"Yeni Anayasa ve Başkanlık Sürecindeki Terörün Hedefi" konferansı

Güncelleme Tarihi:

Yeni Anayasa ve Başkanlık Sürecindeki Terörün Hedefi konferansı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2016 22:52

- AK Parti İstanbul Milletvekili Külünk:- "Edilgenliğin adı olan bu parlamenter sistemle Türkiye'nin alacağı hiç bir mesafe yok bundan sonra. Parlamenter sistem Türkiye'de meselesini halletmiştir"

Haberin Devamı

MALATYA (AA) - AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, edilgenliğin adı olan parlamenter sistemle Türkiye'nin bundan sonra alacağı hiçbir şey olmadığını belirterek, "Parlamenter sistem Türkiye'de meselesini halletmiştir" dedi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu ve Milli Türk Talebe Birliği Malatya Şubesince Battalgazi Halk Eğitim Konferans Salonu'nda "Yeni Anayasa ve Başkanlık Sürecindeki Terörün Hedefi" konulu konferans düzenlendi. Külünk, konferansta yaptığı konuşmada, komşuluk, akrabalık, dostluk gibi değerlerin tehdit altında olduğunu, insanı insan yapan değerlerin küresel bir akıl tarafından yok edilmek istendiğini söyledi.

Özgürlük ve demokrasi kavramlarının önemli olduğunu ancak kavramların içinin hangi medeniyet değerleriyle doldurulduğunun da önemli olduğunu dile getiren Külünk, bugün büyük şehirlerde Anadolu'ya ait birçok değerin örselendiğini gördüklerini belirtti.

Haberin Devamı

Egoizimden insanın huzur bulacağı medeniyetin ortaya çıkmayacağını dile getiren Külünk, "Bizi paraizme tutsak etmek istiyorlar. Bizi egoizme tutsak etmek istiyorlar. Ne paraizmden, ne egoizmden insanlığın huzur bulacağı bir medeniyet ortaya çıkmaz. Paraizmden ve egoizmden ortaya çıkacak medeniyet Mehmet Akif'in tarif ettiği tek dişi kalmış canavardır. O tek dişi canavarı görmek istiyor musunuz Suriye'ye bakın. O tek dişi canavarı görmek istiyor musunuz Afrika'daki aç çocuklara, Akdeniz'in ortasında, Avrupa'nın kıyılarında bir lokma ekmek bulabilmek umuduyla botlarla Akdeniz'in soğuk sularına gömülen Suriyeli mültecilere bakın" diye konuştu.

Dünyanın ana rahmi olarak nitelediği bölgede Türkiye'nin de bulunduğunu aktaran Külünk, "Dünyanın ana rahmi olan bu toprak parçasına önümüzdeki yüzyıl şekilleniyor. Türkiye'nin mevcut bu sistemle tüm gelişmelere cevap vermesi mümkün değil. Edilgenliğin adı olan bu parlamenter sistemle Türkiye'nin alacağı hiç bir mesafe yok bundan sonra. Parlamenter sistem Türkiye'de meselesini halletmiştir" ifadesini kullandı.

Türk siyasetinin AK Parti zamanında en uzun dönemini yaşadığını dile getiren Külünk, "Bu 14 yıllık en uzun süreli istikrarın yaşanmasının en temel karakterlerinden birisi Türk siyasetinde Recep Tayyip Erdoğan beyefendi karekterinde karizmatik bir lider, güçlü bir lider ve o liderin kararlılığıyla beraber güçlü bir siyaset merkezinin AK Parti olarak kendini ifade etmesi" dedi.

Haberin Devamı

Külünk, Türkiye'de parlamenter sistemin Erdoğan ve AK Parti ile kalitede maksimuma ulaştığını belirterek, şunları kaydetti:

"Sakın AK Parti ile maksimuma ulaşan parlamenter sistem, hizmet kalitesinin yüksekliği size bürokratizmin Türkiye'deki egemenliğini unutturmasın. Türkiye'de asıl güç bürokratizimdir. Egemenlik millete ait değildir, Türkiye'de egemenlik milletin egemenliği bürokratizmle bölüşülmektedir. Asıl güç merkezi Türkiye'de milletin iradesi değil, bürokratizmindir. AK Parti bütün bu bürokratizmin güç odağı olarak, Türkiye'yi domino etme talebini dengeleyerek, demokrasi, özgürlükler, zenginlik bağlamında Türkiye'yi dönüştürerek akli ve fiziki değişimi başararak Türkiye'yi bu modelle buraya getirmiştir."


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!