Yeni girişimcilere sertifika verildi

Güncelleme Tarihi:

Yeni girişimcilere sertifika verildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2017 14:38

Yeni girişimcilere sertifika verildi

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS Belediyesi, İŞ-KUR ve KOSGEB tarafından uygulamalı girişimcilik eğitimine katılarak sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Sivas'ta istihdama katkı sağlamak amacıyla Sivas Belediyesi, İŞ-KUR ve KOSGEB tarafından başlatılan uygulamalı girişimcilik kursunda başarılı olan kursiyerler sertifikalarını aldı. Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa Belediye Başkanı Sami Aydın, KOSGEB İl Müdürü Bahattin Ünal ve İŞ-KUR İl Müdürü Hikmet Canpolat ile çok sayıda kursiyer katıldı. Programda konuşan Bahattin Ünal, "Bu eğitimlerle devletimiz tamamen başarılı işletmelerin kurulmasını amaçlıyor. Bu eğitimlerden çıkan herkes başarılı olacak diyemeyiz ancak bunun için bir iş planı öğreniyor. Kursiyerlerimiz bu iş planını da alanında uzman olan Cumhuriyet Üniversitesinin akademisyenleri tarafından öğreniyor. Bu belgeyi alan girişimci adaylarımız Türkiye’nin neresinde olursa olsun yeni bir iş yeri kurdukları zaman KOSGEB'in 150 bin liralık yeni girişim desteğine başvuru yapabiliyorlar" dedi.

İŞ-KUR İl Müdürü Hikmet Canpolat sertifikaların hayırlı olmasını dileyerek, "Bu sertifikalar ile temenni ediyorum; iyi birer proje hazırlar, desteğinizi alır ve işyerlerinizi kurarsınız. Biz Sivas'ta istihdamı baz alan bir kurumuz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından istihdam seferberliği başlatıldı. Sivas'ta en büyük sorun mesleksizlik. Girişimcilik faaliyetleri de bu sebeple bizim için çok önemli" dedi.

Belediye Başkanı Sami Aydın ise, "Bu programdan sonra 123 arkadaşımız girişimciliğe ilk adımı atacaklar. Sivas'ta kurumlar arası birliktelik var. Biz arkadaşlarımızın elinden tutarak kendi iş yerlerini kurmalarını istiyoruz. Hangi iş alanında olursa olsun, işini severek yapan bir insanın iş bulamaması çok zor bir ihtimal. Bu bakımdan sizlerde girişimcilik ruhunun olduğu görünüyor. Girişimci arkadaşlarımız artısını eksisini düşünmesi gereken insanlar, ancak biz de biri başarılı olunca aynı işi yapmak için yanına iş yeri açıyoruz. Bu bakımdan yapacağınız işin doğru araştırılması lazım. Ticarette rekabet; hizmette, kalitede olmalı devletimize, kurumlarımıza teşekkür ediyoruz. 150 bin liraya kadar size destek sunuluyor. Çok büyük bir imkan bunu küçümsemeyin, bununla doğru işi yapan insanın başarısız olması imkansız" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından girişimcilik kurslarında başarı sağlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!