Yeni haftaya sanatla girdik

Güncelleme Tarihi:

Yeni haftaya sanatla girdik
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2010 00:00

Başkent yeni haftaya dopdolu bir kültür-sanat programı ile girdi. Devlet Tiyatroları bu hafta da yeni oyunlara perde açarken, Ankara Devlet Opera ve Balesi de “Bir Tenor Aranıyor” isimli müzikal komediye bugün prömiyer yapacak.

Başkent yeni haftaya dopdolu bir kültür-sanat programı ile girecek. Devlet Tiyatroları bu hafta da yeni oyunlara perde açarken, Ankara Devlet Opera ve Balesi ise “Bir Tenor Aranıyor” isimli müzikal komediye bugün prömiyer yapacak.

Soğuk Bir Berlin Gecesi

İrfan Şahinbaş Tiyatrosu’nda ise Yakup Kadri Karaosmanoğlu’nun yazdığı, Berkun Oya’nın uyarladığı, Bengisu Doğruer’in yönettiği “Yaban” sahnede olacak. Küçük Tiyatro’da Barış Eren’in yazıp yönettiği “Soğuk Bir Berlin Gecesi” adlı oyun Ekim ayı boyunca izlenebilecek. Avrupa’nın ortasındaki uygar bir kentte sırf dili, dini ve kültürü farklı olduğu için yabancı konumuna düşerek ötekileştirilen Tarık’ın öyküsünü konu alan oyunda, Olcay Kavuzlu, Fulya Koçak, Ferahnur Barut, Eray Eserol, Adnan Erbaş ve Mahmut Işık rol alıyor. Şinasi Sahnesi’nde Pervin Ünalp’ın yazdığı, Nesrin Üstkanat’ın yönettiği “Geç Kalanlar”, 18-24 Ekim tarihleri arasında sahnede olacak. Oyunda modern dünyanın kadın-erkek ilişkilerini masaya yatıran ve özensizlik nedeniyle kısa sürede biten aşkları esprili bir dille işleniyor.

Opera’da Bir Tenor Aranıyor

Ankara Devlet Opera ve Balesi ise yeni haftada Ludwing’in “Bir Tenor Aranıyor” adlı müzikal komedisini Ankaralı sanatseverlerle buluşturacak. “Bir Tenor Aranıyor”, 19 Ekim’de Opera Sahnesi’nde prömiyer yapacak. Yönetmenliğini Doğan Çelik’in üstlendiği eser, Cleveland Grand Opera Topluluğu’nun Verdi’nin “Otello” operasını sahnelemesi öncesinde yaşanan komik olayları konu alıyor.

Fosforlu Cevriye bu hafta sahnede

Tİyatro perdesinden, Ali Berktay’ın yazdığı, Ayşe Emel Mesci’nin yönettiği “Kerbela” ay boyunca Büyük Tiyatro’da izleyiciyle buluşacak. Sezonun yeni oyunlarından “Dün Gece Yolda Giderken Çok Komik Bir Şey Oldu”, 22 Ekim’de Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi’nde prömiyer yapacak. Larry Gelbart ve Bert Shevelove’un kaleme aldığı, Haldun Dormen’in Türkçe’ye çevirdiği eserin yönetmeni Celal Kadri Kınoğlu. Koreografisini Gizem Erden’in yaptığı oyunda, Levent Çelmen, Nejat Armutçu, Can Öztopçu, Zerrin Epikmen, Ahmet Bacınoğlu, Ahmet Erkut, Güven Besimoğlu, Kutay Sungar, Sinem İslamoğlu, Doğukan Özman, Aylin Dinç, Can Atak ve Elif Çelikcan başlıca rolleri üstleniyor. Akün Sahnesi’nde Suat Derviş’in yazdığı, Gülriz Sururi’nin uyarlayıp yönettiği geçen sezonun kapalı gişe oynayan müzikallerinden “Fosforlu Cevriye”, bugünden itibaren hafta boyunca sahnede olacak.

Sinek Kadar Kocam Olsun, Başımda Bulunsun

Altındağ Tiyatrosu’da Hatice Meryem’in yazdığı, Funda Mete’nin derlediği ve yönettiği “Sinek Kadar Kocam Olsun, Başımda Bulunsun”, bugünden itibaren hafta boyunca sahne alacak. Sezonun yeni oyunlarından “Moskova-Petuşki Yolun Sonu” da Stüdyo Sahne’de Ekim ayı süresince izleyici ile buluşacak. Venedict Yerofeev’in yazdığı Umut Toprak’ın yönettiği oyunda, Murat Çidamlı, Tolga Tecer, Suat Karausta rol alıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!