Yeni hayata satrançla bir hamle

Güncelleme Tarihi:

Yeni hayata satrançla bir hamle
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2017 15:46

Türkiye’nin önde gelen bankalarından biri Türkiye Satranç Federasyonu ile  Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü işbirliğiyle cezaevlerinde satranç sınıfları kuruyor. Projeyle 40 satranç sınıfının açılması planlıyor. İlki Ankara Sincan’da kapılarını açtı. Böylece suça sürüklenmiş çocuklar satrançla yeni hayatlarına bir hamlede bulunma şansı yakalayacak.

Haberin Devamı

Türkiye İş Bankası’nın Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) ana sponsorluğu kapsamında Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü işbirliğiyle başlattığı ‘Yeni Hayata Bir Hamle’ projesi kapsamındaki ilk satranç sınıfının açılışı Ankara Sincan’da yapıldı. TSF 2005’ten bu yana ana sponsoru olan Türkiye İş Bankası’nın desteğiyle çocukların ve gençlerin zihinsel gelişimlerine önemli katkıda bulunan satranç sporu, suça sürüklenmiş çocuklar için cezaevlerine taşındı. Projeyle 30 cezaevinde 40 satranç sınıfı açılacak, bu sınıflarda satranç takımları, eğitim panoları ve taşları ile satranç sporuna ilişkin kaynak kitaplar yer alacak. Kurulacak ‘bahçe satrancı’ ile çocukların açık havada da satranç oynayabilmesi planlanan projede, buralardaki personele de TSF tarafından antrenörlük eğitimleri verilecek.

Haberin Devamı

Sincan Ankara Çocuk Eğitim Merkezi’nde ilk adımı atılan ‘Yeni Hayata Bir Hamle’ projesiyle suça sürüklenmiş çocukların satranç sporu ile tanıştırılarak, hayatlarında yeni bir bakış açısı oluşturabilmeleri ve kötü alışkanlıklardan, eğilimlerden korunmaları için fırsat sunulması amaçlanıyor.

‘Yeni Hayata Bir Hamle’ projesi çerçevesinde Ankara Çocuk Eğitim Merkezi’ndeki ilk satranç sınıfının açılışı, Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Senar Akkuş, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım ve TSF Başkanı Gülkız Tulay’ın katılımıyla gerçekleşti.

SATRANÇ HAYATA FARKLI BAKMALARINI SAĞLAYACAK

Açılışta konuşan İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Senar Akkuş, 2005’ten bu yana Türkiye Satranç Federasyonu’nun ana sponsoru olduklarını, satranca verdikleri bu desteği geçen yıl, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nün işbirliğiyle suça sürüklenmiş çocukları da satrançla buluşturacak şekilde genişlettiklerini belirtti.

‘Yeni Hayata Bir Hamle’ projesinin, İş Bankası’nın sosyal sorumluluk çalışmalarında toplumda hiçbir farklılık gözetmeksizin izlediği yaygın ve sürdürülebilir yaklaşımının bir göstergesi olduğunu vurgulayan Akkuş, şöyle konuştu: “Çocukların daha akılcı ve analitik düşünmesini, sistemli ve disiplinli olmalarını, kazanmanın yanı sıra kaybetme psikolojisi ile olumsuzluklar karşısında daha dirençli olmalarını sağlayan satrancın, bu yönüyle çocuklarımız için hem bir umut ışığı olacağına hem de onların hayata daha farklı açıdan bakmalarını sağlayacağına inanıyoruz. Suça sürüklenmiş çocuklarımızın da satranca ulaşabilmesi için hayata geçirilen proje ile umuyoruz ki onların arasından da ileride ülkemizi satrançta başarıyla temsil edecekler çıkacak ve hepimizi gururlandıracak”.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!