iPhone X Plus en çok Samsung'a yarayacak!

Güncelleme Tarihi:

iPhone X Plus en çok Samsunga yarayacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2017 09:52

Apple yıllar sonra ilk defa bu yıl telefonlarda OLED ekran kullanmaya başladı. İlk OLED ekranları iPhone X'da kulllanmaya başlayan şirket, ekranları Samsung'tan satın almıştı. Önümüzdeki yıl çıkacak olan iPhone X Plus modeli için de OLED ekran kullanmak isteyen Apple, Samsung'a 200 milyon adet OLED ekran siparişi verecek. Bu da Samsung'un yaklaşık 22 milyar dolar gelir elde etmesi demek oluyor.

Haberin Devamı

2017 yılının en çok konuşulan telefonlarından birisi olan iPhone X'da Apple, Samsung'tan satın aldığı OLED ekranları yıllar sonra ilk defa telefonlarında kullandı. The Investor tarafından yayınlanan rapora göre yeni çıkaracakları iPHone X Plus ile birlikte Apple'ın Samsung'tan 200 milyon adet OLED ekran sipariş etmesi bekleniyor. Bu da yaklaşık 22 milyar doların Samsung'un kasasına gitmesi demek oluyor. 

Ayrıca bu rakamlar, Apple'ın iPhone X için Samsung'tan sipariş ettiği OLED ekran sayısının 4 katı değerinde. Yayınlanan raporlarda daha çok iPhone X ve iPhone X Plus'ın OLED ekran kullanımı üzerine durulmuş. Yine yayınlanan verilere göre iPhone X Plus'ın, Samsuıng Galaxy Note 8 gibi 6.4 inç'lik bir ekrana sahip, boyutunun da iPhone 8 Plus gibi olması bekleniyor. 

Haberin Devamı

iPhone X Plus en çok Samsunga yarayacak

Diğer The Investor raporlarına göre Samsung, Apple için ürettiği OLED ekran konusundaki verimliliği %60'tan %90'a çıkarmış gözüküyor. Bu da bu yıl için üretilecek ekranlarda tedarik sorunu yaşanmayacağının mesajını veriyor. Apple'ın yeni telefonlarının önümüzdeki yıl Eylül-Ekim ayında çıkması ve 1000-1100 dolar fiyat etiketine sahip olması bekleniyor. Son olarak Apple'ın OLED ekranlı modellerine göre daha düşük fiyatlı 6.1 inç'lik LCD ekranlı bir telefonu daha piyasaya sürmesi bekleniyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!