Yeni filmiyle iddialı

Güncelleme Tarihi:

Yeni filmiyle iddialı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2009 13:57

Tuna Kiremitçi’nin ilk uzun metrajlı filmi “Adını Sen Koy” ile bir kez daha sinema seyircisinin karşısına çıkmaya hazırlanan Melis Birkan, filmi herkesin beğeneceğini söyledi: “Çekimleri Eskişe-hir’de yaptık. Her şey keyifliydi, çok eğlendik. Film 2 Aralık’ta vizyona girecek, izleyen herkesin çok beğeneceğini düşünüyorum.”

Haberin Devamı

MELİS BİRKAN FOTOĞRAFLARI

Çocukluğunuzdan başlayalım... Nasıl bir ortamda büyüdünüz?             

- Üç kişilik bir ailede büyüdüm. Hâlâ da ailemle yaşıyorum. Ankara’da doğdum, Ankara’da büyüdüm. İlkokuldan sonra İstanbul’a geldik. Annem de babam da ekonomi mezunu. Babam ekonomistti aslında, uzun süre borsada çalıştı, şimdi bir üniversitede hocalık yapıyor. Annem de bir süre İngilizce öğretmenliği yaptı ama hayatı babam ve beni toparlamakla geçti.

Eğitiminiz bale ve modern dans üzerine. Oyunculuk olmasa dansçı olmak mıydı hayaliniz? 

- Dans çok içgüdüsel oldu, henüz altı yaşındayken dans etmek istediğimi fark ettim. Ortaokul ve lisede bale, üniversitede ise modern dans eğitimi aldım. Okurken yedi sene yevmiyeli olarak AKM’de çalıştım. Ama Türkiye, dans için elverişli bir ülke değil. Bu yüzden dansçı olmak konusunda tereddütlerim vardı. Bambaşka bir iş de yapabilirdim. Ama bunun oyunculuk olma ihtimali inanın çok düşüktü. Hiç hayal etmediğim bir yerdeyim şu an.

BAŞARILI ERKEKTEN ETKİLENİRİM 

Hiç ünlü olma hayali kurmayan biri olarak, şöhret olma fikri sizi korkutmuyor mu peki?


- Hayır, çünkü ben şöhreti sadece tanınmak olarak algılıyorum. Benim hayatımda ünlü olmak hiçbir şey değiştirmedi. İşim bitince eskiden ne yapıyorsam yine aynı şeyleri yapıyorum.

Haberin Devamı

Peki, sizi nasıl erkekler etkiliyor?

- Elbette önemli kıstaslar var. İnsanın kendini yetiştirme tarzı, yetiştiği aile, temizlik... Başarılı ve işini iyi yapan birini gördüğümde de etkilenirim. Duygusal bir insan olduğum için, beni anlayabilecek insanlardan etkileniyorum.

Şu an aşık mısınız?

- Evet, kalbim dolu. Bir süredir beraberiz. Şu an her şey yolunda.

Gündeminizde evlilik var mı peki?

- Evlenmeyi ve çocuk sahibi olmayı çok isterim. Ancak şu anda acelem yok, zamanı geldiğinde olur diye düşünüyorum.

SETTE ZAMAN NASIL GEÇTİ ANLAMADIK

Gelelim yeni filminize... Tuna Kiremitçi’nin ilk uzun metrajlı filmi “Adını Sen Koy”da “Güneşi Gördüm”deki rolüyle büyük beğeni toplayan Cemal Toktaş ile başrolü paylaşıyorsunuz. Çekimler ne durumda?

- Çekimleri bitirdik... Filmi Eskişehir’de çektik, her şey inanılmaz keyifliydi. Hatta bu yüzden zaman nasıl akıp geçti, anlamadık... Normal bir sürede çektik aslında ama bizim için o normal süreden daha hızlı akıp geçti. O keyif içine girince tabii, çok daha hızlı geçiyor birçok şey... Cemal de çok başarılı bir oyuncu, onunla çalışmak da çok keyifliydi.

Sizce bu keyif beyazperdeye de yansır mı?

- Umarım... Bizim aldığımız keyfi, herkes alabilir diye düşünüyorum.

Konusundan bahsedelim biraz, neyi anlatıyor bu film?

- “Adını Sen Koy”, evlenmeye hazırlanan Can ve Aybige’nin öyküsünü anlatıyor. Düğüne bir hafta kala hiç beklenmedik olaylar yaşıyorlar ve bu olaylar onlar için bir hayat sınavına dönüşüyor. Can, Aybige’yi çocukluk arkadaşı Ilgaz ile tanıştırıyor ama Ilgaz kıza çok soğuk davranıyor. Bu yüzden Can, nişanlısından kuşkulanmaya başlıyor. Ilgaz’ın abisi Harun da işin içine girince, olayların gidişatı değişiyor. Film 2 Aralık’ta vizyona girecek, ben izleyen herkesin çok beğeneceğini düşünüyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!