Yeni Doğum Yapan Annelere Anne Sütünün Önemi Anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Yeni Doğum Yapan Annelere Anne Sütünün Önemi Anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2015 16:51

emzirme haftası nedeniyle eğitim araştırma hastanesinde yeni doğum yapan anneler ziyaret edilerek anne sütünün önemi anlatıldı

Dünya Emzirme Haftası nedeniyle Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde yeni doğum yapan anneler ziyaret edilip, anne sütünün önemi anlatıldı.
Antalya İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür, Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, Antalya Halk Sağlığı Müdürü Uz. Dr. Murat Özdemir, Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği Servisi Klinik Şefi Doç. Dr. Aysel Derbent Uysal, 1-7 Ekim Dünya Emzirme Haftası nedeniyle Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yeni doğum yapan anneleri ziyaret etti. Doç. Dr. Aysel Derbent Uysal, ziyaret sırasında yeni doğum yapan annelere anne sütünün ve emzirmenin önemini anlattı. Ziyarette ayrıca annelere kırmızı gül ve bebeklerin cinsine göre çeşitli hediyeler de verildi.
Ziyaretlerin ardından emzirmenin önemine değinen Dr. Uysal, “Bebeğiniz için en büyük hediye anne sütüdür. Anne sütü tüm memeli canlıların bebekleri için en doğal ve mükemmel besindir. Anne sütü her zaman hazırdır. Temiz ve mikropsuzdur, ekonomiktir. Emzirmek anne ile bebek arasında güçlü, duygusal bir bağ oluşturur. Süt salınımındaki hormonlar anneyi sakinleştirir, çabuk uyumasını sağlar. Doğum sonrası ilk birkaç gün gelen sarı süt, enfeksiyonlara karşı koruyucu maddeler içerir. İshal, astım ve bulaşıcı hastalıklardan korur. Bebeğin büyümesini kolaylaştırır, zihinsel, ruhsal gelişimini artırır” dedi.
Bebeğin en az iki saatte bir emzirilmesine dikkat çeken Uysal, bebeğin sık sık emzirilerek memenin boşalmasının sağlanması gerektiğini söyledi. Ayrıca Dr. Uysal, bebeklere ilk 6 ay mutlaka anne sütü sonrasında 2 yaşına kadar anne sütünün yanında ek gıdalar verilmesinin önemli olduğunu kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!