Yeni bir hayat istediÄŸinizin 10 iÅŸareti!

Güncelleme Tarihi:

Yeni bir hayat istediÄŸinizin 10 iÅŸareti
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 28, 2016 13:32

Kendinize her gün aynı soruyu soruyor olabilir misiniz? "Ben bu işte ne yapıyorum, hayatımı neden anlamsız ve renksiz yaşıyorum?" diye. Şimdi bir düşünün... Eğer bu sorulara olumlu yanıt verdiğiniz halde, içinizde bir yerlerde hala hayatından memnun olmayan bir çocuğun varlığını hissediyorsanız; hayatınız yolunda gitmiyor demektir!

Haberin Devamı

Kendinize her gün aynı soruyu soruyor olabilir misiniz? "Ben bu işte ne yapıyorum, hayatımı neden yaşıyorum?" diye. Şimdi bir düşünün... En azından konforlu yaşayacak kadar iyi para kazanıyor musunuz? Yeterince çok çalışıyor musunuz? İş yerinizde patronunuz ya da amirleriniz yaptığınız işleri takdir ediyor mu?

GERÇEKTEN MUTLU MUSUNUZ?

Yeni bir hayat istediÄŸinizin 10 iÅŸareti

Bunlara cevabınız evetse, işlerin yolunda gittiğini düşünebilirsiniz. Pekala gerçekten öyle mi? Bunlar tatmin edici bir hayatın kriterleri olabilir mi? Eğer bu sorulara olumlu yanıt verdiğiniz halde içinizde bir yerlerde hala hayatından memnun olmayan bir çocuğun varlığını hissediyorsanız, hayır, hayatınız yolunda gitmiyor demektir. Ve ne kadar para kazanırsanız kazanın, ne kadar takdir, terfi, promosyon alırsanız alın, beklediğiniz mutluluk size gelmeyecek demektir. Çünkü siz de büyük ihtimalle, insanlığın büyük bir kısmı gibi mutlu olmanız için söylenenleri yapıyor, fakat günün sonunda başkalarına para kazandırmaktan başka işe yaramıyorsunuz.

Haberin Devamı

HAYAT AMACINIZI BELÄ°RLEYÄ°N

Bu dünyaya ne için geldiğinizi hiç düşündünüz mü? Gerçekten bu hayata çok çalışan bir yönetici, işini iyi bilen bir finans uzmanı, kurnaz bir reklam yazarı ya da para sayan bir satış elemanı olmak için mi geldiniz?

Yaptığınız iş her neyse; faturalarınızı ve masraflarınızı ödeyen, gelecek teminatı primlerinizi yatıran o iş, sizin bu dünyadaki varlık sebebiniz mi? Pekala o işi neden seçtiniz? Üniversitede bambaşka bir bölüm, belki sosyoloji, felsefe, müzik, seramik veya sanat tarihi okumak istiyordunuz, fakat aileniz size bu işlerin bir gelecek garantisi sağlamayacağını söyledi.

Belki de puanınız nereyi tuttuysa oraya girdiniz. Ya da tam aksine okuduğunuz bölümden, daha ortasındayken soğudunuz ve hayatta kalmak için bulduğunuz ilk işe girdiniz. Sonra ondan keyif almaya ikna ettiniz kendinizi ve yükselmeye başladınız bile. Ama yine de içinizdeki o ses, size hayatta yapabileceğiniz bambaşka şeyler olabileceğini söylüyor.

Haberin Devamı

İÇİNİZDEKİ SIKINTIYA KULAK VERİN

Yeni bir hayat istediÄŸinizin 10 iÅŸareti

Bu okuduklarınız, sizde huzurunuzun kaçacağı endişesi yaratıyor olabilir. Eğer öyleyse, hayatta kalma mekanizmanız, ruhunuzun size anlatmaya çalıştığı şeyi, korkularından dolayı perdeliyor demektir. Onun için en güvenli seçenek, en doğrusudur. O sizin aklınız, mantığınız. Ruhunuz ise sizinle, kalbinizin derinliklerinden gelen ses ile konuşuyor. Ve size hayatın bambaşka bir seyirde mümkün olabileceğini anlatmaya çalışıyor. İçinizdeki sıkıntı, size bir şey anlatmaya çalışıyor.

