Yeni kabinede Fakıbaba sürprizi...

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2017 14:33

Yeni kabinede dikkat çeken isimlerden biri de Eşref Fakıbaba oldu. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olan Fakıbaba, ''Sürpriz oldu. Önemli olan bakanlığın hakkını verebilmek'' dedi.

Haberin Devamı

Şanlıurfa Belediye Başkanlığı döneminden tanınan Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik'in yerine yeni Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı oldu. Böylece kabinede bölge dengesinin korunduğu belirtiliyor. 

İLK YORUM

AK Parti Şanlıurfa milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı görevine geldikten sonra açıklama yaptı. Fakıbaba, göreve getirildiğini odasında otururken öğrendiğini belirterek, "Sürpriz oldu. Şanlıurfa ve diğer illerden gelen arkadaşlarım vardı televizyon seyrediyordum. Hiç beklemiyordum.

Önemli olan Bakan olmak değil, Bakanlığın yükü altından kalkabilmek, başarılı olabilmek" dedi.

Kendisi için kullanılan 'ceketini koysa kazanır' söylemine ilişkin olarak Fakıbaba, "Önemli olan şu anda, mutlaka ve mutlaka kazanmak zorunda. Onun hakkını verebilmek için arkadaşlarımla birlikte çok çalışacağım" ifadelerini kullandı.

Yeni kabinede Fakıbaba sürprizi...


Haberin Devamı

16 Aralık 1951'de Şanlıurfa Birecik'te doğan Fakıbaba, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Taksim İlk Yardım Hastanesi Genel Cerrahi kliniğinde ihtisas yapan Fakıbaba, Amerika'da Texas Eyaleti Arlington Hastanesinde gözlemci olarak bulundu. Iğdır ve Birecik devlet hastanelerinde ve Şanlıurfa SSK Hastanesinde Başhekimlik yaptı. İki dönem Şanlıurfa Belediye Başkanlığı görevinde bulundu.

AYRILIP GERİ DÖNMÜŞTÜ

Çok iyi düzeyde İngilizce bilen AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Fakıbaba, evli ve 3 çocuk babası.

1994-2004 yılları arasında 11 yıllık Başhekimlik hizmetinin ardından 28 Mart 2004 tarihindeki seçimlerde AK Parti'den belediye başkanlığına aday oldu ve kazandı.

29 Mart 2009 yerel seçimlerinde ise bağımsız aday oldu ve yine kazandı. Fakıbaba daha sonra Saadet Partisi'ne katılmış ancak Numan Kurtulmuş'un partiden ayrılışıyla istifa etmişti.

22 Ocak 2013'te halen belediye başkanlığı görevini devam ettirirken Ak Parti'ye katılmıştı.

Fakıbaba o dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti rozetini takmasıyla AK Parti'ye geçmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!