Yeni garantörler zirvesine Rum engeli

Güncelleme Tarihi:

Yeni garantörler zirvesine Rum engeli
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2017 22:25

Kıbrıs'ta Türk ve Rum liderler Mustafa Akıncı ile Nikos Anastasiadis arasında devam eden müzakereler tıkanma noktasına ilerliyor.

Haberin Devamı

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile biraraya gelen Rum lider Nikos Anastasiadis, garantör ülkeler Türkiye, Yunanistan ve İngiltere’nin de katılacağı haziran ayında İsviçre’de yapılması planlanan yeni bir zirveye “Hayır” dedi. Akıncı, “Rumlar tavırlarını değiştirmezse anlaşma mümkün değil” diyerek tepki gösterdi.
Akıncı ile Anastasiadis dün Lefkoşa’da BM denetimindeki ara bölgede biraraya gelerek garantör ülkelerin de katılacağı Cenevre’de yeni bir zirve düzenlenmesini konusunu ele aldı. Akıncı, garantörler zirvesine koşullu katılmak isteyen Rum liderin, bölgede gerginlik yaratan doğalgaz sondajlarının ertelenmesi tekliflerini de kabul etmediğini söyledi.

RUM LİDER, TOPRAK İSTİYOR

Rum lider ise garantörler zirvesine katılmak için KKTC’nin Rumlara vereceği toprağın harita üzerinde belirlenmesi şartını koydu. Türk tarafının önemli gördüğü dönüşümlü başkanlık ve Türk vatandaşlarına Yunan vatandaşlarıyla eşit muamele gibi taleplerini ise sona bırakmayı teklif etti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!