Şimdi, sadece iş yaşamınızı düşünerek, bu emarelerin sizde olup olmadığına bir bakalım. Ruhunuzun size ne anlatmaya çalıştığına biraz kulak verelim:

Haberin Devamı

1. SÜREKLİ AÇIKTA KALIYORSUNUZ

Sizi heyecanlandırabilecek işler hep başkalarının önüne fırsat olarak gidiyor ya da ortada heyecan verici hiçbir şey yok. Veriminiz düştüğü ya da bir türlü moda giremediğiniz için, son çalıştığınız yerlerde de kısa süre sonra açığa alındınız, işten çıkarıldınız. Ya da kendi alanınızda bir türlü iş bulamıyorsunuz. Sebebi sizin şanssızlığınız değil, hayatın size sunduğu büyük bir fırsat olabilir. Bazen hayat önünüze daha iyi şeyler getirmek için işe yaramayan kapıları kapatır.

2. Ä°Åž ARKADAÅžLARINIZLA MUHABBET ETMEK KEYÄ°F VERMÄ°YOR

Yeni bir hayat istediÄŸinizin 10 iÅŸareti

Çay kahve ya da öğle aralarında dönen muhabbetlere zoraki mi katılıyorsunuz? Neden bahsettiklerini hiç umursamadığınız halde, ilgili görünmek zorunda mı hissediyorsunuz kendinizi? Merak etmeyin, sizde bir anormallik yok. O insanlarla frekansınız artık tutmuyor, ya da kabul edin, zaten hiç bir zaman tutmamıştı. Sizin ruhunuz çok daha derin sohbetler, yaratıcılığınızı ya da hayallerinizi körükleyecek maceralar ve hikayeler arıyor. Onlar da maalesef bu iş yerinizde yok.

Haberin Devamı

3. BAÅžKA OLANAKLARIN HAYALÄ°NÄ° KURUYORSUNUZ

Yeni bir hayat istediÄŸinizin 10 iÅŸareti

Fiziki olarak iştesiniz fakat, aklınız hep başka yerlerde. O kurabiye dükanının, üçüncü dalga kahvecinin ya da eğitmeni olduğunuz yoga sınıfının hayalini kuruyorsunuz. Kickstarter’da para toplayabileceğiniz girişiminizi ya da o çok kullanılacak uygulama fikrini düşünüp duruyorsunuz. Belli ki şu an oturduğunuz masa sizin yeriniz değil. Bu hayalleri kurmanız aslında çok iyi çünkü gelecekte olacağınız şey, işte tam böyle şekilleniyor.

4. SİZİN YERİNİZE BAŞKASI TERFİ ALDI VE BU HİÇ DE CANINIZI SIKMADI 

Böylesi bir durum başkalarını kahredebilirdi ama siz bundan neredeyse mutlu bile oldunuz. O yeni sorumluluklar, daha fazla mesai vs, hepsi maaşınızdaki biraz artış ve bir parça daha itibar için mi? Hayır değil. Hayatta başka bir yöne adım atmanız gerektiği çok belli.

Haberin Devamı

5. YAPTIĞINIZ İŞ ANLAMSIZ VE YAPAY GELİYOR 

Her gün benzer şeyleri yapıyorsunuz, fakat yaptığınız şeyin insanlığa ya da hepsini geçelim, kendinize ne faydası var anlamıyorsunuz. Bu kadar temel bir şeyi sorguluyorsanız huzuru bulmanıza az kalmış demektir. Yakında her şeyi bir kenara bırakabilirsiniz ve emin olun bu kesinlikle size iyi gelecek.

6. HAYATINIZDA AŞIRILIKLAR VAR 

Yeni bir hayat istediÄŸinizin 10 iÅŸareti

Fazla fazla yaptığınız şeyleri bir düşünün. En başta çalışmak olabilir, fazla yemek, aşırı egzersiz yapmak, çok sık alışverişe çıkmak, fazla partilemek, daha nicesi sayılabilir... Bir şeyleri fazla yapıyorsanız bilin ki, hayatınızı gerçek şeylerle doldurmuyorsunuz. Dikkatinizi böyle şeylerle dağıtmak yerine, gerçekten ne yapmanız gerekiyor ona odaklanın. 

