Yeni araçlar hizmete girdi

Güncelleme Tarihi:

Yeni araçlar hizmete girdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2017 12:39

Yeni araçlar hizmete girdi

Haberin Devamı

 

Sait KARADUMAN/AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR'da engelli ve yaşlıların kullanımına uygun 24 yeni toplu taşıma aracı hizmete girdi.

Afyonkarahisar Belediyesi öncülüğünde, Afyonkarahisar Seyahat ve Ulaşım Hizmetleri AŞ (AFSU) tarafından engelli ve yaşlıların erişimine uygun toplu taşıma hizmetlerinde kullanılmak üzere 24 yeni araç alındı. Araçların hizmete girmesi dolayısıyla düzenlenen törene Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, Afyonkarahisar eski milletvekili Ahmet Koca, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Karsan Genel Müdürü Muzaffer Arpacıoğlu, Belediye Trafik Komisyonu Başkanı Emin Birliktir, AFSU Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Satılmış, yönetim kurulu üyeleri, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şoför esnafı ve vatandaş katıldı.

AFSU Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Satılmış, yeni araçların engellilerden gelen talepler üzerine alındığını söyledi. Satılmış, "Yeni araçlarımızla engelli ve yaşlıların erişimini kolaylaştıracağız. Bu araçlarımızı hizmete sokmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, "Bu araçların yerli üretim olması benim için çok önemli. Çünkü biz 'Ülkemi Seviyorum, Yerli Malı Kullanıyorum' kampanyası başlatmış bir belediyeyiz" diye konuştu.

65 yaş üstü vatandaşların halk otobüslerinden ücretsiz faydalanması konusuna sınır getirilmesi gerektiğine dikkati çeken Başkan Çoban, "Yaşlılarımız için bir kanun çıkartılmış. 65 yaş üzeri bedava olsun diye. Türkiye'de ortalama bir insan ömrü, ülkemizin refah seviyesi ve hastanelerimiz ve ilaç sistemimizin yükselmesi nedeniyle 75'e kadar ulaştı. Bu yaş gurubundaki insanlarımıza otobüsler ücretsiz denilmiş. Amenna çok güzel bir uygulama. Ancak bana göre burada bir sınırlama gelmesi gerekir. 2015 yılından bu tarafa da bu uygulama Afyonkarahisar'da devam ediyor. Buradan 65 yaş üzeri vatandaşlarımıza sesleniyorum. İhtiyacımız olduğu günlerde ve saatlerde mümkün olursa da pik saatler dışında kullanırsak para ödeyerek giden vatandaşlarımızın haklarına yardımcı olabiliriz. Çeşitli yasal sıkıntılardan dolayı Afyonkarahisar'daki şirket devletimizden aylık 600 liralık ödemeyi alamıyor. 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın bindiği otobüslerdeki yakıt giderini, şoför maaşını, amortisman bedelini ve diğer giderlerini şirket yetkilileri ceplerinden ödüyorlar. Burada da devletimizin bir tedbir alacağına, bu konuda kendilerine desteği artıracağına inanıyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından dualar ve kurban kesimiyle araçlar hizmete girdi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!