Yeni dönem İsmail Saymaz'la başladı

Güncelleme Tarihi:

Yeni dönem İsmail Saymazla başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2017 10:21

Yeni dönem İsmail Saymaz'la başladı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediyesi'nin düzenlendiği Popüler Kültür Konuşmaları'nın konuğu olan gazeteci - yazar İsmail Saymaz, Türkiye'de IŞİD örgütlenmesi ve eylemlerini mercek altına aldığı kitabı 'Türkiye'de IŞİD'in 6 Ekim'de okuyucuyla buluşacağını söyledi.

Muratpaşa Belediyesi'nin her biri kendi alanında usta yazar, şair, akademisyen, gazeteci ve düşün insanıyla 'yaşamı' ve 'yaşadığımız dünyayı' konuştuğu söyleşiler dizisi, Popüler Kültür Konuşmaları'nda 2'nci dönem İsmail Saymaz'la başladı.

Moderatörlüğünü sosyolog - akademisyen Serdar Taşçı'nın yaptığı söyleşi için Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu dakikalar öncesinden tamamen doldu. 27 Eylül 2013'te yaşamını yitiren sinema ve tiyatro oyuncusu, yönetmen, yapımcı ve senarist Tuncel Kurtiz anısına yapılan söyleşiyi Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da takip etti.

Saymaz, Türkiye'de IŞİD örgütlenmesi ve eylemlerini bu konuda açılmış bütün dava dosyalarını etraflı bir biçimde ve titizlikle inceleyerek, gözler önüne serdiği, bu örgütün düzenlediği Diyarbakır, Suruç, Ankara Garı, Reina, Atatürk Havalimanı ve diğer kanlı eylemlerin toplu bir değerlendirmesini sunduğu yeni kitabı 'Türkiye'de IŞİD'in 6 Ekim'de okuyucuyla buluşacağını söyledi.

Kitabın çıkış tarihini özellikle istediğini belirten Saymaz, "Bu tarihi özel olarak istedim çünkü 10 Ekim'in yıl dönümü. Biliyorsunuz, 2 sene önce, Ankara'da yurttaşlarımız emek, barış ve demokrasi mitingi Ankara Garı önünde toplanmışken 2 canlı bombanın saldırması sonucu Türkiye tarihinin en büyük terör saldırısı yaşandı. 100 insanımız hayatını kaybetti" diye konuştu.

Yaklaşık 2 saat devam eden söyleşinin ardından İsmail Saymaz, öykü kitabı Çay Güzeli'nin Antalyalı okuyucuları için imzaladı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!