”

Haberin Devamı

Yeni kampüste sağlık kampı

KİŞİYE ÖZEL SPOR PROGRAMI

Sporu yaşama entegre etmek amacıyla tasarlanan G4 Sağlıklı Spor Kompleksi’nden hem tedavisi devam edenler hem de sağlıklı insanlar yararlanabiliyor. Profesyonel spor takımlarının da tercih ettiği komplekste, aletli ve aletsiz yoga ve pilates salonları, spinning salonu, nörolojik ve ortopedik hastaların yararlanacağı denge ve fizyoterapi aletleri, hassas ayarlanabilir ağırlık aletleri yer alıyor. Misafirler, çeşitli tıbbi kontrollerin ardından hazırlanan özel programlara uygun olarak spor antrenörleri ve fizyoterapistler eşliğinde spor yapıyor.

SANAT TERAPİLERİ UYGULANACAK

Haberin Devamı

Sanatçı sağlığı merkezi olarak tasarlanan Kampüs içindeki Güven Sanat’ın da yakın zamanda hizmete açılması planlanıyor. Açılacak olan seramik, resim, heykel, fotoğrafçılık atölyeleri sağlığın bir parametresi haline getirilerek, sanat terapileri uygulanacak. Sanatsal faaliyetlerin sürdürüleceği Güven Sanat, çeşitli sergilere de ev sahipliği yapacak.

BAKMADAN GEÇME!