Yeni Fikir Sam’dan 1 Kasım Mesajı

Güncelleme Tarihi:

Yeni Fikir Sam’dan 1 Kasım Mesajı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 09:25

YENİ FİKİR SAM 1 KASIM MESAJI YAYINLADI

Yeni Fikir Stratejik Araştırmaları Merkezi (SAM) 1 Kasım seçimleri öncesi yaptığı açıklamada bölgede ve Türkiye’de büyük oyunlar planlandığını bu nedenle 1 Kasım seçimlerinin milli birlik ve beraberliği esas alan bir seçim olmasının en büyük temennileri olduğunu belirtti.
Konuyla ilgili 8 maddeden oluşan bir açıklama yapan Yeni Fikir (SAM) başkanı Mesut Mezgit, “Anayasa’nın güvence altına aldığı seçme ve seçilme hakkını kullanacak olan vatandaşlarımız, milli birlik ve beraberliği esas alan bir seçime gittiğinin idrakinde, hür iradesiyle hareket etmelidir. Şaibenin olmadığı, baskı gruplarının etki altına almadığı bir ortamı düşünerek, tek başına iktidar olmayı hedefleyen partilerin aşağıdaki hususları da göz önünde bulundurmalarının zaruri olduğunu düşünüyoruz” diyerek ilginç iddialara yer verdi.
Mezgit, “Başta ABD olmak üzere Yahudi-Hristiyan Uygarlığı’nın halihazırdaki planı, marjinal gruplar marifetiyle İslam coğrafyasını bölüp parçalamaktır. Bunun için bölgemizde ve ülkemizde YPG, PYD, PKK, DAEŞ, DHKP-C gibi terör örgütleriyle kendi amaçlarına zemin hazırlamaktadırlar. Suruç’taki patlama, bu planın bir işaretiydi. Ankara’daki patlama ise planın uygulamaya konulmasıdır. Bu atmosferde girilen 1 Kasım Seçimleri’nin ehemmiyeti bir kez daha ortaya çıkmaktadır” dedi.
Gerek ülkenin gerekse Aydın’ın hassas bir dönemde olduğunu belirten Yeni Fikir SAM Başkanı Mesut Mezgit, tavsiyelerini şöyle sıraladı.
"1- Terör örgütü PKK’nın alçakça saldırılarına karşılık veren Türk Devleti’nin bu hamlelerine karşılık bazılarının hemen “barış kelimelerine” sarılmalarına imkan verilmemelidir.
2- YPG, PYD’nin terör örgütü olduğu devlet politikası haline getirilmelidir.
3- Bu noktada Türkiye’ye yönelik terörist faaliyetlerini artıran -başta - PKK olmak üzere DHKP-C, DAEŞ ve benzerlerinin üzerine 1 Kasım sonrasında da kararlılıkla gidilmelidir.
4- Başta Aydın’da olmak üzere, milli birlik ve beraberliğin tesisi adına PKK zihniyeti ile Kürt vatandaşları kesin ve kalın çizgilerle birbirinden ayırt edilmelidir.
5- Sorun çıkaran politika değil, sorun çözen ve siyasi sorumluluk alan bir seçim sonucu, ülkemiz açısından kazanç olacaktır. Unutulmamalıdır ki 1 Kasım seçim sonuçları, başta İslam Alemi olmak üzere bütün mağdur ve mazlumların istiklallerini de doğrudan etkileyecek bir seçim olacaktır. Yüzünü Türkiye’ye döndürenlerin umutsuzluğa düşmemesi için istikrarlı bir seçim sonucu önem arz etmektedir.
6- Beş aylık kayıp zamanın barış ve huzurun tesisi ile telafi edilebileceği; aksi bir durumda herhangibir krizin patlak vermesi, bütün kazanımları bir çırpıda kaybettireceği unutulmamalıdır.. Dolayısıyla bu husus da göz önünde bulundurularak, hangi siyasi parti olursa olsun siyasi istikrarı gözetecek, sağlayacak ve onu, temsil ettiği milletine sunacak bir seçimin varlığı her şeyden önemlidir.
7- Farklılıkları çatışma gerekçesi değil Tek Millet şemsiyesinde zenginlik gören bir seçimin mevcudiyeti; Aydın özelinde de önem arz etmektedir. Bu noktada istikrarı önceleyen, milletimize, bölgemize ve dünyaya daha fazla katma değer katacak 1 Kasım 2015 seçimlerinin, politik aktörlerin elini güçlendireceği gibi milletine hesap verilebilirliği de esas alacaktır. İstikrar amacını taşıyan bir seçim, milli birlik ve beraberliği kuvvetlendirecektir.
8- Bu noktada Aydın siyasetine yön veren aktörlerin Aydın adına yeni projeksiyonlara doğru yürüyeceği bir seçim dileğimizi belirtiyor, bütün siyasi parti adaylarımızın Aydın’ımızı TBMM’de en iyi şekilde temsil etmelerini bekliyoruz. Aydın için bütün siyasi partilerimizin Türkiye’nin bütünlüğünü ilk hedefi sayan bir anlayışın hakim olmasını düşlüyor, 1 Kasım 2015 Seçimlerinin Aydın’ımıza ve Türkiye’mize hayırlar getirmesini temenni ediyoruz."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!