Yeni Ay çılgınlığı

Güncelleme Tarihi:

Yeni Ay çılgınlığı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2009 11:15

Geçtiğimiz yıl izlediğimiz Twilight (Alacakaranlık) serisinin ikinci filmi olan “Twilight Saga: New Moon”, gösterime girdiği 20 Kasım gününe damgasını vurdu.

Haberin Devamı

STEPHENIE Meyer’ın tüm dünyada olay yaratan “Twilight” (Alacakaranlık) serisinin ikinci filmi olan “New Moon - Yeni Ay” cuma günü vizyona girdi. En az iki salonda birden gösterilmeye başlanan “Twilight Saga: New Moon”, izleyiciler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Chris Weitz’in yönettiği ve Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner ile Ashley Greene’in rol aldığı “The Twilight Saga: New Moon” (Alacakaranlık Efsanesi: Yeni Ay) filminde, kurtadamlar, vampir krallığının başındaki Volturiler, güçler, aşk, çelişki, kalp kırıklığı bir arada sunuluyor. Serinin yayınlanan dört kitabı da, hem Türkiye’de hem de yurtdışında en çok satanlar listesine girmişti.

Seriyi çok BEĞENiYORUM

  • Nurbanu Sürlü (14): Süper bir filmdi, insanlar bu kitabı baştan sona kadar okudu herkes bayılıyor. Kitabı okumayan arkadaşlar için filmin sonu çok kötü bitti. Ama ben kitabı okuduğum için ne olduğunu anlıyorum. Haziranı beklesinler yeni film çıkıyor.
  • Elif Özçıl (13): Filme bayıldım, kitaplarını daha önce okumuştum. Diğer filmden daha çok kitaba bağlı kalınmış. Yönetmen değişikliği bence iyi olmuş.
  • Seçil Atak (13): Ben bu seriyi çok beğeniyordum. Alacakaranlık’a göre daha iyiydi. Efektler daha iyiydi, yönetmen değişik olmuş.
  • İrem Demirel (14): İlk seriye göre bence bu çok güzel olmuş. Efektler ve geçişler çok iyiydi. Yönetmen değişikliği bence de çok iyi olmuş.
  • Merve Şekerci (20): Film güzeldi ama kitap kadar değil. Bitişinde şok olduk. Böyle beklemiyorduk, biraz daha bilgi verebilirlerdi. Ama yine de güzeldi.

Vatikan vampirlere karşı

Katolik dünyasının merkezi Vatikan ülkemizde de bu hafta vizyona giren Kristen Stewart ve Robert Pattinson’ın başrollerinde oynadığı “Alacakaranlık Efsanesi: Yeni Ay” (The Twilight Saga: New Moon) filmine büyük tepki gösterdi. Vatikan’dan Papaz Franco Perazzolo, bir vampir ile bir insanın maceralarının anlatıldığı Yeni Ay filmine “sapkın ahlaki boşluk” eleştirisini getirdi. Filmde aşırılıklara yer verildiğine dikkat çeken papaz “Film gençleri hedef alan abartılar karışımıdır ve yoğun bir gizli atmosferik güç veriyor” dedi. Stephenie Meyer’in popüler serisinin 2008’de gösterime giren ilk filmi Alacakaranlık (Twilight) filmi açılış gününde 35.7 milyon dolar hasılat yapmıştı. Vatikan daha önce de Dan Brown’ın 44 dilde 18 milyon adet satan “Da Vinci Şifresi” isimli kitabın “yalan ve hatalarla” dolu olduğunu öne sürerek tepki göstermiş, “Melekler ve Şeytanlar” filmi için de iki kilisenin çekimlerde kullanılmasına izin vermemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!