Yeni baştan başlıyormuşuz gibi...

Güncelleme Tarihi:

Yeni baştan başlıyormuşuz gibi...
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2017 14:54

Athena, ‘Altüst’ albümünde yer alan ‘Ses Etme’yi çok sayıda remix’le yeniden gün yüzüne çıkarıyor. Keşke o güzelim klip de yeniden montajlansa ve bu remix’lerin, hiç olmazsa birine yeniden uyarlansa...

Haberin Devamı

Remix, hemen hemen her derde devadır; miadını doldurduğu sanılan bir şarkıya yeniden dikkatleri çekmektir. Bir başka deva da şarkıya, orijinal haliyle verilemediği düşünülen başka bir hava zerk etmek, o haliyle dinleyicinin önüne çıkarmaktır. Athena’nın yeni yaptıklarında bunlar mevcut.

En az şarkı kadar (belki de daha fazla) klibiyle de kalpler fethetmiş (ama bir yandan da klibin anlatmaya çalıştıkları -trans birey(ler)in, sabahtan akşama ya da geceden sabaha halleri- nedeniyle görmezden gelinmiş ya da alkışlara boğulmaktan korkulmuş) Ses Etme’nin tam altı remix’i var yeni çalışmada; orijinal versiyon da ayrıca eklenmiş. Remix’lerin hepsi gayet tutarlı. Amaçların önde geleni; eski bir şarkıya yeni bir kılık biçmekse eğer, işe el atanların hepsinin bunu başardığı söylenebilir. Fuchs & Digihead, Tutan & Cervus, Emre Ataker, Fattish, Kaan Düzarat ve Mehmet Aslan’ın imza attığı işlerin tamamı, hem şarkıya hem de Athena’ya yeni bir enerji katmış. Keşke o güzelim klip de yeniden montajlansa ve bu remix’lerin, hiç olmazsa birine yeniden uyarlansa... Klip bir ihtimal yine görmezden gelinecektir ama bu ve benzeri durumlarda, göze sokmanın hiçbir mahzuru da yoktur.

Haberin Devamı

HEPİMİZE YAZILMIŞ BİR AŞK ŞARKISI

Yeni baştan başlıyormuşuz gibi...

Geçen yılın en büyük sürprizlerinden biriydi Melisa Uzunarslan. ‘Duy Beni’ adlı şarkısıyla, poptan farklı şeyler bekleyenleri memnun etmiş, yüreklerini ferahlatmıştı. Teoman’a hem vokal yapan hem de kemanıyla eşlik eden müzisyenin yeni çalışması ‘Bir Aşk Şarkısı’, olabileceği kadar sade, temiz, hakiki ve samimi. Şarkının sözleri; yazılır, eklenir, çıkarılırkenki hiçbir safhayı belli etmeyecek kadar doğal. Tamamıyla kendiliğinden ortaya çıkmış, duygularını ilan eden bir âşığın, sessiz ama derinden çığlığı gibi... 14 Şubat üzeri, kalbi gerçekten aşkla dolup taşan herkese çok iyi gelebilir.

ALAYINA İSYAN

Yeni baştan başlıyormuşuz gibi...

Haberin Devamı

İlk albümünü (‘İnsanlar Arabalar ve Rüzgâr Geçti Aramızdan’) 2011’de yapmıştı Sevtap Ünal. Genellikle kendi yazdığı şarkıları söylüyordu ve hem şarkıları hem de vokal yapısı kendine özgüydü. Bu ilk albüm ve sonrasında yaptığı single (‘O Benim’), hak etmiş olmasına rağmen Ünal’ı herkesin duyabileceği bir noktaya çekemedi. Ama o buna aldırmamış görünüyor ve doğru bildiğini yapmayı sürdürüyor. Yeni albümü ‘Bu Kavga Çok Hüzünlü’ genel olarak, şahsına münhasır bir rock üzerinde yükselen ve hem şarkı yapısı hem de vokal biçimi olarak (pozitif anlamda) Umay Umay’ın etrafında (bir gezegen gibi) dönen bir albüm. Keskin hatta yırtıcı cümlelerle, ‘sürü’nün bir parçası olmadığını anlatıyor, kulak verecek herkesin de olmaması gerektiğini çığlık çığlığa haykırıyor. Bu çığlıkları dikkate almak dinleyenin bileceği bir şey. Ama bunun için de önce dinlemek gerek. Umay Umay gibi bir ermişten izler taşıyan Ünal’a kulak vermek lazım; bu yapılırsa bir şeyler kaybedilmez, tam aksine, kazanılır.

KAÇMAZ!

Haberin Devamı

- Rock sevenlere
Athena konseri
Bostancı Gösteri Merkezi, İstanbul / Yarın – 18.00
Bilet: 56.50 TL. / (0216) 362 11 61

- Halk müziği sevenlere
Arif Sağ & Sabahat Akkiraz & Erdal Erzincan konseri
Yenimahalle Nâzım Hikmet Kültür Merkezi, Ankara
Bugün – 20.00 / Bilet: 34-56 TL. / (0312) 344 08 98

- Caz sevenlere
Fatih Erkoç konseri
AKKM Orhangazi Salonu, Bursa / Bugün – 20.30
Bilet: 56-78.50 TL. / (0224) 272 16 00

KUMANDAMIN UCUNDA
- Müziğin Oscar’ını atlamak olmaz. Grammy Ödül töreni pazar gecesi sabaha karşı yayımlanıyor. Yayınla ilgili ayrıntılar televizyon sayfasında. (Power TV)

- Ezgileri, sözleri ve hikâyeleriyle türküleri aktaran program ‘Yare Söyle’nin çekimleri Erzurum’da, her hafta bir konuk sanatçı eşliğinde yapılıyor. (TRT Müzik, perşembe, 19.45)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!