Yeni başlangıçlar yeni projeler

Bugün Merkür geri gitmeye devam ediyor ve Koç burcunun son derecelerine giriyor.

Yani Nisan başından beri Boğa burcu etkisinden çıkıp şimdi Koç özellikleriyle bütünleşiyor. Bugünden itibaren ay sonuna kadar Koç burcunda gerilemeye devam edecek. Koç burcu başlangıçları sembolize ediyor. Akıl ve iletişimi sembolize eden Merkür, yeni başlangıçlar yapmak için derin düşünceler içine girmemize neden olacak. Tabii derinleşen düşüncelerin ortaya çıkıp bir şeyi başlatabilmesi pek kolay değil. Fakat yine de yeni başlangıçlar yapmak için proje geliştirebilirsiniz. Ay sonuna kadar yapacağınız derin araştırmalar ve oluşturduğunuz projelerle ilgili çalışmaları haziranda büyük bir hızla başlatabilirsiniz.

Bedeninizle iletişim kurabilirsiniz (2)

Ayağınızın altından başınıza kadar tüm adelelerinizi, kemiklerinizi, damarlarınızı hatta cildinizi hissedecek kadar dikkatinizi yoğunlaştırmanız gerekiyor. İlk uygulamalarda kendinizi fazla zorlamayın. Bacağınızı yere dik gelecek derecede kaldıramayabilirsiniz. Kolay yorulabilirsiniz. Yorulduğunuz anda bırakın. Tabii yavaşça.

Bu yöntemin en önemli tarafı hareketlerin çok yavaş yapılmasıdır. Bu sırada dikkatiniz tamamen bedeninize yönelmiş olmalı ve en ufak titreme, kasılma veya bedeninizin işaretlerini anlayacak duruma gelmelisiniz. Başlangıç olarak sırt üstü yatıp gözlerinizi kapatın ve zihninizin içinde ayaklarınızdan başlayarak başınıza kadar bütün bedeninizi görmeye çalışın. Sonra ayak parmaklarınızdan başlayıp bacağınızın birini bükmeden çok yavaş kaldırın. Sonra diğer bacağınıza aynı işlemi uygulayın. Bir hafta boyunca düzenli olarak bu çalışmayı yaptıktan sonra bacak çalışmasının ardından bu kez kollarınız üzerinde uygulayacaksınız. Önce ellerinizi hissedin. Elinizin parmaklarını gevşek bir biçimde yavaşça yumruk yapacak şekilde bükmeye başlayın. Sonra avucunuzu yavaşça açın. Bu hareket parmak uçlarınızdaki sinirleri, hatta avucunuzun içindeki noktaları bile hissedecek duruma gelmenizi sağlar. Şimdi kollarınızı yavaş yavaş kaldırın. Tabii her bir kolunuzu tek tek kaldıracaksınız. Bütün bu işlemleri uygularken gözleriniz kapalı olsun ve bütün dikkatiniz kolunuza yönelmiş olsun. Böylece elleriniz ve kollarınızla birlikte bedeninizin diğer bölgelerini de hissedersiniz. (Yarın devam edecek)

İsimler ve kelimeler

Yazdıklarımı uzun yıllardır takip ettiğini söyleyen ‘Kader,’ ‘Kelimelerin sırrı’ başlıklı bu yazıyla ilgili daha ayrıntılı bilgi almak istemiş. Kendi adının yaşadığı zor ve ilginç olaylara ne derece etkisi olduğunu soruyor. Adını bilmediğimiz şey, bizim için yok demektir. Etrafımızda gördüğümüz her şeyin titreştiğini biliyoruz. Özellikle katı maddenin titreşimlerini ölçebildiğimiz gibi kelimeler de titreşiyor. Harflerin yanyana diziliminden oluşan her bir kelimenin dalga boyu farklı. Kulağımızın hassasiyetine göre farklı tınıları yakalayabiliyoruz. Bazıları sert bir duygu uyandırıyor, bazıları içimizi okşuyor.

Kişi, adıyla anılıyor ve ismi ne ise aynı dalga boyu ile bütünleşiyor. Şayet adınızla bütünleşemediyseniz, o zaman sorunlar yaşamaya başlıyorsunuz. Eskiler bunu çok iyi biliyorlar. Bir çocuk sürekli hastalanıyor veya çok huysuzlanıyor ve ağlıyor ise, aile meclisi toplanıp adını değiştiriyorlar. Bu bilgiler çok önemli.
Yazarın Tüm Yazıları