7. HAYATININ AMACINI BULMUÅž Ä°NSANLAR SÄ°ZÄ° ETKÄ°LÄ°YOR

Yeni bir hayat istediÄŸinizin 10 iÅŸareti

 

Bir konserde veya sanat gösterisinde kendinden geçen bir sanatçıyı izlemek sizi büyülüyor. İşini tutkuyla yapan bir habercinin veya öğretmenin yüz ifadesi, size sizde olmayan bir şeyi çağrıştırıyor. O sevdiğiniz lokantadaki aşçının güleç hali bile sevdiğin işi yapmanın ne demek olduğuna delalet. Bunlar her zamankinden çok dikkatinizi çekiyorsa, bilin ki doğru yoldasınız. 

8. KAPANA KISILMIŞ HİSSEDİYORSUNUZ 

Yeni bir hayat istediÄŸinizin 10 iÅŸareti

Kariyeriniz için çok emek ve zaman harcamış olabilirsiniz. Belki de sertifikalar, eğitimler derken bir o kadar da para harcadınız. Şimdi başka bir yönde ilerlerseniz, bütün bunlar boşa mı gidecek? Ne önemi var... Sizi kapana kısılmış hissettiren zaten şu anki durumunuzun bir yere varmıyor olması. Ayrıca bambaşka bir iş yaparken de burada kazandığınız nitelikleri kullanabilirsiniz. Ya da bu öğrendiklerinizle yepyeni bir şey yaratabilirsinız. 

9. SABAHLARI KALKMAK ÇİLEYE DÖNÜŞÜYOR 

Yeni bir hayat istediÄŸinizin 10 iÅŸareti

Sabahları yataktan çıkmak, güne başlamak giderek daha mı zor oluyor? Bilin bakalım niye. Çünkü sizi boğan o hayata, o işe başlamayı hiç istemiyorsunuz. Aslında bir gün bile tahammül edecek gücünüz kalmadı... Bu çok güçlü bir işaret, hafife almayın. Çok istediğiniz, hatta onun için erken bile kalkacağınız bir şeyi yaptığınızı hayal edin. Yapabilirsiniz.

 10. İŞ DEĞİŞTİRDİNİZ AMA SORUN DEVAM EDİYOR 

Yeni bir hayat istediÄŸinizin 10 iÅŸareti

Sıkıldığınız işi değiştirdiniz ve başka bir firmada, ajansta ya da kurumda çalışmaya başladınız. İlk başta yeniliğin heyecanıyla her şey iyi gibiydi ama kısa süre sonra aynı tip insanlar, aynı işler, aynı dertler burada da baş göstermeye başladı. Sorumlusu inanın ki o firma değil. Sorunu çözmek için yapmanız gereken ofis değiştirmek yerine; yeni bir kariyer planı yapmak, kendinize yeni hedefler belirlemek.

Â

Yeni bir hayat istediÄŸinizin 10 iÅŸareti

DEĞİŞİME İNANCINIZ TAM OLSUN!

Şimdi, bu emarelerin en az yarısı sizde varsa, bunalıma girmek yerine camı açın ve tertemiz havayla derin bir oh çekin! Çünkü siz sevmediğiniz işe katlanmak, her şey yolundaymış gibi yapmak yerine, hayatına gelecek büyük değişimi arzulayan bir insansınız.

Sizi neyin mutlu edeceğini düşünmeye daha fazla vakit ayırın. Onu yürekten isteyerek kendinize doğru çekin. Samimiyetle istediğiniz şeyin niyetine girmek, böylesi büyük bir dönüşüm için yapabileceğiniz en iyi şey.

Bu sırada kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak şeyler yapmanız çok yardımcı olur. Hobilerinize ve spora daha fazla vakit ayırın. Kendini iyi hissetmenin en kolay yollarından biri egzersiz yapmak, daha iyi, daha güzel, daha güçlü bir görünüme kavuşmaktır.

Örneğin 3 ay içinde daha iyi bir fiziğe kavuşmayı hedeflerseniz, bu hedefe ulaşmak, sizi daha büyük hedefler için de motive edecektir. Üstelik kendinizde bunu yapacak gücü ve morali de bulacaksınız. Hayatınızda büyük bir değişim istiyorsanız, işe kendi bedeninizden ve düşüncelerinizden başlayın.

 Yaşamınızda köklü bir değişim için, yeniliği bugün, şimdi yaratmaya başlayın!

...ve Fit bir beden için motivasyona ihtiyaç duyduğunuzda FitWell’in her zaman yanınızda olacağını unutmayın :)

Yeni bir hayat istediÄŸinizin 10 iÅŸareti
 tarafından hazırlanmıştır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!